LASTİK İŞ

SEDAŞ'DAN DEV YATIRIM

Ekonomi 27.05.2016 - 09:33, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

SEDAŞ'DAN DEV YATIRIM

SEDAŞ, özelleşme sonrası ikinci beş yıl kapsamında planladığı yatırım rakamlarını açıkladı. 2016-2020 yılları arasında toplam 508 Milyon TL yatırım yapmayı hedefleyen SEDAŞ, 2016 yılında 100 Milyon TL yatırım yapacak. SEDAŞ’ın yatırımları, şebeke kapasitesini genişletmek, iyileştirmek ve bilişim teknolojileri üzerinde yoğunluk gösterecek.

2016 - 2020 yılları arasında toplam 508 Milyon TL yatırım yapacağını belirten SEDAŞ, 2016 yılı yatırımlarına Mart ayında başladı. Elektrik dağıtım şebekesinde yapılacak tesis çalışmalarına ait projeleri yılsonuna kadar tamamlamayı hedefleyen SEDAŞ, bundan sonraki yıllarda da elektrik dağıtım varlıklarına yeni kazandıracağı tesisler için yapacağı çalışmaları yıllık olarak planlayacak. SEDAŞ, elektrik dağıtım bölgesinde yapacağı yeni yatırımlarla, şebekede kapasite artışına, genişleme, yenileme ve iyileştirme çalışmalarına, bunların sonucunda enerji arzını 7/24 kalite ile sürdürmeye, bilişim teknolojisi yatırımlarıyla elektrik arızalarının anlık takibine ağırlık verecek. Özelleştirme sonrasında hayata geçirilen yatırımları aktaran SEDAŞ İcra Başkanı Bekir Sami Güven, "Enerji dağıtım alanımız içerisinde yer alan, Kocaeli, Sakarya, Bolu ve Düzce illerinde, Otomatik Sayaç Okuma Sistemi (OSOS), Coğrafi Bilgi Sistemi (CBS), Kontrol ve Veri Toplama Sistemi (SCADA) başta olmak üzere pek çok bilişim teknolojisi temelli yatırım gerçekleştirdik. Bu yatırımlar sayesinde, şebekemizde kesintileri hızla öğreniyor ve müdahale ediyoruz. Kapasite artışı, yenileme yatırımları ve bakım çalışmaları ile arızaların ve kesintilerin maksimum seviyede önlenmesi için çalışmalarımız devam ediyor” dedi. Güven ayrıca, SEDAŞ'ın 2011-2015 yılları arasında, 313 Milyon TL yatırım yaptığını da hatırlattı.   En büyük yatırım bilişim teknolojilerine Yakın dönemde, enerjinin varlığını uzaktan izleyerek kontrol etmeye yarayan Kontrol ve Veri Toplama Sistemi (SCADA), Coğrafi Bilgi Sistemi (CBS), Mobil İş Emri Yönetim Sistemi (WFM) gibi yeni yatırımları sistemine entegre eden SEDAŞ, yine en büyük yatırımı bilişim teknolojilerine yapmaya hazırlanıyor. SEDAŞ, yaptığı yatırımlarla, arızalara daha hızlı müdahale etme, arızaları otomatik kayıt altına alma, verileri raporlamanın yanı sıra, toplanan verilerle yatırım ihtiyacı duyulan bölgelerin haritasını çıkartıyor ve yatırımlarına yön veriyor. SEDAŞ, 2016 – 2020 yılları arasında hayata geçireceği yeni yatırımlarla, kaliteli, çözüm odaklı hizmet vermek ve müşteri memnuniyeti sağlamak için harekete geçti.
SEDAŞ, özelleşme sonrası ikinci beş yıl kapsamında planladığı yatırım rakamlarını açıkladı. 2016-2020 yılları arasında toplam 508 Milyon TL yatırım yapmayı hedefleyen SEDAŞ, 2016 yılında 100 Milyon TL yatırım yapacak. SEDAŞ’ın yatırımları, şebeke kapasitesini genişletmek, iyileştirmek ve bilişim teknolojileri üzerinde yoğunluk gösterecek.

2016 - 2020 yılları arasında toplam 508 Milyon TL yatırım yapacağını belirten SEDAŞ, 2016 yılı yatırımlarına Mart ayında başladı. Elektrik dağıtım şebekesinde yapılacak tesis çalışmalarına ait projeleri yılsonuna kadar tamamlamayı hedefleyen SEDAŞ, bundan sonraki yıllarda da elektrik dağıtım varlıklarına yeni kazandıracağı tesisler için yapacağı çalışmaları yıllık olarak planlayacak.

SEDAŞ, elektrik dağıtım bölgesinde yapacağı yeni yatırımlarla, şebekede kapasite artışına, genişleme, yenileme ve iyileştirme çalışmalarına, bunların sonucunda enerji arzını 7/24 kalite ile sürdürmeye, bilişim teknolojisi yatırımlarıyla elektrik arızalarının anlık takibine ağırlık verecek.

Özelleştirme sonrasında hayata geçirilen yatırımları aktaran SEDAŞ İcra Başkanı Bekir Sami Güven, "Enerji dağıtım alanımız içerisinde yer alan, Kocaeli, Sakarya, Bolu ve Düzce illerinde, Otomatik Sayaç Okuma Sistemi (OSOS), Coğrafi Bilgi Sistemi (CBS), Kontrol ve Veri Toplama Sistemi (SCADA) başta olmak üzere pek çok bilişim teknolojisi temelli yatırım gerçekleştirdik. Bu yatırımlar sayesinde, şebekemizde kesintileri hızla öğreniyor ve müdahale ediyoruz. Kapasite artışı, yenileme yatırımları ve bakım çalışmaları ile arızaların ve kesintilerin maksimum seviyede önlenmesi için çalışmalarımız devam ediyor” dedi. Güven ayrıca, SEDAŞ'ın 2011-2015 yılları arasında, 313 Milyon TL yatırım yaptığını da hatırlattı.

 

En büyük yatırım bilişim teknolojilerine

Yakın dönemde, enerjinin varlığını uzaktan izleyerek kontrol etmeye yarayan Kontrol ve Veri Toplama Sistemi (SCADA), Coğrafi Bilgi Sistemi (CBS), Mobil İş Emri Yönetim Sistemi (WFM) gibi yeni yatırımları sistemine entegre eden SEDAŞ, yine en büyük yatırımı bilişim teknolojilerine yapmaya hazırlanıyor. SEDAŞ, yaptığı yatırımlarla, arızalara daha hızlı müdahale etme, arızaları otomatik kayıt altına alma, verileri raporlamanın yanı sıra, toplanan verilerle yatırım ihtiyacı duyulan bölgelerin haritasını çıkartıyor ve yatırımlarına yön veriyor.

SEDAŞ, 2016 – 2020 yılları arasında hayata geçireceği yeni yatırımlarla, kaliteli, çözüm odaklı hizmet vermek ve müşteri memnuniyeti sağlamak için harekete geçti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.