METAL İŞÇİLERİ GIYABİ CENAZE NAMAZI KILDI

Ekonomi 18.01.2018 - 19:41, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

METAL İŞÇİLERİ GIYABİ CENAZE NAMAZI KILDI

Anıt Park'ta Türk Metal Sendikası'na üye işçiler, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası'nın yüzde 6,4'lük zam teklifini, tabutun başında gıyabi cenaze namazı kılarak protesto ettiler.

Anıt Park^'da  toplanan Türk Metal Sendikası'na üye işçiler, MESS'in zam teklifini protesto etti. Yağmur altında gerçekleşen eylemde işçiler üzerinde 'Mevta çok çalıştı. Açlıktan öldü' yazan kara kaplı tabutun arkasında saf tuttu.  Türk Metal Sendikası Gölcük Şube Başkanı Mehmet Şener  yaptığı konuşmada, "MESS tarafından açlığa mahkum edilen bir metal emekçisinin cenaze töreni için toplandık. Şimdi size, 'Merhumu nasıl bilirdiniz?' diye sorsam, hiç şüphe yok ki, 'Çok çalışkandı' dersiniz. 'İşinin ustasıydı, ailesinden, ülkesinden ve ekmeğinden başka bir derdi yoktu' dersiniz. Ve sonunda da, 'Üretti, kazandırdı ama maalesef, kendisi kazanamadan mevta oldu' dersiniz. Bu merhumu, bu onurlu, çalışkan metal emekçisini toprağa veriyoruz. Kardeşlerim, o kalp krizinden, kanserden ya da trafik kazasından ölmedi. Neden öldü biliyor musunuz? Açlıktan öldü, açlıktan. MESS tarafından açlığa terk edildi. Daha fazla dayanamadı ve hayatını kaybetti. O sadece hakkını istedi. Ama bu hakkı ona çok gördüler. 'Sana TÜİK'in enflasyonu yeter, idare et' dediler. Bak pinpon topunun fiyatı düştü. Yazın soba borusu, kışın plaj havlusu sudan ucuz dediler. Gıdayı, eğitimi, ev kirasını, sağlığı boş ver. Bizim verdiğimizle idare et dediler. Ve sonunda beklenen oldu kardeşlerim. Metal emekçisi açlıktan öldü" dedi. İşçilerin eylemine harb_iş Sendikası Başkanı Turhan Yıldız'da destek verdi.  Gıyabi cenaze namazının kılınmasının ardından işçiler lokma dağıttı. HABER FOTOĞRAF -YİĞİT EROĞLU    
Anıt Park'ta Türk Metal Sendikası'na üye işçiler, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası'nın yüzde 6,4'lük zam teklifini, tabutun başında gıyabi cenaze namazı kılarak protesto ettiler.

Anıt Park^'da  toplanan Türk Metal Sendikası'na üye işçiler, MESS'in zam teklifini protesto etti. Yağmur altında gerçekleşen eylemde işçiler üzerinde 'Mevta çok çalıştı. Açlıktan öldü' yazan kara kaplı tabutun arkasında saf tuttu.  Türk Metal Sendikası Gölcük Şube Başkanı Mehmet Şener  yaptığı konuşmada, "MESS tarafından açlığa mahkum edilen bir metal emekçisinin cenaze töreni için toplandık. Şimdi size, 'Merhumu nasıl bilirdiniz?' diye sorsam, hiç şüphe yok ki, 'Çok çalışkandı' dersiniz. 'İşinin ustasıydı, ailesinden, ülkesinden ve ekmeğinden başka bir derdi yoktu' dersiniz. Ve sonunda da, 'Üretti, kazandırdı ama maalesef, kendisi kazanamadan mevta oldu' dersiniz. Bu merhumu, bu onurlu, çalışkan metal emekçisini toprağa veriyoruz. Kardeşlerim, o kalp krizinden, kanserden ya da trafik kazasından ölmedi. Neden öldü biliyor musunuz? Açlıktan öldü, açlıktan. MESS tarafından açlığa terk edildi. Daha fazla dayanamadı ve hayatını kaybetti. O sadece hakkını istedi. Ama bu hakkı ona çok gördüler. 'Sana TÜİK'in enflasyonu yeter, idare et' dediler. Bak pinpon topunun fiyatı düştü. Yazın soba borusu, kışın plaj havlusu sudan ucuz dediler. Gıdayı, eğitimi, ev kirasını, sağlığı boş ver. Bizim verdiğimizle idare et dediler. Ve sonunda beklenen oldu kardeşlerim. Metal emekçisi açlıktan öldü" dedi.

İşçilerin eylemine harb_iş Sendikası Başkanı Turhan Yıldız'da destek verdi.

 Gıyabi cenaze namazının kılınmasının ardından işçiler lokma dağıttı.

HABER FOTOĞRAF -YİĞİT EROĞLU

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.