LASTİK İŞ

KONYALILAR EDİRNEYİ GEZDİ

21.06.2019 - 12:11, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

KONYALILAR EDİRNEYİ GEZDİ

Gölcük Konyalılar Karamanlılar Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği yaz etkinlikleri kapsamında düzenlemiş olduğu tur gezilerinde Edirne'nin tarihi yerlerini gezdiler.

Uzun zamandan beri Gölcük'te faaliyet gösteren Gölcük Konyalılar Karamanlılar Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği her yıl yaz aylarında yaz etkinlikleri düzenliyorlar. Bu yıl düzenledikleri yaz etkinlikleri kapsamında Dernek Başkanı Nuri Akkol ve dernek yönetimi üyelerine yönelik ilk etkinlik Edirne ilimizin tarihi yerlerini gezip görmek için tur düzenlediler. Düzenlenen Edirne gezisine 45 kişi katıldı. Edirne'de tarihi yerleri gezerken Osmanlı döneminde yapılan ulu cami hat sanatı ile ilgili bilgi aldığını söyleyen Dernek Başkanı Nuri Akkol şu açıklamayı yaptı. Başkan Akkol; “biz dernek olarak her yaz aylarında yaz etkinliğimizi yapıyoruz. Bu etkinlikler kapsamında bu yıl ülkemizin tarihi yerlerini gezip görmek ve kültürlerini öğrenmek için ilk olarak Edirne ilimize tur düzenledik. Edirne ilimizin tarihi eserlerinden biri Osmanlı döneminde hat sanatı ile yapılan caminin her kesin büyük oranda ilgisi çekti. Darüşşifa hastanesi, üç şerefli cami, Yunanla sınır olduğumuz Meriç nehir, Pazarkule sınır kapısı gibi birçok tarihi yerleri ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldık. Güzel bir çalışma oldu. Üyelerimiz bu çalışmalardan çok memnun kaldılar. Önümüzdeki günlerde düzce turumuz başlıyor. Bu yaptığımız tur etkinliklerde bizlere destek veren başta Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olmak üzere herkese teşekkür ederim” dedi.   Fahri Haner  
Gölcük Konyalılar Karamanlılar Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği yaz etkinlikleri kapsamında düzenlemiş olduğu tur gezilerinde Edirne'nin tarihi yerlerini gezdiler.

Uzun zamandan beri Gölcük'te faaliyet gösteren Gölcük Konyalılar Karamanlılar Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği her yıl yaz aylarında yaz etkinlikleri düzenliyorlar. Bu yıl düzenledikleri yaz etkinlikleri kapsamında Dernek Başkanı Nuri Akkol ve dernek yönetimi üyelerine yönelik ilk etkinlik Edirne ilimizin tarihi yerlerini gezip görmek için tur düzenlediler. Düzenlenen Edirne gezisine 45 kişi katıldı. Edirne'de tarihi yerleri gezerken Osmanlı döneminde yapılan ulu cami hat sanatı ile ilgili bilgi aldığını söyleyen Dernek Başkanı Nuri Akkol şu açıklamayı yaptı.

Başkan Akkol; “biz dernek olarak her yaz aylarında yaz etkinliğimizi yapıyoruz. Bu etkinlikler kapsamında bu yıl ülkemizin tarihi yerlerini gezip görmek ve kültürlerini öğrenmek için ilk olarak Edirne ilimize tur düzenledik. Edirne ilimizin tarihi eserlerinden biri Osmanlı döneminde hat sanatı ile yapılan caminin her kesin büyük oranda ilgisi çekti. Darüşşifa hastanesi, üç şerefli cami, Yunanla sınır olduğumuz Meriç nehir, Pazarkule sınır kapısı gibi birçok tarihi yerleri ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldık. Güzel bir çalışma oldu. Üyelerimiz bu çalışmalardan çok memnun kaldılar. Önümüzdeki günlerde düzce turumuz başlıyor. Bu yaptığımız tur etkinliklerde bizlere destek veren başta Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olmak üzere herkese teşekkür ederim” dedi.  

Fahri Haner  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.