LASTİK İŞ
ismail

SICAKLARIN SEBEBİ BELLİ OLDU!

23.06.2016 - 21:54, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

SICAKLARIN SEBEBİ BELLİ OLDU!

Bugünlerde yaşadığımız sıcak havanın nedeni Yunanca’daki Omega harfine benzer bir basınç yapısı ile karşı karşıya olmamız. Meteorolojide buna “omega blokajı” deniyor.

Şu an ülkemiz bu harfin ortasında bir yerde. Bu sistemin etkisiyle ülkemiz güneyli sıcak hava dalgası ile boğuşurken sağ ve solumuzdaki ülkeler ise bizden daha serin.Bu tür blokaj sistemler yağışlı sistemlerin batıdan üzerimize gelmesini engelleyerek özellikle kışın kuraklık tehlikesi oluşturur. HAZİRAN SONUNDA ETKİSİNİ KAYBETCEK Hiçbir sistem sonsuza kadar sürmez, şu an etkili olan bu sistem Haziran ayı sonunda etkisini kaybedecek. Hava sıcaklıklarının 30 Haziran’a kadar mevsim normallerinin 3 ila 7 derece üzerinde, 1 ila 9 Temmuz tarihleri arasında ise mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.
Bugünlerde yaşadığımız sıcak havanın nedeni Yunanca’daki Omega harfine benzer bir basınç yapısı ile karşı karşıya olmamız. Meteorolojide buna “omega blokajı” deniyor.

Şu an ülkemiz bu harfin ortasında bir yerde. Bu sistemin etkisiyle ülkemiz güneyli sıcak hava dalgası ile boğuşurken sağ ve solumuzdaki ülkeler ise bizden daha serin.Bu tür blokaj sistemler yağışlı sistemlerin batıdan üzerimize gelmesini engelleyerek özellikle kışın kuraklık tehlikesi oluşturur.

HAZİRAN SONUNDA ETKİSİNİ KAYBETCEK

Hiçbir sistem sonsuza kadar sürmez, şu an etkili olan bu sistem Haziran ayı sonunda etkisini kaybedecek.

Hava sıcaklıklarının 30 Haziran’a kadar mevsim normallerinin 3 ila 7 derece üzerinde, 1 ila 9 Temmuz tarihleri arasında ise mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.