LASTİK İŞ
ismail

PAZARLAR SIKI DENETİMDE

12.01.2017 - 16:08, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

PAZARLAR SIKI DENETİMDE

Gölcük Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, her hafta rutin bir şekilde Pazar yerlerindeki yapmış olduğu denetimleri büyük bir titizlikle sürdürüyor. Zabıta Müdürlüğü ekipleri ayrıca pazarcı esnafını yüksek sesle bağırmamaları ve vatandaşlara kötü davranışlarda bulunmamaları konusunda da uyardı.

Kurallara Uyulup Uyulmadığı Kontrol Ediliyor Ekipler satışa sunulan ürünlerin Etiket kontrolü, Pazarcı kimlik kartı taşıma zorunluluğu, yüksek sesle bağırarak satış yapmama, Satış yaptıkları tezgahlarını belirlenen mevcut çizgi dışına taşırmama gibi bir dizi denetim gerçekleştirdi. Ayrıca apartmanlarına bırakılan giriş yollarının açık tutulması ve vatandaşların rahatlıkla gezmeleri için yürüyüş yollarının açık tutulmasını sağlıyor. Kurallara uymayan pazarcı esnaflarına tezgah açtırılmıyor, gerekiyorsa da cezai işlem uygulanıyor. Bilhassa etiketlere yarım kg yazılmamasına çok dikkat eden ekipler, bunu gördüklerinde ilgili kişi hakkında cezai işlem uyguluyorlar. Gölcük Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri vatandaşların daha rahat ve güvenilir bir ortamda alışverişlerini yapabilmeleri için bu denetimlerimi ilçe genelindeki pazarlarda aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Yapılan denetimlerde pazarın ve tezgahların düzeni, sebze ve meyvelerin uygun şartlarda satılıp satılmadığı denetlenerek etiket kontrolü yapıldı. Tezgahlardaki etiketleri dikkatle inceleyen zabıta ekipleri eksik bulunan hususlar konusunda pazarcı esnafını bilgilendirdi. Zabıta Müdürlüğü ekipleri ayrıca pazarcı esnafını yüksek sesle bağırmamaları ve vatandaşlara kötü davranışlarda bulunmamaları konusunda da uyardı.      Vatandaşlara Rahat Bir Ortam Sağlanıyor Zabıta Ekipleri tarafından yapılan açıklamada, “Zabıta ekipleri olarak ilçe pazarımızda periyodik aralıklarla denetimlerimizi sürdürüyoruz. Yaptığımız denetimlerde vatandaşlarımızın daha sağlıklı, kaliteli ve güvenilir ürünlere ulaşabilmelerini amaçlıyoruz. Ayrıca vatandaşlarımızın daha rahat bir ortamda alışverişlerini yapabilmelerine çok önem veriyor ve bu çerçevede çalışmalarımızı sürdürüyoruz” denildi.
Gölcük Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, her hafta rutin bir şekilde Pazar yerlerindeki yapmış olduğu denetimleri büyük bir titizlikle sürdürüyor. Zabıta Müdürlüğü ekipleri ayrıca pazarcı esnafını yüksek sesle bağırmamaları ve vatandaşlara kötü davranışlarda bulunmamaları konusunda da uyardı.

Kurallara Uyulup Uyulmadığı Kontrol Ediliyor
Ekipler satışa sunulan ürünlerin Etiket kontrolü, Pazarcı kimlik kartı taşıma zorunluluğu, yüksek sesle bağırarak satış yapmama, Satış yaptıkları tezgahlarını belirlenen mevcut çizgi dışına taşırmama gibi bir dizi denetim gerçekleştirdi. Ayrıca apartmanlarına bırakılan giriş yollarının açık tutulması ve vatandaşların rahatlıkla gezmeleri için yürüyüş yollarının açık tutulmasını sağlıyor. Kurallara uymayan pazarcı esnaflarına tezgah açtırılmıyor, gerekiyorsa da cezai işlem uygulanıyor. Bilhassa etiketlere yarım kg yazılmamasına çok dikkat eden ekipler, bunu gördüklerinde ilgili kişi hakkında cezai işlem uyguluyorlar.

Gölcük Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri vatandaşların daha rahat ve güvenilir bir ortamda alışverişlerini yapabilmeleri için bu denetimlerimi ilçe genelindeki pazarlarda aralıksız bir şekilde sürdürüyor.
Yapılan denetimlerde pazarın ve tezgahların düzeni, sebze ve meyvelerin uygun şartlarda satılıp satılmadığı denetlenerek etiket kontrolü yapıldı. Tezgahlardaki etiketleri dikkatle inceleyen zabıta ekipleri eksik bulunan hususlar konusunda pazarcı esnafını bilgilendirdi. Zabıta Müdürlüğü ekipleri ayrıca pazarcı esnafını yüksek sesle bağırmamaları ve vatandaşlara kötü davranışlarda bulunmamaları konusunda da uyardı.     
Vatandaşlara Rahat Bir Ortam Sağlanıyor
Zabıta Ekipleri tarafından yapılan açıklamada, “Zabıta ekipleri olarak ilçe pazarımızda periyodik aralıklarla denetimlerimizi sürdürüyoruz. Yaptığımız denetimlerde vatandaşlarımızın daha sağlıklı, kaliteli ve güvenilir ürünlere ulaşabilmelerini amaçlıyoruz. Ayrıca vatandaşlarımızın daha rahat bir ortamda alışverişlerini yapabilmelerine çok önem veriyor ve bu çerçevede çalışmalarımızı sürdürüyoruz” denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.