LASTİK İŞ
ismail

''KENT TAŞ OCAKLARI İLE TESLİM ALINDI''

Gündem 20.08.2019 - 17:45, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

''KENT TAŞ OCAKLARI İLE TESLİM ALINDI''

2013 yılında dönemin Kocaeli Valisi Ercan Topaca tarafından açıklanan Kocaeli’deki Taş ocaklarının bir bölgede toplanmasına yönelik çalışmalarda halen bir neticeye varılamadı. CHP PM Üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar yaklaşık 6 yıllık geçen süre de Taş Ocakları konusunu zaman zaman gündeme getirmiş ve yapılan çalışmaları sormuştu. Bir kez daha Taş Ocaklarının durumuna ilişkin sorular soran ve konuyu yakından takip eden Akar yeni bir açıklama yaptı.

6 YILDIR AYNI YERDEYİZ Akar açıklamasında,  Kocaeli ilinde bulunan taş ocaklarının bir bölge de toplanmasına yönelik çalışmaların; geçtiğimiz yıl  23/05/2018 tarih ve 30429 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Maden Bölgelerine ve Ruhsatların Taşınmasına İlişkin Yönetmelik” kapsamında Kocaeli Valiliği tarafından yürütüleceğini ancak halen bu konuda sonuç odaklı bir çalışmanın yapılmadığını söyledi. CHP Milletvekili Haydar Akar’ın Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığına yönelttiği mevcut Taş Ocakları ve yapılan faaliyetlere ilişkin Bakanlık yetkilileri Kocaeli’de faaliyette bulunan 50 adet işletme ruhsatı olduğunu Taş ocaklarının taşınmasına ilişkin çalışmaların Kocaeli Valiliğince yürütüldüğünü söyledi.  VALİLİK ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR Bakanlık cevabı sonrası Kocaeli Valiliğinden bilgi talep eden Akar kendisine verilen cevabı kamuoyu ile paylaşırken Taş Ocakları konusunda yıllardır bir arpa boyu yol alınamadığını belirterek, maalesef kapatılmadığı gibi yeni taş ocaklarının da açılmaya devam ettiğini söyledi. Bütün İlçeler de maden ruhsatlı işletmelerin olduğuna dikkat çeken Akar, kent taş ocakları ve sanayi kirliliği ile teslim alınmış durumda bunun etkilerini en aza indirmek için de bu projenin ivedi olarak hayata geçirilmesi bu kente karşı hepimizin görevidir dedi.  YENİ RUHSATLAR KAMU KURULUŞLARINA VERİLMİŞ Kocaeli Valiliği yapılan çalışmalara ilişkin Akar’a vermiş olduğu cevapta şunları belirtti.  ‘İlimiz sınırları içerisinde yürütülen madencilik faaliyetlerinin belirli bir bölgede, düzen içerisinde ve çevreye en az zarar verecek şekilde yürütülmesinin sağlanması amacıyla, Valiliğimiz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün de katılımları ile yürütülmekte olan çalışmalar Maden Bölgeleri Yönetmeliği kapsamında halen devam etmektedir.  Süreç sonuçlandığında bölgede bulunan ocaklarla ilgili yapılacak yeni düzenlemeler hakkında Valiliğimizce kamuoyu bilgilendirilecektir. İlimiz genelinde kamu kurum ve kuruluşlarının yatırımları kapsamında yalnızca ilgili projelerle sınırlı olmak üzere Karayolları Genel Müdürlüğü, DSİ ve Kandıra Belediye Başkanlığı’na yeni ruhsatlar düzenlenmiştir. ‘ dedi.  İLÇE İLÇE 165 MADEN RUHSATININ DAĞILIMI Kocaeli'de 165 maden ruhsatlı işletmeninin olduğu belirtilirken bunun ilçelere göre dağılımı ise şöyle gerçekleşti; Başiskele 2, Darıca 3, Derince 2, Dilovası 27, Gebze 29, Gölcük 6, İzmit 15, Kandıra 21, Karamürsel 9, Kartepe 7 ve Körfez İlçesi'nde 44 maden ruhsatı olmak üzere toplamda 165 adet.
2013 yılında dönemin Kocaeli Valisi Ercan Topaca tarafından açıklanan Kocaeli’deki Taş ocaklarının bir bölgede toplanmasına yönelik çalışmalarda halen bir neticeye varılamadı. CHP PM Üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar yaklaşık 6 yıllık geçen süre de Taş Ocakları konusunu zaman zaman gündeme getirmiş ve yapılan çalışmaları sormuştu. Bir kez daha Taş Ocaklarının durumuna ilişkin sorular soran ve konuyu yakından takip eden Akar yeni bir açıklama yaptı.

6 YILDIR AYNI YERDEYİZ
Akar açıklamasında,  Kocaeli ilinde bulunan taş ocaklarının bir bölge de toplanmasına yönelik çalışmaların; geçtiğimiz yıl  23/05/2018 tarih ve 30429 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Maden Bölgelerine ve Ruhsatların Taşınmasına İlişkin Yönetmelik” kapsamında Kocaeli Valiliği tarafından yürütüleceğini ancak halen bu konuda sonuç odaklı bir çalışmanın yapılmadığını söyledi.

CHP Milletvekili Haydar Akar’ın Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığına yönelttiği mevcut Taş Ocakları ve yapılan faaliyetlere ilişkin Bakanlık yetkilileri Kocaeli’de faaliyette bulunan 50 adet işletme ruhsatı olduğunu Taş ocaklarının taşınmasına ilişkin çalışmaların Kocaeli Valiliğince yürütüldüğünü söyledi. 

VALİLİK ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
Bakanlık cevabı sonrası Kocaeli Valiliğinden bilgi talep eden Akar kendisine verilen cevabı kamuoyu ile paylaşırken Taş Ocakları konusunda yıllardır bir arpa boyu yol alınamadığını belirterek, maalesef kapatılmadığı gibi yeni taş ocaklarının da açılmaya devam ettiğini söyledi. Bütün İlçeler de maden ruhsatlı işletmelerin olduğuna dikkat çeken Akar, kent taş ocakları ve sanayi kirliliği ile teslim alınmış durumda bunun etkilerini en aza indirmek için de bu projenin ivedi olarak hayata geçirilmesi bu kente karşı hepimizin görevidir dedi. 

YENİ RUHSATLAR KAMU KURULUŞLARINA VERİLMİŞ
Kocaeli Valiliği yapılan çalışmalara ilişkin Akar’a vermiş olduğu cevapta şunları belirtti.  ‘İlimiz sınırları içerisinde yürütülen madencilik faaliyetlerinin belirli bir bölgede, düzen içerisinde ve çevreye en az zarar verecek şekilde yürütülmesinin sağlanması amacıyla, Valiliğimiz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün de katılımları ile yürütülmekte olan çalışmalar Maden Bölgeleri Yönetmeliği kapsamında halen devam etmektedir.  Süreç sonuçlandığında bölgede bulunan ocaklarla ilgili yapılacak yeni düzenlemeler hakkında Valiliğimizce kamuoyu bilgilendirilecektir. İlimiz genelinde kamu kurum ve kuruluşlarının yatırımları kapsamında yalnızca ilgili projelerle sınırlı olmak üzere Karayolları Genel Müdürlüğü, DSİ ve Kandıra Belediye Başkanlığı’na yeni ruhsatlar düzenlenmiştir. ‘ dedi. 

İLÇE İLÇE 165 MADEN RUHSATININ DAĞILIMI
Kocaeli'de 165 maden ruhsatlı işletmeninin olduğu belirtilirken bunun ilçelere göre dağılımı ise şöyle gerçekleşti; Başiskele 2, Darıca 3, Derince 2, Dilovası 27, Gebze 29, Gölcük 6, İzmit 15, Kandıra 21, Karamürsel 9, Kartepe 7 ve Körfez İlçesi'nde 44 maden ruhsatı olmak üzere toplamda 165 adet.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.