LASTİK İŞ
ismail

KOCAELİ AFAD’DA YENİ GÖNÜLLÜLER İÇİN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Gündem 29.08.2018 - 13:04, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

KOCAELİ AFAD’DA YENİ GÖNÜLLÜLER İÇİN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü, gönüllülük başvurusunda bulunan AFAD’ın yeni gönüllü adayları için bilgilendirme toplantısı yaptı.

 Kocaeli AFAD’da yapılan bilgilendirme toplantısına gönüllü olmak için başvuruda bulunan yeni gönüllü adayları katıldı. Gece saatlerinde yapılan bilgilendirme toplantısında Kocaeli AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul, 1999 depreminin İlimiz ve Ülkemiz açısından ne anlama geldiğini rakamsal verilerle ortaya koydu. Tekoğul toplantıdaki sunumunda, AFAD’ın faaliyet alanıyla ilgili bilgiler verdi ve gönüllülük sistemini ve sistemin yol haritasını kayıt başvurusunda bulunan yeni gönüllülere anlattı. Tekoğul, 1999 depreminin hepimiz için bir milat olduğunu, bireylerin afet bilinci konusunda kat ettiği mesafenin, devletin de planlama ve risk azaltma faaliyetlerinde gösterdiği performansın bunun kanıtı olduğunu vurguladı. Afet hazırlık çalışmalarının asla bitemeyeceğine değinen Tekoğul, olumlu gelişmeler olsa da toplumun tüm katmanlarını içerecek şekilde bir yeterlilikten bahsedilemeyeceğini söyledi. Tekoğul sözlerini şöyle sürdürdü. “Gönülülük gerçekten bir gönül işidir. Herhangi bir beklenti taşımadan insan kurtarma amaçlı olarak bu ulvi serüvene katılma isteğiniz bizim için çok değerlidir. Çünkü arama kurtarma faaliyetlerinde ilk saatler çok önemlidir. İlk 72 saat ulaşamama ihtimali ile, kurtarmada altın saatler olan bu ilk saatler gerçeğini üst üste koyduğumuzda gönüllülük sistemini geliştirmekten başka çaremiz yoktur. Sizin gibi gönüllülerle sahada daha donanımlı ve yetkin insanlarımız olacağı için sevinçliyiz.” AFAD İl Müdürü Tekoğul’un sunumu ardından gönüllü adaylarına AFAD Eğitim Uzmanı Hüseyin Çakırca tarafından temel afet bilinci eğitimi de verildi.
Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü, gönüllülük başvurusunda bulunan AFAD’ın yeni gönüllü adayları için bilgilendirme toplantısı yaptı.

 Kocaeli AFAD’da yapılan bilgilendirme toplantısına gönüllü olmak için başvuruda bulunan yeni gönüllü adayları katıldı.

Gece saatlerinde yapılan bilgilendirme toplantısında Kocaeli AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul, 1999 depreminin İlimiz ve Ülkemiz açısından ne anlama geldiğini rakamsal verilerle ortaya koydu.

Tekoğul toplantıdaki sunumunda, AFAD’ın faaliyet alanıyla ilgili bilgiler verdi ve gönüllülük sistemini ve sistemin yol haritasını kayıt başvurusunda bulunan yeni gönüllülere anlattı. Tekoğul, 1999 depreminin hepimiz için bir milat olduğunu, bireylerin afet bilinci konusunda kat ettiği mesafenin, devletin de planlama ve risk azaltma faaliyetlerinde gösterdiği performansın bunun kanıtı olduğunu vurguladı. Afet hazırlık çalışmalarının asla bitemeyeceğine değinen Tekoğul, olumlu gelişmeler olsa da toplumun tüm katmanlarını içerecek şekilde bir yeterlilikten bahsedilemeyeceğini söyledi.

Tekoğul sözlerini şöyle sürdürdü.

“Gönülülük gerçekten bir gönül işidir. Herhangi bir beklenti taşımadan insan kurtarma amaçlı olarak bu ulvi serüvene katılma isteğiniz bizim için çok değerlidir. Çünkü arama kurtarma faaliyetlerinde ilk saatler çok önemlidir. İlk 72 saat ulaşamama ihtimali ile, kurtarmada altın saatler olan bu ilk saatler gerçeğini üst üste koyduğumuzda gönüllülük sistemini geliştirmekten başka çaremiz yoktur. Sizin gibi gönüllülerle sahada daha donanımlı ve yetkin insanlarımız olacağı için sevinçliyiz.”

AFAD İl Müdürü Tekoğul’un sunumu ardından gönüllü adaylarına AFAD Eğitim Uzmanı Hüseyin Çakırca tarafından temel afet bilinci eğitimi de verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.