LASTİK İŞ
ismail

KAPATILAN OKULLARIN ÖĞRENCİLERİ NE OLACAK?

Eğitim 28.07.2016 - 13:04, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

KAPATILAN OKULLARIN ÖĞRENCİLERİ NE OLACAK?

FETÖ Terör Örgütü ile ilişkisi olduğu gerekçesiyle çıkartılan Kanun Hükmündeki Kararname(KHK) ile kapatılan cemaate yakın okullardaki öğrencilerin mağduriyetini giderme konusunda Milli Eğitim yetkilileri yoğun çaba harcıyor.

İlimizde kapatılan 17 okuldan 9’unun binaları Milli Eğitim mülkiyetine geçiyor. Bu okullarda öğrenim gören yaklaşık 2500 öğrenci de 30 Eylül tarihine kadar devlet okullarına nakledilecek.9 OKUL MİLLİ EĞİTİM’E Cemaate yakın oldukları için kapatılan ilimizdeki 5 ilkokul, 5 ortaokul ve 7 liseden, binaları kira olmayan, mülk sahibi olunan 9 okulun mülkiyeti Milli Eğitim’e geçiyor. Milli Eğitim, Defterdarlık, Maliye ve Emniyet geçtiğimiz günlerde bu okullarda gerekli iş ve işlemleri tamamladı. Başiskele’deki Özel Erkul İlkokulu ve Ortaokulu, Özel Erkul Tunagür İlkokulu ve Ortaokulu, Çayırova’da bulunan Özel Fatih İlk ve Ortaokulu, Darıca’daki Özel Fatih İlkokulu ve Ortaokulu, Körfez’de bulunan Özel Erkul Bahar İlkokulu ve Ortaokul binaları İl Milli eğitim Müdürlüğü’nün mülkiyetine geçiyor. MAĞDURİYET OLMAYACAK Kapatılan bu okullarda öğrenim gören yaklaşık 2 bin 500 öğrenci, devletin okullarına nakledilecek. Tabii, dileyen veli çocuklarını ilimizdeki diğer özel okullara da kayıt yaptırabilecek.İlk ve ortaokul düzeyindeki öğrenciler, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi gereği, oturdukları yere en yakın devlet okuluna yerleştirilecek.Kapatılan okullarda eğitim gören 350 Fen ve 291 Anadolu Lisesi öğrencisi ise, girdikleri yılki taban puanına göre devlet okullarına yerleştirilecekler. Özel Erkul Fen Lisesi, Özel Erkul Tunagür Fen Lisesi, Özel Çayırova Fatih Fen Lisesi, Özel Darıca Fatih Fen Lisesi öğrencileri, ilimizdeki devletin fen liselerine aktarılacak. Bu okulların Anadolu Lisesi bölümleri ileÇayırova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri de eşdeğer devlet okullarına kaydedilecek. TEOG TERCİH DURUMU Bakanlık, kapatılan özel ilköğretim ve özel ortaöğretim kurumlarındaki öğrenciler için 2016 Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) uygulaması kapsamında yapılacak işlemleri de belirledi. Buna göre, kapatılan özel ortaöğretim kurumlarının 9. veya hazırlık sınıflarına kayıt yaptıran öğrencilerin kayıtları iptal edildi. Bu durumdaki öğrenciler, 29 Temmuz Cuma günü saat 17.00'ye kadar tercih başvuru güncelleme ve yeniden onay iş ve işlemlerini herhangi bir ortaokuldan yaptırabilecek. Özel okullar tercih listesinde yer alan ve kapatılan özel okullar da TEOG tercih listesinden çıkarıldı. Bu okulları tercih eden öğrenciler de yine 29 Temmuz Cuma günü saat 17.00'ye kadar tercih başvuru güncelleme ve yeniden onay işlemlerini herhangi bir ortaokuldan gerçekleştirebilecek.
FETÖ Terör Örgütü ile ilişkisi olduğu gerekçesiyle çıkartılan Kanun Hükmündeki Kararname(KHK) ile kapatılan cemaate yakın okullardaki öğrencilerin mağduriyetini giderme konusunda Milli Eğitim yetkilileri yoğun çaba harcıyor.

İlimizde kapatılan 17 okuldan 9’unun binaları Milli Eğitim mülkiyetine geçiyor. Bu okullarda öğrenim gören yaklaşık 2500 öğrenci de 30 Eylül tarihine kadar devlet okullarına nakledilecek.9 OKUL MİLLİ EĞİTİM’E Cemaate yakın oldukları için kapatılan ilimizdeki 5 ilkokul, 5 ortaokul ve 7 liseden, binaları kira olmayan, mülk sahibi olunan 9 okulun mülkiyeti Milli Eğitim’e geçiyor. Milli Eğitim, Defterdarlık, Maliye ve Emniyet geçtiğimiz günlerde bu okullarda gerekli iş ve işlemleri tamamladı. Başiskele’deki Özel Erkul İlkokulu ve Ortaokulu, Özel Erkul Tunagür İlkokulu ve Ortaokulu, Çayırova’da bulunan Özel Fatih İlk ve Ortaokulu, Darıca’daki Özel Fatih İlkokulu ve Ortaokulu, Körfez’de bulunan Özel Erkul Bahar İlkokulu ve Ortaokul binaları İl Milli eğitim Müdürlüğü’nün mülkiyetine geçiyor.
MAĞDURİYET OLMAYACAK
Kapatılan bu okullarda öğrenim gören yaklaşık 2 bin 500 öğrenci, devletin okullarına nakledilecek. Tabii, dileyen veli çocuklarını ilimizdeki diğer özel okullara da kayıt yaptırabilecek.İlk ve ortaokul düzeyindeki öğrenciler, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi gereği, oturdukları yere en yakın devlet okuluna yerleştirilecek.Kapatılan okullarda eğitim gören 350 Fen ve 291 Anadolu Lisesi öğrencisi ise, girdikleri yılki taban puanına göre devlet okullarına yerleştirilecekler. Özel Erkul Fen Lisesi, Özel Erkul Tunagür Fen Lisesi, Özel Çayırova Fatih Fen Lisesi, Özel Darıca Fatih Fen Lisesi öğrencileri, ilimizdeki devletin fen liselerine aktarılacak. Bu okulların Anadolu Lisesi bölümleri ileÇayırova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri de eşdeğer devlet okullarına kaydedilecek.
TEOG TERCİH DURUMU
Bakanlık, kapatılan özel ilköğretim ve özel ortaöğretim kurumlarındaki öğrenciler için 2016 Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) uygulaması kapsamında yapılacak işlemleri de belirledi. Buna göre, kapatılan özel ortaöğretim kurumlarının 9. veya hazırlık sınıflarına kayıt yaptıran öğrencilerin kayıtları iptal edildi. Bu durumdaki öğrenciler, 29 Temmuz Cuma günü saat 17.00'ye kadar tercih başvuru güncelleme ve yeniden onay iş ve işlemlerini herhangi bir ortaokuldan yaptırabilecek. Özel okullar tercih listesinde yer alan ve kapatılan özel okullar da TEOG tercih listesinden çıkarıldı. Bu okulları tercih eden öğrenciler de yine 29 Temmuz Cuma günü saat 17.00'ye kadar tercih başvuru güncelleme ve yeniden onay işlemlerini herhangi bir ortaokuldan gerçekleştirebilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.