LASTİK İŞ
ismail

RAMAZANDA DİŞ AĞRISI ÇEKMEYİN

Sağlık 31.05.2016 - 09:41, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

RAMAZANDA DİŞ AĞRISI ÇEKMEYİN

Yaklaşan Ramazan ayı ile birlikte gerekli ağız ve diş kontrollerinin yapılması gerektiğini vurgulayan Fatih Hospitadent Diş Hastanesi Başhekimi Ayça Tenli Kurt, “Birçok kişi için kabusa dönüşen diş ağrısı, oruçluyken daha da dayanılmaz hale gelebilir. Bu nedenle henüz vakit varken diş hekimi kontrollerinizi ihmal etmeyiniz.“ diye konuştu.

Sindirimin ağızda başladığını veağız ve dişsağlığımızın tüm sindirim sistemimiz için çok önemli olduğunu hatırlatan Fatih Hospitadent Diş Hastanesi Başhekimi Ayça Tenli Kurt, düzenli diş hekimi kontrolünün önemini de şu şekilde açıkladı: Öncelikle diş hekimi ziyaretleri süt dişlerinin çıkmasıyla başlamalıdır. Çünkü dişler ağız içinde belirdikten sonra beslenmenin de etkisiyle her daim çürüme riski teşkil ederler. Süt dişleri doğru zamana kadar ağız içinde kalmalıdır. Çünkü erken kaybedilen süt dişleri veya zamanında çekilmeyen süt dişleri sürekli dişlerin ağız içinde konumunu almasında çok önemli yere sahiptirler. Süt dişlerinin sürekli dişlerin rehberi olduğu unutulmamalıdır. 6 yaşında gelen ilk sürekli dişlerle başlayarak tüm sürekli azı dişlerine koruyucu hekimlik adı altında fissür örtücü ve tüm dişlere flor uygulamaları yapılmalıdır. Fissür örtücü, dişin çürümeye meyilli derin oluklarını dolgu malzemesi ile kaplama işlemidir. Flor ise dişin mine tabakasına yerleşerek dişin dış etkenlere karşı daha güçlü olmasını sağlar. Devam eden süreçte altı ayda bir diş hekimi kontrolü gereklidir. Sağlıksız dişlerde dişin derin oluklarındaki renkleşmelerdişlerin zayıf alanlarıdır. Bakım eksikliği durumunda bu bölgelerde çürümeler gelişebilir. Yine diş yüzeylerinde oluşan tartarlar diş eti hastalıklarına zemin hazırlayabilir. Diş eti hastalıkları uzun vadede diş eti çekilmesi, hassasiyet ve hatta diş kayıplarına neden olabilir. Ancak düzenli yapılan kontroller sayesinde bu ihtimaller ortadan kalkmış olur. Çürüme, diş eti hastalıkları ve ağız kokusu oluşmadan önlenmiş olur. Yine düzenli check-up sayesinde oluşan çürüklerinde erken müdahalesi önemlidir. Küçük bir dolguyla dişin ömrünü uzatmak mümkündür. Çünkü diş ağrısı gelişip, ertelendikçe kök ucunda enfeksiyona neden olur. Bu noktada dolgu için geç kalınmış dişe gereken tedavi kanal tedavisi olmuştur. Hatta bazen buna rağmen geciktirilip kök ucu enfeksiyonunun büyümesi nedeniyle kurtarılamayıp dişin çekilmesi söz konusu olabilir. Yaklaşan Ramazan ayında bu tür sorunlara maruz kalmak istemeyen kişilerin mutlaka diş hekimine kontrol olması gerekmektedir.
Yaklaşan Ramazan ayı ile birlikte gerekli ağız ve diş kontrollerinin yapılması gerektiğini vurgulayan Fatih Hospitadent Diş Hastanesi Başhekimi Ayça Tenli Kurt, “Birçok kişi için kabusa dönüşen diş ağrısı, oruçluyken daha da dayanılmaz hale gelebilir. Bu nedenle henüz vakit varken diş hekimi kontrollerinizi ihmal etmeyiniz.“ diye konuştu.

Sindirimin ağızda başladığını veağız ve dişsağlığımızın tüm sindirim sistemimiz için çok önemli olduğunu hatırlatan Fatih Hospitadent Diş Hastanesi Başhekimi Ayça Tenli Kurt, düzenli diş hekimi kontrolünün önemini de şu şekilde açıkladı:

Öncelikle diş hekimi ziyaretleri süt dişlerinin çıkmasıyla başlamalıdır. Çünkü dişler ağız içinde belirdikten sonra beslenmenin de etkisiyle her daim çürüme riski teşkil ederler. Süt dişleri doğru zamana kadar ağız içinde kalmalıdır. Çünkü erken kaybedilen süt dişleri veya zamanında çekilmeyen süt dişleri sürekli dişlerin ağız içinde konumunu almasında çok önemli yere sahiptirler. Süt dişlerinin sürekli dişlerin rehberi olduğu unutulmamalıdır. 6 yaşında gelen ilk sürekli dişlerle başlayarak tüm sürekli azı dişlerine koruyucu hekimlik adı altında fissür örtücü ve tüm dişlere flor uygulamaları yapılmalıdır. Fissür örtücü, dişin çürümeye meyilli derin oluklarını dolgu malzemesi ile kaplama işlemidir. Flor ise dişin mine tabakasına yerleşerek dişin dış etkenlere karşı daha güçlü olmasını sağlar. Devam eden süreçte altı ayda bir diş hekimi kontrolü gereklidir.

Sağlıksız dişlerde dişin derin oluklarındaki renkleşmelerdişlerin zayıf alanlarıdır. Bakım eksikliği durumunda bu bölgelerde çürümeler gelişebilir. Yine diş yüzeylerinde oluşan tartarlar diş eti hastalıklarına zemin hazırlayabilir. Diş eti hastalıkları uzun vadede diş eti çekilmesi, hassasiyet ve hatta diş kayıplarına neden olabilir. Ancak düzenli yapılan kontroller sayesinde bu ihtimaller ortadan kalkmış olur. Çürüme, diş eti hastalıkları ve ağız kokusu oluşmadan önlenmiş olur.

Yine düzenli check-up sayesinde oluşan çürüklerinde erken müdahalesi önemlidir. Küçük bir dolguyla dişin ömrünü uzatmak mümkündür. Çünkü diş ağrısı gelişip, ertelendikçe kök ucunda enfeksiyona neden olur. Bu noktada dolgu için geç kalınmış dişe gereken tedavi kanal tedavisi olmuştur. Hatta bazen buna rağmen geciktirilip kök ucu enfeksiyonunun büyümesi nedeniyle kurtarılamayıp dişin çekilmesi söz konusu olabilir. Yaklaşan Ramazan ayında bu tür sorunlara maruz kalmak istemeyen kişilerin mutlaka diş hekimine kontrol olması gerekmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.