PANDEMİ NEDENİ İLE İŞLER YARI YARIYA DÜŞTÜ

Ekonomi 24.09.2020 - 17:27, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

PANDEMİ NEDENİ İLE İŞLER YARI YARIYA DÜŞTÜ

Pandemi süresince işlerinin düştüğünü belirten Gölcük Berber ve kuaförler odası başkanı Mevlüt Gül, pandemi sürecinde yaklaşık 60 gün kapalı kalan iş yerlerimizin bu günkü kazancı yüzde 50 düştü.

Mart ayında başlayan pandemi süreci tedbir amaçlı olarak birçok işyeri kapatılınca tüm berber ve kuaförler 2 ay kapatıldı. 2 ay sonra işyerlerin tekrar faaliyete geçmesiyle birlikte ilçemizde hizmet veren tüm berber ve kuaför salonları hizmete girdiğini belirten Gölcük Berber ve kuaförler odası başkanı Mevlüt Gül şu açıklamalarda bulundu. Başkan Gül; “Mart ayında pandemi süreci başladı. Bu arada bizde tedbir amaçlı olarak işyerlerimizi kapattık. Ama üyelerimizin hepsi de büyük maddi sıkıntılar içine girdi. Maddi sıkıntılar içerisine giren üyelerimize destek amaçlı olarak odamız devreye girdi. Öncelikle başta Gölcük Belediye başkanımız Ali Yıldırım Sezer ve Kocaeli Büyükşehir Belediye başkanımız Tahir Büyükakın'a teşekkür ederim. Belediyelerimizin desteği ile üyelerimize gıda yardımında bulunduk. Süreç içerisinde oda olarak elimizden gelen destekleri fazlasıyla vermeye gayret ettik. Fakat 2 aylık bir süreç içerisinde işyerlerimizin kiraları, faturaları bir hayli birikti.  İşyerlerimiz 60 günlük bir süreç sonrasında hizmete girmek için açtık. Tabi ki açılış öncesi biz oda olarak ve belediyemizin desteği ile önce gerekli olan tedbirlerden biri ilaçlamalar yaptık. Ardından sonra tüm üyelerimize dezenfektan kendim dağıttım. Halen pandemi süreci geçmiş değil. ama bizler hijyen bakımına önem verdiğimiz için her hafta ben oda olarak üyelerimizin işyerlerini denetleyerek gerekli olan eksikleri tedarik ediyoruz. Bu gün Gölcük Berber ve kuaförleri yüzde 99 hijyen ve temizdir. Bir arkadaşımız korona virüsüne yakalandı. Oda kısa bir sürede iyileşerek toparlandı” dedi. İşlerin çok durgun olduğunu belirten başkan Gül; “işyerlerimizin açılışından bu güne kadar yüzde 50 nin üzerinde düşüş var. Bu gün ilçemizde üyemiz olarak 300 kuaför ve berber ile güzellik salonları vardır. bu üyelerimiz 2 aylık bir duruştan sonra kiraları birikti, faturaları birikti, aynı zamanda kredi çeken üyelerimiz bu gün bu borçlarını ödeyemez hale geldiler. Bizler her zaman yaklaşık 700 lira kazanırken bu günkü kazancımız yaklaşık 100 ile 150 liraya düştü. Virüsten dolayı insanlar evinde kendisi tıraş oluyor. Biz od olarak bu ağır yükün altından çıkmak için çare arıyoruz” dedi. Fahri Haner      
Pandemi süresince işlerinin düştüğünü belirten Gölcük Berber ve kuaförler odası başkanı Mevlüt Gül, pandemi sürecinde yaklaşık 60 gün kapalı kalan iş yerlerimizin bu günkü kazancı yüzde 50 düştü.

Mart ayında başlayan pandemi süreci tedbir amaçlı olarak birçok işyeri kapatılınca tüm berber ve kuaförler 2 ay kapatıldı. 2 ay sonra işyerlerin tekrar faaliyete geçmesiyle birlikte ilçemizde hizmet veren tüm berber ve kuaför salonları hizmete girdiğini belirten Gölcük Berber ve kuaförler odası başkanı Mevlüt Gül şu açıklamalarda bulundu. Başkan Gül; “Mart ayında pandemi süreci başladı. Bu arada bizde tedbir amaçlı olarak işyerlerimizi kapattık. Ama üyelerimizin hepsi de büyük maddi sıkıntılar içine girdi.

Maddi sıkıntılar içerisine giren üyelerimize destek amaçlı olarak odamız devreye girdi. Öncelikle başta Gölcük Belediye başkanımız Ali Yıldırım Sezer ve Kocaeli Büyükşehir Belediye başkanımız Tahir Büyükakın'a teşekkür ederim. Belediyelerimizin desteği ile üyelerimize gıda yardımında bulunduk. Süreç içerisinde oda olarak elimizden gelen destekleri fazlasıyla vermeye gayret ettik. Fakat 2 aylık bir süreç içerisinde işyerlerimizin kiraları, faturaları bir hayli birikti. 

İşyerlerimiz 60 günlük bir süreç sonrasında hizmete girmek için açtık. Tabi ki açılış öncesi biz oda olarak ve belediyemizin desteği ile önce gerekli olan tedbirlerden biri ilaçlamalar yaptık. Ardından sonra tüm üyelerimize dezenfektan kendim dağıttım. Halen pandemi süreci geçmiş değil. ama bizler hijyen bakımına önem verdiğimiz için her hafta ben oda olarak üyelerimizin işyerlerini denetleyerek gerekli olan eksikleri tedarik ediyoruz. Bu gün Gölcük Berber ve kuaförleri yüzde 99 hijyen ve temizdir. Bir arkadaşımız korona virüsüne yakalandı. Oda kısa bir sürede iyileşerek toparlandı” dedi.

İşlerin çok durgun olduğunu belirten başkan Gül; “işyerlerimizin açılışından bu güne kadar yüzde 50 nin üzerinde düşüş var. Bu gün ilçemizde üyemiz olarak 300 kuaför ve berber ile güzellik salonları vardır. bu üyelerimiz 2 aylık bir duruştan sonra kiraları birikti, faturaları birikti, aynı zamanda kredi çeken üyelerimiz bu gün bu borçlarını ödeyemez hale geldiler. Bizler her zaman yaklaşık 700 lira kazanırken bu günkü kazancımız yaklaşık 100 ile 150 liraya düştü. Virüsten dolayı insanlar evinde kendisi tıraş oluyor. Biz od olarak bu ağır yükün altından çıkmak için çare arıyoruz” dedi.

Fahri Haner      

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.