SEDAŞ ve TES-İŞ TOPLU SÖZLEŞME İÇİN İMZA ATTI

Ekonomi 22.07.2015 - 21:13, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

SEDAŞ ve TES-İŞ TOPLU SÖZLEŞME İÇİN İMZA ATTI

SEDAŞ ve TES-İŞ Sendikası arasında sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde sağlanan mutabakat imza töreni ile taçlandırıldı.

SEDAŞ ve TES-İŞ Sendikası arasında sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde sağlanan mutabakat imza töreni ile taçlandırıldı.     Bayram öncesi, SEDAŞ ve TES-İŞ’in anlaşması SEDAŞ’ta çalışan yaklaşık 1.300 işçiye bayram müjdesi olarak yorumlanmıştı. 7 Nisan 2015 tarihinde başlayan görüşmeler sonucunda çalışanları memnun edecek ortak kararlar alınarak, 1 Mart 2015 ile 28 Şubat 2017 yıllarını kapsayan toplu iş sözleşmesinde toplam 134 asıl, 5 geçici madde ile 2 ek cetvel için mutabakat sağlandı.  SEDAŞ ve TES-İŞ yöneticileri arasında yapılan imza töreni ile 4.Dönem toplu iş sözleşmesinin tamamına resmiyet kazandırıldı.   Toplu sözleşme imza töreninde, SEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sami Güven, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Petr Zachoval ile Dağıtım Direktörü Yunus Bekircan, İnsan Kaynakları Direktörü Ahmet Karaman, SEDAŞ yöneticileri, TES-İŞ Genel Başkanı Mustafa Şahin, Genel Sekreter Rıfat Pekkan, Mali Sekreter Sedat Çokol ve TES-İŞ Şube Başkanı İrfan Kabaloğlu ve şube yönetim kurulu üyeleri, işyeri baştemsilcileri törende hazır bulundular.       Bekir Sami Güven, “İşveren olarak elimizdeki imkanları sonuna kadar değerlendirerek, çalışanlarımıza sektörün getirdiği ve iş yeri şartları çerçevesinde verebileceğimiz en iyi ücreti  verdik. Çalışanlarımıza ve şirketimize yeni toplu iş sözleşmesinin hayırlı olmasını dilerim" ifadelerini kullandı.      TES-İŞ Genel Başkanı Mustafa Şahin, yaptığı konuşmada SEDAŞ ve TES-İŞ sözleşme sürecinde diyalogla sürdürülebilir bir süreç öngörerek güzel bir sözleşme metni hazırlandığını belirtti. Şahin, sözleşme sürecine olumlu katkı sağlamalarından dolayı başta İrfan Kabaloğlu olmak üzere TES-İŞ şube yöneticilerine, ayrıca işverenin makul ve anlaşılır taleplere olumlu yaklaşımı nedeniyle de SEDAŞ yöneticilerine de teşekkür etti. Şahin, “TES-İŞ camiasına, üyelerimize ve SEDAŞ’a da hayırlı ve uğurlu olmasını dilediğimiz bu sözleşmenin sektörde yaşanan yeniden yapılanmaların daha dingin hale gelmesi,  dağıtım şirketlerinin kamu hizmeti verirken, finansal koşullarının daha iyi noktalara gelebilmesinin zemininin de sağlanması ile üyelerimiz için daha iyi imkanlar sağlama noktasında bizim de çok daha fazla koşulları zorlamamız söz konusu olacaktır. Bu bilinç ve yapıcı anlayış ile sürdürülen yaklaşımla, üyelerimizin gelecekte de daha iyi imkanlar elde etmeleri için çabalarımız devam edecektir” dedi.   TES-İŞ Şube Başkanı İrfan Kabaloğlu da konuşmasında, “90 gündür süren müzakerelerle en iyi koşulların sağlanması için çaba harcadık. İşverenlerin tehlikeli bir sektörde görev yapan çalışanların koşullarını dikkate alması gerekiyor. SEDAŞ da taleplerimize olumlu bakış açısı, sektörün mevcut koşullarını dikkate alarak değerlendirdi. İş barışına katkı sağlayacak olan idari, sosyal haklar ve ücret artışlarında mutabakatı sağladık. Geleceğe umutla bakabileceğimiz anlamlı bir sözleşme yaptık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Camiamıza hayırlı olsun” dedi.  
SEDAŞ ve TES-İŞ Sendikası arasında sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde sağlanan mutabakat imza töreni ile taçlandırıldı.

SEDAŞ ve TES-İŞ Sendikası arasında sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde sağlanan mutabakat imza töreni ile taçlandırıldı.    

Bayram öncesi, SEDAŞ ve TES-İŞ’in anlaşması SEDAŞ’ta çalışan yaklaşık 1.300 işçiye bayram müjdesi olarak yorumlanmıştı. 7 Nisan 2015 tarihinde başlayan görüşmeler sonucunda çalışanları memnun edecek ortak kararlar alınarak, 1 Mart 2015 ile 28 Şubat 2017 yıllarını kapsayan toplu iş sözleşmesinde toplam 134 asıl, 5 geçici madde ile 2 ek cetvel için mutabakat sağlandı.  SEDAŞ ve TES-İŞ yöneticileri arasında yapılan imza töreni ile 4.Dönem toplu iş sözleşmesinin tamamına resmiyet kazandırıldı.

 

Toplu sözleşme imza töreninde, SEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sami Güven, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Petr Zachoval ile Dağıtım Direktörü Yunus Bekircan, İnsan Kaynakları Direktörü Ahmet Karaman, SEDAŞ yöneticileri, TES-İŞ Genel Başkanı Mustafa Şahin, Genel Sekreter Rıfat Pekkan, Mali Sekreter Sedat Çokol ve TES-İŞ Şube Başkanı İrfan Kabaloğlu ve şube yönetim kurulu üyeleri, işyeri baştemsilcileri törende hazır bulundular.    

 

Bekir Sami Güven, “İşveren olarak elimizdeki imkanları sonuna kadar değerlendirerek, çalışanlarımıza sektörün getirdiği ve iş yeri şartları çerçevesinde verebileceğimiz en iyi ücreti  verdik. Çalışanlarımıza ve şirketimize yeni toplu iş sözleşmesinin hayırlı olmasını dilerim" ifadelerini kullandı.   

 

TES-İŞ Genel Başkanı Mustafa Şahin, yaptığı konuşmada SEDAŞ ve TES-İŞ sözleşme sürecinde diyalogla sürdürülebilir bir süreç öngörerek güzel bir sözleşme metni hazırlandığını belirtti. Şahin, sözleşme sürecine olumlu katkı sağlamalarından dolayı başta İrfan Kabaloğlu olmak üzere TES-İŞ şube yöneticilerine, ayrıca işverenin makul ve anlaşılır taleplere olumlu yaklaşımı nedeniyle de SEDAŞ yöneticilerine de teşekkür etti. Şahin, “TES-İŞ camiasına, üyelerimize ve SEDAŞ’a da hayırlı ve uğurlu olmasını dilediğimiz bu sözleşmenin sektörde yaşanan yeniden yapılanmaların daha dingin hale gelmesi,  dağıtım şirketlerinin kamu hizmeti verirken, finansal koşullarının daha iyi noktalara gelebilmesinin zemininin de sağlanması ile üyelerimiz için daha iyi imkanlar sağlama noktasında bizim de çok daha fazla koşulları zorlamamız söz konusu olacaktır. Bu bilinç ve yapıcı anlayış ile sürdürülen yaklaşımla, üyelerimizin gelecekte de daha iyi imkanlar elde etmeleri için çabalarımız devam edecektir” dedi.

 

TES-İŞ Şube Başkanı İrfan Kabaloğlu da konuşmasında, “90 gündür süren müzakerelerle en iyi koşulların sağlanması için çaba harcadık. İşverenlerin tehlikeli bir sektörde görev yapan çalışanların koşullarını dikkate alması gerekiyor. SEDAŞ da taleplerimize olumlu bakış açısı, sektörün mevcut koşullarını dikkate alarak değerlendirdi. İş barışına katkı sağlayacak olan idari, sosyal haklar ve ücret artışlarında mutabakatı sağladık. Geleceğe umutla bakabileceğimiz anlamlı bir sözleşme yaptık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Camiamıza hayırlı olsun” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.