LASTİK İŞ
ismail

İHANET EN YAKININDAN GELDİ

Gündem 18.07.2016 - 11:42, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

İHANET EN YAKININDAN GELDİ

Darbe girişiminin ilk saatlerinde ve sonrasında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda neler yaşandığının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı.

Donanma Komutanı Veysel Kösele ile Kurmay Başkanı Tümamiral İskender Yıldırım'ın, terör saldırısı ihbarı alındığı yalanıyla kandırılıp gözaltına alındığı, ardından Yavuz Fırketeynine bindirildiği belirtildi. Tutuklamayı yapan Gölcük Ana Üs Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren'in de, komutanlık personelini toplayıp, "Bu iradeden kurtulmanın zamanı geldi. Bu girişim hepimiz için kurtuluş, eğer buna itiraz eden varsa önce bana sıkmalıdır. Artık donanmanın emir ve komutası bende. Karşılık gösterenlere hedef gözetilmeden ateş edilecektir" dediği öne sürüldü. GECE BOYUNCA NELER YAŞANDIĞI ORTAYA ÇIKTI Darbe girişimi sırasında alıkonulan Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele ile Kurmay Başkanı Tümamiral İskender Yıldırım, operasyonla kurtarılmıştı. Darbe girişimi sırasında ve sonrasında, gece boyunca neler yaşandığının da ayrıntıları ortaya çıktı. ORAMİRAL KÖSELE'Yİ ÜS KOMUTANI GÖZALTINA ALDI Donanma Komutanlığı'nda görevlerinin başında bulunan donanma Komutanı OramiralVeysel Kösele ile Kurmay Başkanı Tümamiral İskender Yıldırım'ın yanına gelen GölcükAna Üs Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren'in, terör saldırısı ihbarı alındığını ve güvenli bir bölgeye gitmeleri gerektiğini söylediği belirtildi. Bunun üzerine komutanlık içerisinde farklı bir bölgeye götürüldüğü ardından da Donanma Komutanı Veysel Kösele ile Kurmay Başkanı Tümamiral İskender Yıldırım'a, gözaltına alındıklarının söylendiği aktarıldı. Bir süre sonra da Yavuz fırketeynine bindirilen iki komutanın, İstanbul'a götürülmek üzere denize açıldığı kaydedildi. İTİRAZ EDEN BANA SIKSIN Yavuz Fırkateyni'nin denize açılmasından sonra askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre,Gölcük Ana Üs Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren emrindeki tüm askerleri toplayıp, "Bu iradeden kurtulmanın zamanı geldi. Bu girişim hepimiz için kurtuluş, eğer buna itiraz eden varsa önce bana sıkmalıdır. Artık donanmanın emir ve komutası bende. Karşılık gösterenlere hedef gözetilmeden ateş edilecektir" dedi. Ancak saat03.00 sıralarında darbenin başarısızlıkla sonuçlanacağının görülmesiyle de, Kuzey ve Güney Grup Görev Kuvveti Komutanları Tuğamiral Ayhan Bay ile Tuğamiral Nazmi Ekinci, Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait botla donanmadan kaçtı. İzmit'te iskeleye çıktıktan sonra ise kendilerini bekleyen araçla firar ettikleri öğrenildi. BOĞAZLARI KAPATACAKLARMIŞ Bu arada darbe teşebbüsü sırasında, Deniz Kuvvetleri Plan Prensiplere Daire Başkanı Tuğamiral İrfan Arabacı'nın da, yetki alanında olmamasına rağmen komutanlık harekat merkezine inip, gemilerin denize açılmaları emir mesajını, ilgili yerlere gönderilmesi talimatını verdiği belirlendi. Bu mesajla birlikte bazı savaş gemilerinin bağlı bulundukları Aksaz ve Gölcükteki üslerinden ayrıldıkları saptandı. Böylelikle de darbenin başarılı olması halinde bu gemilerde boğazların kapatılıp Ege kıyılarına hakim olunmaya çalışıldığının planlandığı aktarıldı. Ancak darbenin başarısızlıkla sonuçlanmasıyla, Tuğamiral İrfan Arabacı'nın da firar ettiği ifade edildi.
Darbe girişiminin ilk saatlerinde ve sonrasında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda neler yaşandığının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı.

Donanma Komutanı Veysel Kösele ile Kurmay Başkanı Tümamiral İskender Yıldırım'ın, terör saldırısı ihbarı alındığı yalanıyla kandırılıp gözaltına alındığı, ardından Yavuz Fırketeynine bindirildiği belirtildi. Tutuklamayı yapan Gölcük Ana Üs Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren'in de, komutanlık personelini toplayıp, "Bu iradeden kurtulmanın zamanı geldi. Bu girişim hepimiz için kurtuluş, eğer buna itiraz eden varsa önce bana sıkmalıdır. Artık donanmanın emir ve komutası bende. Karşılık gösterenlere hedef gözetilmeden ateş edilecektir" dediği öne sürüldü.

GECE BOYUNCA NELER YAŞANDIĞI ORTAYA ÇIKTI

Darbe girişimi sırasında alıkonulan Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele ile Kurmay Başkanı Tümamiral İskender Yıldırım, operasyonla kurtarılmıştı. Darbe girişimi sırasında ve sonrasında, gece boyunca neler yaşandığının da ayrıntıları ortaya çıktı.

ORAMİRAL KÖSELE'Yİ ÜS KOMUTANI GÖZALTINA ALDI

Donanma Komutanlığı'nda görevlerinin başında bulunan donanma Komutanı OramiralVeysel Kösele ile Kurmay Başkanı Tümamiral İskender Yıldırım'ın yanına gelen GölcükAna Üs Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren'in, terör saldırısı ihbarı alındığını ve güvenli bir bölgeye gitmeleri gerektiğini söylediği belirtildi.

Bunun üzerine komutanlık içerisinde farklı bir bölgeye götürüldüğü ardından da Donanma Komutanı Veysel Kösele ile Kurmay Başkanı Tümamiral İskender Yıldırım'a, gözaltına alındıklarının söylendiği aktarıldı. Bir süre sonra da Yavuz fırketeynine bindirilen iki komutanın, İstanbul'a götürülmek üzere denize açıldığı kaydedildi.

İTİRAZ EDEN BANA SIKSIN

Yavuz Fırkateyni'nin denize açılmasından sonra askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre,Gölcük Ana Üs Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren emrindeki tüm askerleri toplayıp, "Bu iradeden kurtulmanın zamanı geldi. Bu girişim hepimiz için kurtuluş, eğer buna itiraz eden varsa önce bana sıkmalıdır. Artık donanmanın emir ve komutası bende. Karşılık gösterenlere hedef gözetilmeden ateş edilecektir" dedi. Ancak saat03.00 sıralarında darbenin başarısızlıkla sonuçlanacağının görülmesiyle de, Kuzey ve Güney Grup Görev Kuvveti Komutanları Tuğamiral Ayhan Bay ile Tuğamiral Nazmi EkinciSahil Güvenlik Komutanlığı'na ait botla donanmadan kaçtı. İzmit'te iskeleye çıktıktan sonra ise kendilerini bekleyen araçla firar ettikleri öğrenildi.

BOĞAZLARI KAPATACAKLARMIŞ

Bu arada darbe teşebbüsü sırasında, Deniz Kuvvetleri Plan Prensiplere Daire Başkanı Tuğamiral İrfan Arabacı'nın da, yetki alanında olmamasına rağmen komutanlık harekat merkezine inip, gemilerin denize açılmaları emir mesajını, ilgili yerlere gönderilmesi talimatını verdiği belirlendi. Bu mesajla birlikte bazı savaş gemilerinin bağlı bulundukları Aksaz ve Gölcükteki üslerinden ayrıldıkları saptandı. Böylelikle de darbenin başarılı olması halinde bu gemilerde boğazların kapatılıp Ege kıyılarına hakim olunmaya çalışıldığının planlandığı aktarıldı. Ancak darbenin başarısızlıkla sonuçlanmasıyla, Tuğamiral İrfan Arabacı'nın da firar ettiği ifade edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.