LASTİK İŞ
ismail

KIRKYAMA ŞENLİĞİNE 250 MİSAFİR GELİYOR

Gölcük 27.08.2015 - 13:39, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

KIRKYAMA ŞENLİĞİNE 250 MİSAFİR GELİYOR

Gölcük Belediyesi 6. Uluslar Arası Nakışlı Kırkyam ve Çalıştayı 5-6- ve 7 Eylül’de Değirmendere Çınarlık meydanında yapılacak.

Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş “EDünyanın her yerinde farklı anlamları olan, pek çok farklı ihtiyaç ve amaç doğrultusunda doğmuş olan kırkyama sanatı, farklı yapım teknikleri ile ortaya çıkarak yörenin özelliklerini de üzerinde barındırarak adeta tarihe tanıklık etmek. Kültüre ve sanata değer veren, geliştirilmesi için her türlü çalışmaları yürütülen şehrimizde kırkyama konusunda 4-5-6 Eylül 2015 tarihleri arasında 6. Uluslararası Nakışlı Kırkyama Şenliği ve Çalıştayı gerçekleştirerek, kırkyama hakkında her türlü bilgi ve beceri paylaşımı akademik anlamda da gelenekselleştirilmiştir”dedi. 250 KİŞİ KATILACAK 190 Türk ve 10  (MACARİSTAN, BENİN, ARNAVUTLUK, KOSOVA, KAZAKİSTAN, YUNANİSTAN, KIRGIZİSTAN, MAKEDONYA, KARADAĞ, KKTC)  farklı ülkeden 40 yabancı kırkyama ustası ve akademisyenin katılacağı bu Şenlik ve Çalıştay; Gölcük Değirmendere’yi 2010 yılından itibaren yine 3 gün süren bir sanat ve paylaşım alanına dönüştürecektir. YAPILACAK ETKİNLİKLER Yurt dışından ve ülkemizin tüm bölgelerinden seçkin ustaların katılacağı DEV ŞENLİK VE ÇALIŞTAY kapsamında yer alacak etkinliklerden bazıları şunlardır;    Teknik paylaşım atölyeleri ( 15 adet ) 100. Yıl Çanakkale Zaferi Özel Sergisi Çalıştay konuşmaları ( 10 adet ) Katılımcı ülkelerin özel teknik gösterimleri( 5 adet ) Sokak çalışmaları - Açık hava sergileri Kandıra Kına Gecesi Özel gösterimi Karadeniz Yöresi Kız İsteme Özel Gösterim Bölgesel Kalkınmada Başarılı Kadın Hareketleri Bölgemize ve ülkemize özgü geleneksel tatların paylaşımı – Osmanlı Mutfağında Düğün İzmit Pişmaniye Çekim Gösterisi Uluslararası Karma Sergisi 4+1 SERGİLERİ ( Şehirdeki diğer sanat galerilerinde bağlantılı sergiler ) 2015 Kırkyama – Foto-maraton   Başka Ellibeş “Somut Olmayan Kültürel Miras Sözleşmesine göre, geleneksel el sanatlarımızdan biri olan Kırkyama ile böylesi güzel bir görsel şölenin 6. Yılında sizlerle birlikte olmaktan ötürü büyük bir mutluluk yaşamakta ve onur duymaktayım. Gölcük Belediyesi, ulusal ve uluslararası alanda, sanata saygı duyan ve destekleyen şehirlerden biri olma hedefi doğrultusunda sağlam adımlarla yürümeye her zaman devam edecektir”dedi..
Gölcük Belediyesi 6. Uluslar Arası Nakışlı Kırkyam ve Çalıştayı 5-6- ve 7 Eylül’de Değirmendere Çınarlık meydanında yapılacak.

Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş “EDünyanın her yerinde farklı anlamları olan, pek çok farklı ihtiyaç ve amaç doğrultusunda doğmuş olan kırkyama sanatı, farklı yapım teknikleri ile ortaya çıkarak yörenin özelliklerini de üzerinde barındırarak adeta tarihe tanıklık etmek. Kültüre ve sanata değer veren, geliştirilmesi için her türlü çalışmaları yürütülen şehrimizde kırkyama konusunda 4-5-6 Eylül 2015 tarihleri arasında 6. Uluslararası Nakışlı Kırkyama Şenliği ve Çalıştayı gerçekleştirerek, kırkyama hakkında her türlü bilgi ve beceri paylaşımı akademik anlamda da gelenekselleştirilmiştir”dedi.

250 KİŞİ KATILACAK

190 Türk ve 10  (MACARİSTAN, BENİN, ARNAVUTLUK, KOSOVA, KAZAKİSTAN, YUNANİSTAN, KIRGIZİSTAN, MAKEDONYA, KARADAĞ, KKTC)  farklı ülkeden 40 yabancı kırkyama ustası ve akademisyenin katılacağı bu Şenlik ve Çalıştay; Gölcük Değirmendere’yi 2010 yılından itibaren yine 3 gün süren bir sanat ve paylaşım alanına dönüştürecektir.

YAPILACAK ETKİNLİKLER

Yurt dışından ve ülkemizin tüm bölgelerinden seçkin ustaların katılacağı DEV ŞENLİK VE ÇALIŞTAY kapsamında yer alacak etkinliklerden bazıları şunlardır; 
 

  • Teknik paylaşım atölyeleri ( 15 adet )

  • 100. Yıl Çanakkale Zaferi Özel Sergisi

  • Çalıştay konuşmaları ( 10 adet )

  • Katılımcı ülkelerin özel teknik gösterimleri( 5 adet )

  • Sokak çalışmaları - Açık hava sergileri

  • Kandıra Kına Gecesi Özel gösterimi

  • Karadeniz Yöresi Kız İsteme Özel Gösterim

  • Bölgesel Kalkınmada Başarılı Kadın Hareketleri

  • Bölgemize ve ülkemize özgü geleneksel tatların paylaşımı – Osmanlı Mutfağında Düğün

  • İzmit Pişmaniye Çekim Gösterisi

  • Uluslararası Karma Sergisi

  • 4+1 SERGİLERİ ( Şehirdeki diğer sanat galerilerinde bağlantılı sergiler )

  • 2015 Kırkyama – Foto-maraton

     

Başka Ellibeş “Somut Olmayan Kültürel Miras Sözleşmesine göre, geleneksel el sanatlarımızdan biri olan Kırkyama ile böylesi güzel bir görsel şölenin 6. Yılında sizlerle birlikte olmaktan ötürü büyük bir mutluluk yaşamakta ve onur duymaktayım. Gölcük Belediyesi, ulusal ve uluslararası alanda, sanata saygı duyan ve destekleyen şehirlerden biri olma hedefi doğrultusunda sağlam adımlarla yürümeye her zaman devam edecektir”dedi..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.