LASTİK İŞ
ismail

MİNİK ARKEOLOGLAR İŞ BAŞINDA

06.11.2017 - 11:46, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

MİNİK ARKEOLOGLAR İŞ BAŞINDA

Müze Müdürlüğü’nün bir ilke imza atarak başlattığı Gezici Bavul Müze projesi, “Dikkat Bu Sınıfta Müze Var” sloganıyla anaokullarını gezmeye başladı.

 Kocaeli Müze Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Gezici Bavul Müze projesi okul öncesi eğitim kurumlarının şimdiden büyük ilgisini çekti. “Dikkat Bu Sınıfta Müze Var” sloganıyla yola çıkan ekip ilk olarak Özel Seymen Anaokulu sonrasında ise Darıca Faik Şahenk Anaokulu minikleriyle buluştu. Sınıflarda gerçekleşen çalışmalarda ise miniklerin yaptıkları arkeolojik deney ve sonrasındaki sevinç ise görülmeye değerdi.  BULAN KADIN, ONARAN ADAM  "Dikkat Bu Sınıfta Müze Var" projesi kapsamında "Bulan Kadın ( arkeolog)" ve "Onaran Adam (Restoratör)" ilk olarak Seymen Koleji Anaokulundaydı. Toprak altında insanlara ait her ne varsa; evleri, sarayları, eşyaları "Bulan Kadın" ve minikler arkeolojik bir kazı sürecini hep beraber yaşadı. Kırılan kalpler dışında her şeyi onaran, çocukların görmesi için onları koruyan "Onaran Adam" ise toprak altından çıkan nesnelerin konservasyon sürecini çocuklarla beraber deneyimledi.  EN GÜZEL HEDİYE MUTLULUKLARI  Gezici Bavul Müze projesinin ikinci durağı ise Darıca Faik Şahenk Anaokulu oldu. Proje kapsamında miniklerin anlayacağı ifadeyle Bulan Kadın (Zuhal Abla) ve Onaran Adam (Onur Abi) bu okulda da büyük ilgiyle karşılaştı. Minikler yapılan çalışma ile keşfetmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşadı.  Müze ekibi ise oldukça keyifli geçen bu projeye karşılık; en güzel hediyenin miniklerin gülüşü ve mutluluğu olduğunu söyledi.  Ses getiren bu proje ile Bulan Kadın ve Onaran Adam pek yakında sizin okulunuzda da karşınıza çıkabilir.
Müze Müdürlüğü’nün bir ilke imza atarak başlattığı Gezici Bavul Müze projesi, “Dikkat Bu Sınıfta Müze Var” sloganıyla anaokullarını gezmeye başladı.

 Kocaeli Müze Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Gezici Bavul Müze projesi okul öncesi eğitim kurumlarının şimdiden büyük ilgisini çekti. “Dikkat Bu Sınıfta Müze Var” sloganıyla yola çıkan ekip ilk olarak Özel Seymen Anaokulu sonrasında ise Darıca Faik Şahenk Anaokulu minikleriyle buluştu. Sınıflarda gerçekleşen çalışmalarda ise miniklerin yaptıkları arkeolojik deney ve sonrasındaki sevinç ise görülmeye değerdi.

 BULAN KADIN, ONARAN ADAM

 "Dikkat Bu Sınıfta Müze Var" projesi kapsamında "Bulan Kadın ( arkeolog)" ve "Onaran Adam (Restoratör)" ilk olarak Seymen Koleji Anaokulundaydı. Toprak altında insanlara ait her ne varsa; evleri, sarayları, eşyaları "Bulan Kadın" ve minikler arkeolojik bir kazı sürecini hep beraber yaşadı. Kırılan kalpler dışında her şeyi onaran, çocukların görmesi için onları koruyan "Onaran Adam" ise toprak altından çıkan nesnelerin konservasyon sürecini çocuklarla beraber deneyimledi.

 EN GÜZEL HEDİYE MUTLULUKLARI

 Gezici Bavul Müze projesinin ikinci durağı ise Darıca Faik Şahenk Anaokulu oldu. Proje kapsamında miniklerin anlayacağı ifadeyle Bulan Kadın (Zuhal Abla) ve Onaran Adam (Onur Abi) bu okulda da büyük ilgiyle karşılaştı. Minikler yapılan çalışma ile keşfetmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşadı.  Müze ekibi ise oldukça keyifli geçen bu projeye karşılık; en güzel hediyenin miniklerin gülüşü ve mutluluğu olduğunu söyledi.  Ses getiren bu proje ile Bulan Kadın ve Onaran Adam pek yakında sizin okulunuzda da karşınıza çıkabilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.