LASTİK İŞ
ismail

ORMANLAR GEÇLEŞİYOR

Gündem 23.06.2016 - 19:15, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

ORMANLAR GEÇLEŞİYOR

Gölcük Orman İşletme Müdürlüğünün Gençleştirilmiş Orman Projesi çalışmaları devam ediyor. Kadırga Erikli düzü mevkisindeki çalışmaları inceleyen Orman İşletme Şefi Sabiha Dilsiz, projenin 2012 yılında başlatıldığını belirtti.

Gölcük Orman İşletme Müdürlüğünün Gençleştirilmiş Orman Projesi çalışmaları devam ediyor. Kadırga Erikli düzü mevkisindeki çalışmaları inceleyen Orman İşletme Şefi Sabiha Dilsiz,  projenin 2012 yılında başlatıldığını belirtti. Dilsiz, şu anda 4 yaşına ulaşmış kayın fidanlarının bakımının yapıldığını vurgulayarak, şunları söyledi:  "Bu çalışma ile fidanların etrafında bulunan ve gelişimini engelleyen, boğma tehlikesi yaratan böğürtlen, eğrelti ve diğer dikensi bitkilerin fidan etrafından uzaklaştırılması amaçlanmaktadır. Bu çalışmalar sayesinde genç fidanların ihtiyacı olan ışık ve nem fidanlara ulaştırılarak yaşam desteği sağlanmaktadır. Fidanlar biyolojik bağımsızlığını kazanıncaya kadar bu destek devam edecek ve bozuk ormanlarımız yeniden genç ve gelecek vadeden ormanlar haline dönüşecektir. Şu anda bu alanda orman işçilerimiz bakım çalışmalarını yapıyorlar." "Orman hakkındaki yaşam destek faaliyetimiz devam edecektir." diyen Dilsiz, şöyle devam etti:  "Orman vasfını yitirmiş alanlarda tohumluk kayın fidanlarını belirliyoruz. Bu tohumluk kayın ağaçlarından belli bir süre içinde toprakla örtüşüyor. Bu tohumdan yeni fidanlar yükselmeye başlıyor. İşte bu fidanlara gençleştirilmiş orman diyoruz. Tabi ki ağaç kökünden sürgün fidanlar da oluşuyor. Ama en sağlıklı orman ise tohumlardan oluşan fidanlardır. Gençleştirilmiş orman çalışmalarımız 2012 yılında 580 dönüm alanda doğal gençleştirme çalışmalarıyla elde edildi."
Gölcük Orman İşletme Müdürlüğünün Gençleştirilmiş Orman Projesi çalışmaları devam ediyor. Kadırga Erikli düzü mevkisindeki çalışmaları inceleyen Orman İşletme Şefi Sabiha Dilsiz, projenin 2012 yılında başlatıldığını belirtti.

Gölcük Orman İşletme Müdürlüğünün Gençleştirilmiş Orman Projesi çalışmaları devam ediyor. Kadırga Erikli düzü mevkisindeki çalışmaları inceleyen Orman İşletme Şefi Sabiha Dilsiz,  projenin 2012 yılında başlatıldığını belirtti.
Dilsiz, şu anda 4 yaşına ulaşmış kayın fidanlarının bakımının yapıldığını vurgulayarak, şunları söyledi: 

"Bu çalışma ile fidanların etrafında bulunan ve gelişimini engelleyen, boğma tehlikesi yaratan böğürtlen, eğrelti ve diğer dikensi bitkilerin fidan etrafından uzaklaştırılması amaçlanmaktadır. Bu çalışmalar sayesinde genç fidanların ihtiyacı olan ışık ve nem fidanlara ulaştırılarak yaşam desteği sağlanmaktadır. Fidanlar biyolojik bağımsızlığını kazanıncaya kadar bu destek devam edecek ve bozuk ormanlarımız yeniden genç ve gelecek vadeden ormanlar haline dönüşecektir. Şu anda bu alanda orman işçilerimiz bakım çalışmalarını yapıyorlar."

"Orman hakkındaki yaşam destek faaliyetimiz devam edecektir." diyen Dilsiz, şöyle devam etti: 

"Orman vasfını yitirmiş alanlarda tohumluk kayın fidanlarını belirliyoruz. Bu tohumluk kayın ağaçlarından belli bir süre içinde toprakla örtüşüyor. Bu tohumdan yeni fidanlar yükselmeye başlıyor. İşte bu fidanlara gençleştirilmiş orman diyoruz. Tabi ki ağaç kökünden sürgün fidanlar da oluşuyor. Ama en sağlıklı orman ise tohumlardan oluşan fidanlardır. Gençleştirilmiş orman çalışmalarımız 2012 yılında 580 dönüm alanda doğal gençleştirme çalışmalarıyla elde edildi."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.