SEDAŞ'TAN KAYIP KAÇAK BEDELİ GERİ ALINACAK

26.12.2014 - 11:45, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

SEDAŞ'TAN KAYIP KAÇAK BEDELİ GERİ ALINACAK

Yargıtay, karar düzeltme talebi üzerine gerçekleştirdiği toplantıda, elektrik abonesinden kayıp-kaçak parası alınamayacağına karar verdi.

Yargıtay, karar düzeltme talebi üzerine gerçekleştirdiği toplantıda, elektrik abonesinden kayıp-kaçak parası alınamayacağına karar verdi.  Emsal teşkil edecek karar sonucu aboneler dağıtım şirketlerinden, sadece 2014 senesi için 5-6 milyar lira kayıp kaçak bedelinin iadesini talep edebilecek. Konuyla iligli açıklama yapan Gölcük Kaymakamlığı Tüketici Heyet Başkanı İsa Bostan "bir elektrik abonesinin faturadaki kayıp-kaçak bedelini geri alabilmek için başvuru dilekçesi yazmalı. Tüketici bu dilekçeyle birlikte nüfus cüzdanı fotokopisi ve Kayıp kaçak bedelinin alındığına dair elektrik dağıtım şirketinden aldığı bir belgeyle bize başvuru yapabiliyor. Ondan sonra sonucu bekleyecek.  VATANDAŞ NE DEDİ? Yeni Gölcük Gazetesi olarak elektirk abonesinden kayıp kaçak bedelinin alınmamasını vatandaşa sorduk.Vatandaş alınan kararın çok geç alınmış bir karar olduğunu belirterek çalışmaya detsek verdiklerini belirtti. Görüşlerini bildiren vatandaşların açıklamaları şu şekilde: , Murat Perver Elektrik dağıtım şirketleri, abone grubuna göre değişmekle birliktefaturanın yaklaşık yüzde 14’ünü ‘kayıp-kaçak bedeli’ olarak tahsil ediyordu. Bu gerekten büyük bir haksızlık ben bu çalışmayı gönülden destekliyorum. Ücretlerin en kısa sürede tüketiciye iade edilmesini istiyorum. Süleyman Ercan Ben bu kararın çok geç kalınmış bir karar olduğunu düşünüyorum. Mahkemeye başvurulacak ve bu çok uzun bir süreç. Keşke en kısa sürede halka bu bedelleri iade edilse.  Kemal Aygün Dere tepeden bulanır. Tepede işler doğru yapılmıyor. Sorun devletin tepesinde. Bu haksızlık neden zamanında engellenmedi. En temel sorunumuz hukuk devleti olmalıyız. Bunlar yaşanmadan önce hukuk buna karşı gelip hayır tüketiciden bunu alamazsınız diyebilmeliydi. Yapılan bu işte kaza olmuştur, yaralı olmuştur şimdi tedavi yapılmak istenmektedir. Niye ben komşunun parasını ödemek zorunda kaldım. Hukuk eşittir hakkın tecellisidir. Hak herkes için önemli ama adalet herkese lazım. Bunların yaptığı şeyin adı kapitalizmdir. Nasreddin Hoca'nın fıkrasınd aolduğu gibi. Adamın eşşeğini çalmış gibi yapar saklarlar, sabah kendileri bulmuş gibi eşşeği sahibine teslim ederler.  Ayşe Küçük Hırsızlıkları önlemek, devletin en öncelikli görevidir. Ancak hırsızın kullandığı kaçak enerji dürüst vatandaştan tahsil edilmemeli. Yıllarca boş yere ödedik. Şimdi geri verilecekmiş. bende başvurumu gidip yapacağım. Geç de olsa doğru bir karar alınmış.  Nevin Atabaş Televizyonda gördüm haberi. Gerçekten geç de olsa alınmış en doğru karar. Dürüst vatandaşın suçu ne? Ben faturamı zmanaında ödüyorum kimsenin hakkını yemiyorum. Bunun karşılığında ödül yerine ceza alıyorum. 
Yargıtay, karar düzeltme talebi üzerine gerçekleştirdiği toplantıda, elektrik abonesinden kayıp-kaçak parası alınamayacağına karar verdi.
Yargıtay, karar düzeltme talebi üzerine gerçekleştirdiği toplantıda, elektrik abonesinden kayıp-kaçak parası alınamayacağına karar verdi. 
Emsal teşkil edecek karar sonucu aboneler dağıtım şirketlerinden, sadece 2014 senesi için 5-6 milyar lira kayıp kaçak bedelinin iadesini talep edebilecek. Konuyla iligli açıklama yapan Gölcük Kaymakamlığı Tüketici Heyet Başkanı İsa Bostan "bir elektrik abonesinin faturadaki kayıp-kaçak bedelini geri alabilmek için başvuru dilekçesi yazmalı. Tüketici bu dilekçeyle birlikte nüfus cüzdanı fotokopisi ve Kayıp kaçak bedelinin alındığına dair elektrik dağıtım şirketinden aldığı bir belgeyle bize başvuru yapabiliyor. Ondan sonra sonucu bekleyecek. 
VATANDAŞ NE DEDİ?
Yeni Gölcük Gazetesi olarak elektirk abonesinden kayıp kaçak bedelinin alınmamasını vatandaşa sorduk.Vatandaş alınan kararın çok geç alınmış bir karar olduğunu belirterek çalışmaya detsek verdiklerini belirtti. Görüşlerini bildiren vatandaşların açıklamaları şu şekilde: ,
Murat Perver
Elektrik dağıtım şirketleri, abone grubuna göre değişmekle birliktefaturanın yaklaşık yüzde 14’ünü ‘kayıp-kaçak bedeli’ olarak tahsil ediyordu. Bu gerekten büyük bir haksızlık ben bu çalışmayı gönülden destekliyorum. Ücretlerin en kısa sürede tüketiciye iade edilmesini istiyorum.
Süleyman Ercan
Ben bu kararın çok geç kalınmış bir karar olduğunu düşünüyorum. Mahkemeye başvurulacak ve bu çok uzun bir süreç. Keşke en kısa sürede halka bu bedelleri iade edilse. 
Kemal Aygün
Dere tepeden bulanır. Tepede işler doğru yapılmıyor. Sorun devletin tepesinde. Bu haksızlık neden zamanında engellenmedi. En temel sorunumuz hukuk devleti olmalıyız. Bunlar yaşanmadan önce hukuk buna karşı gelip hayır tüketiciden bunu alamazsınız diyebilmeliydi. Yapılan bu işte kaza olmuştur, yaralı olmuştur şimdi tedavi yapılmak istenmektedir. Niye ben komşunun parasını ödemek zorunda kaldım. Hukuk eşittir hakkın tecellisidir. Hak herkes için önemli ama adalet herkese lazım. Bunların yaptığı şeyin adı kapitalizmdir. Nasreddin Hoca'nın fıkrasınd aolduğu gibi. Adamın eşşeğini çalmış gibi yapar saklarlar, sabah kendileri bulmuş gibi eşşeği sahibine teslim ederler. 
Ayşe Küçük
Hırsızlıkları önlemek, devletin en öncelikli görevidir. Ancak hırsızın kullandığı kaçak enerji dürüst vatandaştan tahsil edilmemeli. Yıllarca boş yere ödedik. Şimdi geri verilecekmiş. bende başvurumu gidip yapacağım. Geç de olsa doğru bir karar alınmış. 
Nevin Atabaş
Televizyonda gördüm haberi. Gerçekten geç de olsa alınmış en doğru karar. Dürüst vatandaşın suçu ne? Ben faturamı zmanaında ödüyorum kimsenin hakkını yemiyorum. Bunun karşılığında ödül yerine ceza alıyorum. 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.