LASTİK İŞ

MÜSLÜMAN BİLGİNLERİ KEŞFEDİN

16.06.2015 - 09:10, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

MÜSLÜMAN BİLGİNLERİ KEŞFEDİN

Kocaeli Bilim Merkezi, Müslüman bilginlerin icatlarını anlatan atölyeler düzenleyecek

Kocaeli Bilim Merkezi, okulların tatile girmesiyle birlikte ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik atölyeler düzenleyecek. “Müslüman Bilginleri Keşfedin” sloganıyla düzenlenecek atölyelerde İslam dünyasında önemli keşifleri olan 8 bilim adamının keşiflerinin anlatıldığı atölyeler olacak. İlk ve ortaokul öğrencilerine yönelik açılacak atölyeler bir ay sürecek.   ATÖLYELER BİR AY SÜRECEK Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Müzeler Şube Müdürlüğü’ne bağlı olarak hizmet veren Kocaeli Bilim Merkezi tarafından düzenlenen atölyeler 18 Haziran-18 Temmuz tarihleri arasında olacak. 11.00-12.00 ve 14.00-15.00 saatleri arasında olacak atölyelerde Müslüman bilim adamlarının bilim dünyasına yaptıkları katkı uygulamalı olarak öğrencilere aktarılacak. Atölyelere kayıt Bilim Merkezi’nin 325 75 59 nolu telefonundan yapılacak. Haftanın altı günü olacak atölyeler için daha fazla bilgi www.kocaelibilimmerkezi.com sitesinden edinilebilir.   8 ATÖLYE OLACAK Abbas Bin Firnas’la İlk Uçuş Atölyesi: Uçmayı başaran ilk insan olan Abbas Bin Firnas’ın çalışmalarının anlatılacağı atölyede uçak modeli tasarlanacak. Atölye ilköğretim öğrencilerine yönelik olacak.   Uluğ Bey’in Gökkubesi Atölyesi:15. Yüzyılın en büyük astronomu Uluğ Bey’in kurduğu Semerkand rasathanesinden bilgiler verilerek el planeteryumu yapılacak. Atölye ortaöğretim öğrencilerine yönelik olacak.   El Cezeri’nin Makineleri Atölyesi: El Cezeri’nin mühendislik alanında yaptığı çalışmalar anlatılarak keşfettiği Krank Mili modellemesi yapılacak. Atölye ortaöğretim öğrencilerine yönelik olacak.   El Biruni ile Zaman Ölçümü Atölyesi: El Biruni’nin astronomi alanına yaptığı katkılar anlatılarak güneş saati örneği yapılacak. Atölye ortaöğretim öğrencilerine yönelik olacak.   El Razi’nin Sihirli Deneyler Atölyesi: El Razi’nin kimya alanında yaptığı çalışmalar kimya deneyleri yapılarak anlatılacak. Atölye ilköğretim öğrencilerine yönelik olacak. İbn-i Nefis’in Kan Hücreleri Atölyesi: Kan dolaşımını ortaya çıkaran İbn-i Nefis’in yaptığı çalışmalar anlatılarak Kan Hücresi Modeli yapılacak. Atölye ilköğretim öğrencilerine yönelik olacak.   El Zehravinin Kemik Atölyesi: Kemik Cerrahı El Zehravi'nin Tıp alanında yaptığı katkıları gösterilecek. Atölye ilköğretim öğrencilerine yönelik olacak.   İbnü’l Heysem’in Aynaları Atölyesi: Optik biliminin kurucusu olan İbnü’l Heysem’in icadı olan periskopun modellemesi yapılacak. Atölye ortaöğretim öğrencilerine yönelik olacak
Kocaeli Bilim Merkezi, Müslüman bilginlerin icatlarını anlatan atölyeler düzenleyecek

Kocaeli Bilim Merkezi, okulların tatile girmesiyle birlikte ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik atölyeler düzenleyecek. “Müslüman Bilginleri Keşfedin” sloganıyla düzenlenecek atölyelerde İslam dünyasında önemli keşifleri olan 8 bilim adamının keşiflerinin anlatıldığı atölyeler olacak. İlk ve ortaokul öğrencilerine yönelik açılacak atölyeler bir ay sürecek.

 

ATÖLYELER BİR AY SÜRECEK

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Müzeler Şube Müdürlüğü’ne bağlı olarak hizmet veren Kocaeli Bilim Merkezi tarafından düzenlenen atölyeler 18 Haziran-18 Temmuz tarihleri arasında olacak. 11.00-12.00 ve 14.00-15.00 saatleri arasında olacak atölyelerde Müslüman bilim adamlarının bilim dünyasına yaptıkları katkı uygulamalı olarak öğrencilere aktarılacak. Atölyelere kayıt Bilim Merkezi’nin 325 75 59 nolu telefonundan yapılacak. Haftanın altı günü olacak atölyeler için daha fazla bilgi www.kocaelibilimmerkezi.com sitesinden edinilebilir.

 

8 ATÖLYE OLACAK

Abbas Bin Firnas’la İlk Uçuş Atölyesi: Uçmayı başaran ilk insan olan Abbas Bin Firnas’ın çalışmalarının anlatılacağı atölyede uçak modeli tasarlanacak. Atölye ilköğretim öğrencilerine yönelik olacak.

 

Uluğ Bey’in Gökkubesi Atölyesi:15. Yüzyılın en büyük astronomu Uluğ Bey’in kurduğu Semerkand rasathanesinden bilgiler verilerek el planeteryumu yapılacak. Atölye ortaöğretim öğrencilerine yönelik olacak.

 

El Cezeri’nin Makineleri Atölyesi: El Cezeri’nin mühendislik alanında yaptığı çalışmalar anlatılarak keşfettiği Krank Mili modellemesi yapılacak. Atölye ortaöğretim öğrencilerine yönelik olacak.

 

El Biruni ile Zaman Ölçümü Atölyesi: El Biruni’nin astronomi alanına yaptığı katkılar anlatılarak güneş saati örneği yapılacak. Atölye ortaöğretim öğrencilerine yönelik olacak.

 

El Razi’nin Sihirli Deneyler Atölyesi: El Razi’nin kimya alanında yaptığı çalışmalar kimya deneyleri yapılarak anlatılacak. Atölye ilköğretim öğrencilerine yönelik olacak.

İbn-i Nefis’in Kan Hücreleri Atölyesi: Kan dolaşımını ortaya çıkaran İbn-i Nefis’in yaptığı çalışmalar anlatılarak Kan Hücresi Modeli yapılacak. Atölye ilköğretim öğrencilerine yönelik olacak.

 

El Zehravinin Kemik Atölyesi: Kemik Cerrahı El Zehravi'nin Tıp alanında yaptığı katkıları gösterilecek. Atölye ilköğretim öğrencilerine yönelik olacak.

 

İbnü’l Heysem’in Aynaları Atölyesi: Optik biliminin kurucusu olan İbnü’l Heysem’in icadı olan periskopun modellemesi yapılacak. Atölye ortaöğretim öğrencilerine yönelik olacak

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.