LASTİK İŞ

KIRKYAMA ŞENLİĞİ BAŞLADI

26.08.2016 - 15:48, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

KIRKYAMA ŞENLİĞİ BAŞLADI

Gölcük Belediyesi 7’nci Uluslar arası Nakışlı Kırkyama Şenliği ve Çalıştayı bugün Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu ve Gazi Üniversitesi desteği ile gerçekleşen 26-27-28 Ağustos tarihlerini kapsayan etkinliğin açılış programına; CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan ve çok sayıda davetli katıldı.  KÜLTÜREL MİRASIMIZ Programda açılış konuşması yapan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, “Gölcük Belediyesi ve belediyemiz bünyesinde bu etkinlikte gönüllü olarak sorumluluk üstlenen arkadaşlarla birlikte kültürel miraslarımızı bu güne taşımak ve geleceğe yansıtmak adına bu çalıştayı yapıyoruz. Bu yıl 7’incisini yapıyoruz. Her yıl katılım güçleniyor. Bu sanata gönül veren değerli hanımefendilerin arzusu ve isteği şahsen beni teşvik ediyor. Dünya kültüründe var olan bu kültürel mirası yaşatma adına bu etkinlikleri yapmaya devam edeceğiz. 3 gün boyunca sanatçılarımızı burada misafir edeceğiz.    BİRLİĞİMİZİ YANSITALIM Ülkemiz, bu coğrafya tarihten bu güne çeşitli saldırılara maruz kaldı. Kurtuluş Savaşları yaptık. Binlerce şehit verdik. Bu güne kadar bu ülkeyi taşıyan tüm şehitlerimize başta Türkiye Cumhuriyeti’nin banisi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere son olarak verdiğimiz demokrasi şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu ülke bir ve beraber yaşadıkça güzel. Bu ülkenin ana muhalefet partisinin genel başkanına saldıracak, öldürmeye yönelik bir faaliyet içinde olacak kadar çıldırdılar. Bize toplum olarak düşen bu birlik ve beraberliğimizi her platformda yaşamak, yansıtmak ve bu ülkenin birlik ve beraberliğinin daim olacağını haykırmak” dedi.    124 TÜRK, 8 YABANCI SANATÇI Gölcük Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe; 124 Türk ve 8 Yabancı ülkeden(Kore, Makedonya, KKTC, Yunanistan, Saraybosna, Kosova, Sırbistan, Arnavutluk) 19 kırkyama ustası katıldı. Çalıştay için Ankara Üniversitesi Halk Bilimi Bölümü Kurucusu Prof. Dr. Nevzat Gözaydın, UNESCO Milli Komisyon Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz, Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Folklor Araştırmacısı ve Halk Bilimci Ali Aktaş ve Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Değirmendere Ali Özbay MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mine Can katıldı. Şenlik ve çalıştay kapsamında teknik paylaşım, sergi, defile, tiyatro, pişmaniye çekimi ve Türk Osmanlı Mutfağı, 2016 Kırkyama Fotomaraton yer alacak. 
Gölcük Belediyesi 7’nci Uluslar arası Nakışlı Kırkyama Şenliği ve Çalıştayı bugün Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu ve Gazi Üniversitesi desteği ile gerçekleşen 26-27-28 Ağustos tarihlerini kapsayan etkinliğin açılış programına; CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan ve çok sayıda davetli katıldı. 

kk1-002.jpg

KÜLTÜREL MİRASIMIZ
Programda açılış konuşması yapan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, “Gölcük Belediyesi ve belediyemiz bünyesinde bu etkinlikte gönüllü olarak sorumluluk üstlenen arkadaşlarla birlikte kültürel miraslarımızı bu güne taşımak ve geleceğe yansıtmak adına bu çalıştayı yapıyoruz. Bu yıl 7’incisini yapıyoruz. Her yıl katılım güçleniyor. Bu sanata gönül veren değerli hanımefendilerin arzusu ve isteği şahsen beni teşvik ediyor. Dünya kültüründe var olan bu kültürel mirası yaşatma adına bu etkinlikleri yapmaya devam edeceğiz. 3 gün boyunca sanatçılarımızı burada misafir edeceğiz. 
 

BİRLİĞİMİZİ YANSITALIM
Ülkemiz, bu coğrafya tarihten bu güne çeşitli saldırılara maruz kaldı. Kurtuluş Savaşları yaptık. Binlerce şehit verdik. Bu güne kadar bu ülkeyi taşıyan tüm şehitlerimize başta Türkiye Cumhuriyeti’nin banisi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere son olarak verdiğimiz demokrasi şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu ülke bir ve beraber yaşadıkça güzel. Bu ülkenin ana muhalefet partisinin genel başkanına saldıracak, öldürmeye yönelik bir faaliyet içinde olacak kadar çıldırdılar. Bize toplum olarak düşen bu birlik ve beraberliğimizi her platformda yaşamak, yansıtmak ve bu ülkenin birlik ve beraberliğinin daim olacağını haykırmak” dedi. 
 

124 TÜRK, 8 YABANCI SANATÇI
Gölcük Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe; 124 Türk ve 8 Yabancı ülkeden(Kore, Makedonya, KKTC, Yunanistan, Saraybosna, Kosova, Sırbistan, Arnavutluk) 19 kırkyama ustası katıldı. Çalıştay için Ankara Üniversitesi Halk Bilimi Bölümü Kurucusu Prof. Dr. Nevzat Gözaydın, UNESCO Milli Komisyon Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz, Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Folklor Araştırmacısı ve Halk Bilimci Ali Aktaş ve Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Değirmendere Ali Özbay MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mine Can katıldı. Şenlik ve çalıştay kapsamında teknik paylaşım, sergi, defile, tiyatro, pişmaniye çekimi ve Türk Osmanlı Mutfağı, 2016 Kırkyama Fotomaraton yer alacak. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.