ORGAN BAĞIŞI İLE HAYATA IŞIK OL

Sağlık 09.12.2019 - 16:50, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ORGAN BAĞIŞI İLE HAYATA IŞIK OL

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesinde organ bağış birim hemşiresi Gülay Karakaş önderliğinde organ bağış bilgilendirmesi konusunda stant açıldı.

Organ bağış bilgilendirmesini yaptılar Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesinde organ bağış birim hemşiresi Gülay Karakaş önderliğinde organ bağış bilgilendirmesi konusunda stant açıldı. Organ bağışı ile hayat ışık ol adı altında Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi organ bağış birim hemşiresi Gülay Karakaş önderliğinde hastane koridorunda vatandaşı organ bağışı ile ilgili bilgilendirme standı kurdular. Halk organ bağışına ilgi gösterirken organ bağış birim hemşiresi Gülay Karakaş organ bağışı ile ilgili şu bilgileri verdi. Hemşire Gülay Karakaş; “her organ bağışı yeni bir hayattır. Çünkü şu anda hastanelerimizde çok sayıda umutla organ bekleyen hastalarımız var. Sizin bağışladığınız bu organlardan şifa bulacaklar. Organ bağışı 1979 tarih ve 2238 sayılı yasa gereği 18 yaş ve üzeri aklı dengesi yerinde olan herkes organ bağışı yapabilir. Organ bağışı iki tanıkla birlikte, ölümünüzün halinde organlarınızı bağışladığınızı belirten bağış formu doldurarak imzalamanızla organ bağışı yapılmış olur. Organlarınızı bağışladığınızı yakınlarınızın bilmesi ve bağış kartınızın yanında olması ölümünüz halinde organ bağışlama isteğinizin yerine getirilmesini sağlayacaktır. Birde istediğiniz anda bağış kartınızı imha ederek organ bağışından vaz geçebilirsiniz. Organ bağışı yapılırken vücutta görev yapamayan bir organın yerine yeni bir organın nakledilir. Buda canlı vericiden veya beyin ölümü gelişmiş ve organları bağışlanmış kişiden alınan sağlam ve aynı görevi üstlenecek bir organın alınması ile yapılır. Bundan dolayı organ bağışı her zaman çok önemlidir. Çünkü hastanelerde birçok kişinin yaşama dönmesi için organlara ihtiyacı vardır. Bu insanların umut ışığı olması için kişinin beyin ölümünün gerçekleştiğinde alınan organlar organ bekleyen hastalara nakledilerek bu hastalar şifa bulur” dedi. Fahri Haner  
Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesinde organ bağış birim hemşiresi Gülay Karakaş önderliğinde organ bağış bilgilendirmesi konusunda stant açıldı.

Organ bağış bilgilendirmesini yaptılar
Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesinde organ bağış birim hemşiresi Gülay Karakaş önderliğinde organ bağış bilgilendirmesi konusunda stant açıldı.
Organ bağışı ile hayat ışık ol adı altında Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi organ bağış birim hemşiresi Gülay Karakaş önderliğinde hastane koridorunda vatandaşı organ bağışı ile ilgili bilgilendirme standı kurdular. Halk organ bağışına ilgi gösterirken organ bağış birim hemşiresi Gülay Karakaş organ bağışı ile ilgili şu bilgileri verdi.
Hemşire Gülay Karakaş; “her organ bağışı yeni bir hayattır. Çünkü şu anda hastanelerimizde çok sayıda umutla organ bekleyen hastalarımız var. Sizin bağışladığınız bu organlardan şifa bulacaklar. Organ bağışı 1979 tarih ve 2238 sayılı yasa gereği 18 yaş ve üzeri aklı dengesi yerinde olan herkes organ bağışı yapabilir. Organ bağışı iki tanıkla birlikte, ölümünüzün halinde organlarınızı bağışladığınızı belirten bağış formu doldurarak imzalamanızla organ bağışı yapılmış olur. Organlarınızı bağışladığınızı yakınlarınızın bilmesi ve bağış kartınızın yanında olması ölümünüz halinde organ bağışlama isteğinizin yerine getirilmesini sağlayacaktır. Birde istediğiniz anda bağış kartınızı imha ederek organ bağışından vaz geçebilirsiniz.
Organ bağışı yapılırken vücutta görev yapamayan bir organın yerine yeni bir organın nakledilir. Buda canlı vericiden veya beyin ölümü gelişmiş ve organları bağışlanmış kişiden alınan sağlam ve aynı görevi üstlenecek bir organın alınması ile yapılır. Bundan dolayı organ bağışı her zaman çok önemlidir. Çünkü hastanelerde birçok kişinin yaşama dönmesi için organlara ihtiyacı vardır. Bu insanların umut ışığı olması için kişinin beyin ölümünün gerçekleştiğinde alınan organlar organ bekleyen hastalara nakledilerek bu hastalar şifa bulur” dedi.

Fahri Haner  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.