LASTİK İŞ

LÖSEV, DOLANDIRICILARA DİKKAT!

Sağlık 25.08.2015 - 16:50, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

LÖSEV, DOLANDIRICILARA DİKKAT!

LÖSEV’in adını kullanarak 81 ile yayılan bir şebekenin, kapı kapı dolaşıp, “lösemili çocuklar” üzerinden insanları dolandırdığına dikkat çeken LÖSEV yetkilileri yaptıkları açıklamada, “LÖSEV kapı kapı dolaşıp para istemez” uyarısında bulundu.

Lösemili ve kan hastası çocukların sağlık ve eğitim başta olmak üzere her türlü ihtiyacını karşılamak amacıyla kurulan Ankara merkezli Lösemili Çocuklar Vakfı’ndan sahtekarlık uyarısı geldi. 81 ilde organize olarak kapı kapı dolaştığı tespit edilen kişilerin, “LÖSEV’den geliyoruz, gazete ve dergimizi almak istemez misiniz” sorusunun ardından, kişilerden çeşitli miktarlarda para talep etmesi LÖSEV’i harekete geçirdi.  KURBAN BAYRAMINDA DA DOLANDIRICILARA DİKKAT! Vakıf yetkilileri tarafından yapılan açıklamada; Lösemili Çocuklar Derneği adı altında   kapı kapı dolaşarak, sahte makbuz ve kimliklerle para toplayan veya eşya satan kişilerin LÖSEV ile bir bağlantısının olmadığını dile getirildi. Kurban bayramının yaklaşması ile birlikte dolandırıcıların sayılarının hızla arttığını söyleyen LÖSEV yetkilileri, “Minik bedenler üzerinde duygu sömürüsü yaparak para kazanma telaşında olan kişileri asla affetmeyeceğiz. Her türlü hukuki yola başvurup ceza almalarını sağlayacağız” dedi. ANINDA İHBAR EDİN LÖSEV yetkilileri, “LÖSEV adına gazete sattığını, bağış topladıklarını belirten kişiler kapı kapı geziyor. Neredeyse bizden iyi çalışıyorlar. Yaptıkları iş hem itibarımıza zedeliyor  hem de lösemili çocuklarımızın hakkına giriyor. Bu tarz durumlarda hemen 155 polis imdat ve 0312 447 06 60 LÖSEV imdat telefonlarına ihbar edin. Konuyla alakalı araştırmalar yapıldıktan sonra hukuki yollara anında başvurulacak ve gerekli işlemler başlatılacaktır” şeklinde konuştu. NASIL BAĞIŞ YAPABİLİRİM? LÖSEV’in bağış toplayan değil, bağış kabul eden bir vakıf olduğunu söyleyen yetkililer, “Vakfa bağışları kurumsal yollardan yapmakta fayda var. 3406’ya boş mesaj, internet üzerinden ya da bankaların LÖSEV hesabına bağış yapılabilir” dedi. 
LÖSEV’in adını kullanarak 81 ile yayılan bir şebekenin, kapı kapı dolaşıp, “lösemili çocuklar” üzerinden insanları dolandırdığına dikkat çeken LÖSEV yetkilileri yaptıkları açıklamada, “LÖSEV kapı kapı dolaşıp para istemez” uyarısında bulundu.

Lösemili ve kan hastası çocukların sağlık ve eğitim başta olmak üzere her türlü ihtiyacını karşılamak amacıyla kurulan Ankara merkezli Lösemili Çocuklar Vakfı’ndan sahtekarlık uyarısı geldi. 81 ilde organize olarak kapı kapı dolaştığı tespit edilen kişilerin, “LÖSEV’den geliyoruz, gazete ve dergimizi almak istemez misiniz” sorusunun ardından, kişilerden çeşitli miktarlarda para talep etmesi LÖSEV’i harekete geçirdi. 

KURBAN BAYRAMINDA DA DOLANDIRICILARA DİKKAT!

Vakıf yetkilileri tarafından yapılan açıklamada; Lösemili Çocuklar Derneği adı altında   kapı kapı dolaşarak, sahte makbuz ve kimliklerle para toplayan veya eşya satan kişilerin LÖSEV ile bir bağlantısının olmadığını dile getirildi. Kurban bayramının yaklaşması ile birlikte dolandırıcıların sayılarının hızla arttığını söyleyen LÖSEV yetkilileri, “Minik bedenler üzerinde duygu sömürüsü yaparak para kazanma telaşında olan kişileri asla affetmeyeceğiz. Her türlü hukuki yola başvurup ceza almalarını sağlayacağız” dedi.

ANINDA İHBAR EDİN

LÖSEV yetkilileri, “LÖSEV adına gazete sattığını, bağış topladıklarını belirten kişiler kapı kapı geziyor. Neredeyse bizden iyi çalışıyorlar. Yaptıkları iş hem itibarımıza zedeliyor  hem de lösemili çocuklarımızın hakkına giriyor. Bu tarz durumlarda hemen 155 polis imdat ve 0312 447 06 60 LÖSEV imdat telefonlarına ihbar edin. Konuyla alakalı araştırmalar yapıldıktan sonra hukuki yollara anında başvurulacak ve gerekli işlemler başlatılacaktır” şeklinde konuştu.

NASIL BAĞIŞ YAPABİLİRİM?

LÖSEV’in bağış toplayan değil, bağış kabul eden bir vakıf olduğunu söyleyen yetkililer, “Vakfa bağışları kurumsal yollardan yapmakta fayda var. 3406’ya boş mesaj, internet üzerinden ya da bankaların LÖSEV hesabına bağış yapılabilir” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.