LASTİK İŞ
ismail

NAR KADINLAR İŞ BAŞINDA

31.05.2016 - 09:18, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

NAR KADINLAR İŞ BAŞINDA

Kocaeli Nar Kadın ve Toplumsal Cinsiyet Atölyesi, Boşanma Komisyonu raporunu protesto etmek ve kadına ve çocuğa şiddet, taciz ve tecavüze karşı duyarlı olmak adına imza topladılar.

Aile ile Bütünlüğünü Olumsuz Etkileyen Unsurlar ile Boşanma Olaylarının Araştırılması ve Aile Kurumunun Güçlendirilmesi İçin Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu’nun hazırladığı rapora yönelik tepkiler dinmiyor. Kadın ve çocuk haklarının kısıtlanmasından tecavüzcüsüyle evlendirilmesine kadar birçok maddeyi kapsayan Boşanma Komisyonu’nun hazırladığı rapora tepkiler çığ gibi büyüyor. Kocaeli Nar Kadın ve Toplumsal Cinsiyet Atölyesi üyeleri Hicran Turan, Aysel İncedere, Sibel Yılmaz, Ayşegül Vural ve Dilara Kan da geçtiğimiz akşam Boşanma Komisyonu raporunu protesto etmek ve kadın ve çocuk istismarına karşı duyarlı olmak adına Sabri Yalım Parkı’nda stant açarak imza topladı.  ‘BU RAPORU TANIMIYORUZ’ Akşam saat 18.00-20.00 arası açık olan imza standının önünde basın açıklaması yapan Nar Kadın üyeleri, “AKP’nin iktidarı dönemi boyunca kadına yönelik gerek yasa ve yargı yoluyla gerekse de fiili anlamda yaşanan olumsuzluklara kadının aleyhinde bir durum yaratılması konusunda ürettiği politikalara karşı çıkıyoruz. Son olarak da Boşanma Komisyonu’nun raporunda kadınlara ve çocuklara karşı büyük olumsuzluklar içeren kararlar var. Kadınların boşanma sırasında mirastan faydalanma hakkından tutun da istismara uğrayan çocukları istismarcısıyla evlendirmeye varan son derece olumsuz ve var olan haklarımızdan da bizi geriye götürecek yasalar çıkarılmakta. Biz bu raporu tanımıyoruz. Dolayısıyla biz bunlara karşı kadınların sesini yükseltmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.   ‘KADINLARI DİRENMEYE ÇAĞIRIYORUZ’ Özellikle kadınlara yönelik bu olumsuz politikaların anti-laik uygulamalardan beslendiğini düşündüklerini belirten Nar Kadın üyeleri, “Bu anlamda bu ülkedeki laikliği de kadınların cephesinden sahipleniyoruz. Laiklik mücadelesinin de bu anlamda kadın hakları üzerinden yükseltme konusuna bizler de Nar Kadın Dayanışma olarak mücadele edeceğiz. Cuma günü de burada Kadın Platformu ile bu raporu tanımadığımızı belirten kitlesel bir yürüyüş gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Tüm bu kadın aleyhtarı politikalara, kararlara, kadına yönelik şiddetin bu denli tırmanmasına ve en önemlisi de cezasız kalmasına, kadın cinayetlerinin yüzde 1400 artması karşısında hiçbir ceza verilmeyişine karı bizler kadınları direnmeye çağırıyoruz” şeklinde konuştu.
Kocaeli Nar Kadın ve Toplumsal Cinsiyet Atölyesi, Boşanma Komisyonu raporunu protesto etmek ve kadına ve çocuğa şiddet, taciz ve tecavüze karşı duyarlı olmak adına imza topladılar.

Aile ile Bütünlüğünü Olumsuz Etkileyen Unsurlar ile Boşanma Olaylarının Araştırılması ve Aile Kurumunun Güçlendirilmesi İçin Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu’nun hazırladığı rapora yönelik tepkiler dinmiyor. Kadın ve çocuk haklarının kısıtlanmasından tecavüzcüsüyle evlendirilmesine kadar birçok maddeyi kapsayan Boşanma Komisyonu’nun hazırladığı rapora tepkiler çığ gibi büyüyor. Kocaeli Nar Kadın ve Toplumsal Cinsiyet Atölyesi üyeleri Hicran Turan, Aysel İncedere, Sibel Yılmaz, Ayşegül Vural ve Dilara Kan da geçtiğimiz akşam Boşanma Komisyonu raporunu protesto etmek ve kadın ve çocuk istismarına karşı duyarlı olmak adına Sabri Yalım Parkı’nda stant açarak imza topladı.

 ‘BU RAPORU TANIMIYORUZ’

Akşam saat 18.00-20.00 arası açık olan imza standının önünde basın açıklaması yapan Nar Kadın üyeleri, “AKP’nin iktidarı dönemi boyunca kadına yönelik gerek yasa ve yargı yoluyla gerekse de fiili anlamda yaşanan olumsuzluklara kadının aleyhinde bir durum yaratılması konusunda ürettiği politikalara karşı çıkıyoruz. Son olarak da Boşanma Komisyonu’nun raporunda kadınlara ve çocuklara karşı büyük olumsuzluklar içeren kararlar var. Kadınların boşanma sırasında mirastan faydalanma hakkından tutun da istismara uğrayan çocukları istismarcısıyla evlendirmeye varan son derece olumsuz ve var olan haklarımızdan da bizi geriye götürecek yasalar çıkarılmakta. Biz bu raporu tanımıyoruz. Dolayısıyla biz bunlara karşı kadınların sesini yükseltmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

 

‘KADINLARI DİRENMEYE ÇAĞIRIYORUZ’

Özellikle kadınlara yönelik bu olumsuz politikaların anti-laik uygulamalardan beslendiğini düşündüklerini belirten Nar Kadın üyeleri, “Bu anlamda bu ülkedeki laikliği de kadınların cephesinden sahipleniyoruz. Laiklik mücadelesinin de bu anlamda kadın hakları üzerinden yükseltme konusuna bizler de Nar Kadın Dayanışma olarak mücadele edeceğiz. Cuma günü de burada Kadın Platformu ile bu raporu tanımadığımızı belirten kitlesel bir yürüyüş gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Tüm bu kadın aleyhtarı politikalara, kararlara, kadına yönelik şiddetin bu denli tırmanmasına ve en önemlisi de cezasız kalmasına, kadın cinayetlerinin yüzde 1400 artması karşısında hiçbir ceza verilmeyişine karı bizler kadınları direnmeye çağırıyoruz” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.