HALIDERE'DE DEPREM ŞEHİTLERİ ANILDI

19.08.2019 - 18:42, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

HALIDERE'DE DEPREM ŞEHİTLERİ ANILDI

17 Ağustos 1999 Marmara Depremin 20. yılında çeşitli anma etkinlikleri yapıldı. Bu kapsamda Gölcük Halıdere gençlerinden yeni oluşan Halıdere sevenler platformu tarafından Halıdere çarşı merkezinde deprem şehitlerini anma törenini düzenledi.

Gölcük Halıdere de gençlik tarafından oluşan Halıdere sevenler platformu tarafından Halıdere çarşı merkezinde düzenlenen törenle deprem şehitlerini andı. 17 Ağustos 1999 Marmara Depremin 20. yılında çeşitli anma etkinlikleri yapıldı. Bu kapsamda Gölcük Halıdere gençlerinden yeni oluşan Halıdere sevenler platformu tarafından Halıdere çarşı merkezinde deprem şehitlerini anma törenini düzenledi. Düzenlenen törene Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer,   Gölcük Belediye Başkan yardımcısı Fikret Ormancıoğlu, Gölcük GESOTİM komutanı Necmi Kocaman, Halıdere Körfez Mahalle Muhtarı Necmi Bekar ve çok sayıda Halıdere halkı katılım sağladı. Törende konuşan Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer; “öncelikle Hallıdere'nin gençlerini tebrik ediyor ve alınlarından öpüyorum. Çünkü Halıdere için bir farkındalık oluşturdular. Değerli konuklar doğal afetlerde 1999 da meydana gelen 17 Ağustos Marmara Depremi bizim için bir milat oldu. Bu depremde çok sayıda can ve mal kaybına uğradık. Kayıp olan mal bir şekilde geri geldi. Ama can kaybı ne yazık ki geri gelmedi. Bizim depremle bilinçli bir şekilde yaşamayı öğrenmeliyiz. Aldığımız binanın sağlam olması, evde eşyalarının sağlam bir şekilde yerleştirilmesi, deprem anında ilk olarak neler yapmamız gerekiyorsa öğrenmeliyiz” şeklinde ifade etti. Gölcük GESOTİM komutanı Necmi Kocaman; “öncelikle Halıdere gençlerinin bu duyarlılığından dolayı teşekkür ederim. İşte unutmamak bu gibi etkinliklerle canlı tutuluyor. Değerli arkadaşlar hepimizin bildiği gibi yaşanan 17 Ağustos Marmara Depreminde hazırlıksız yakalanarak büyük felaketi büyük yaralarla atlattık. Deprem zamanında enkaz altından kurtarma çalışmalarında bir balyoza ihtiyacı duyduk. Çünkü yok. Depremden sonra ders alarak bu gün Allah esirgesin olası bir depremde enkaz çalışmalarımız için her şeyimiz mevcuttur. Biz gönüllü olarak çalışan bir kurumuz. Bu gün ilçemizdeki okullarda deprem ve doğal afetlerle ilgili eğitim veriyoruz. Doğal Afetlere karşı önlem almak için en önemlisi eğitimdir” dedi. Halıdere Körfez Mahalle Muhtarı Necmi Bekar; “20 yıl önce yaşanan 17 Ağustos Marmara Depremi hepimizden çok şeyler götürdü. Halıdere'de yaklaşık 800 daire yıkıldı. Bunun yanında 80 nin üzerinde can kaybımız oldu. Değerli arkadaşlar yaşanan depremde ülkemizin dört bir yanında bizlere ulaşmak için, bizim acılarımızı paylaşmak için ve bize yardım etmek için seferber oldular. Biz depremde çok şey kaybederken çok şeyde öğrendik. Bakın bizi enkaz altından çıkarmak için gelen insanlara sorduk. Bu Halıdere tekrar canlanır mı? Çünkü umudumuz yok tekrar canlanmasına. Bize söylenen şu. Halıdere daha da güzelleşecek ama, yaşamı nı yitiren geri gelmeyecektir. Yanı kayıp olan mal geri gelecek fakat ölen insanlar geri gelmez. Biz bunun gibi çok şeyler öğrendik. Paylaşmayı, birlikte ağlamayı ve sevinmeyi öğrendik” dedi.
17 Ağustos 1999 Marmara Depremin 20. yılında çeşitli anma etkinlikleri yapıldı. Bu kapsamda Gölcük Halıdere gençlerinden yeni oluşan Halıdere sevenler platformu tarafından Halıdere çarşı merkezinde deprem şehitlerini anma törenini düzenledi.

Gölcük Halıdere de gençlik tarafından oluşan Halıdere sevenler platformu tarafından Halıdere çarşı merkezinde düzenlenen törenle deprem şehitlerini andı.

17 Ağustos 1999 Marmara Depremin 20. yılında çeşitli anma etkinlikleri yapıldı. Bu kapsamda Gölcük Halıdere gençlerinden yeni oluşan Halıdere sevenler platformu tarafından Halıdere çarşı merkezinde deprem şehitlerini anma törenini düzenledi. Düzenlenen törene Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer,   Gölcük Belediye Başkan yardımcısı Fikret Ormancıoğlu, Gölcük GESOTİM komutanı Necmi Kocaman, Halıdere Körfez Mahalle Muhtarı Necmi Bekar ve çok sayıda Halıdere halkı katılım sağladı.

Törende konuşan Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer; “öncelikle Hallıdere'nin gençlerini tebrik ediyor ve alınlarından öpüyorum. Çünkü Halıdere için bir farkındalık oluşturdular. Değerli konuklar doğal afetlerde 1999 da meydana gelen 17 Ağustos Marmara Depremi bizim için bir milat oldu. Bu depremde çok sayıda can ve mal kaybına uğradık. Kayıp olan mal bir şekilde geri geldi. Ama can kaybı ne yazık ki geri gelmedi. Bizim depremle bilinçli bir şekilde yaşamayı öğrenmeliyiz. Aldığımız binanın sağlam olması, evde eşyalarının sağlam bir şekilde yerleştirilmesi, deprem anında ilk olarak neler yapmamız gerekiyorsa öğrenmeliyiz” şeklinde ifade etti.

Gölcük GESOTİM komutanı Necmi Kocaman; “öncelikle Halıdere gençlerinin bu duyarlılığından dolayı teşekkür ederim. İşte unutmamak bu gibi etkinliklerle canlı tutuluyor. Değerli arkadaşlar hepimizin bildiği gibi yaşanan 17 Ağustos Marmara Depreminde hazırlıksız yakalanarak büyük felaketi büyük yaralarla atlattık. Deprem zamanında enkaz altından kurtarma çalışmalarında bir balyoza ihtiyacı duyduk. Çünkü yok. Depremden sonra ders alarak bu gün Allah esirgesin olası bir depremde enkaz çalışmalarımız için her şeyimiz mevcuttur. Biz gönüllü olarak çalışan bir kurumuz. Bu gün ilçemizdeki okullarda deprem ve doğal afetlerle ilgili eğitim veriyoruz. Doğal Afetlere karşı önlem almak için en önemlisi eğitimdir” dedi.

Halıdere Körfez Mahalle Muhtarı Necmi Bekar; “20 yıl önce yaşanan 17 Ağustos Marmara Depremi hepimizden çok şeyler götürdü. Halıdere'de yaklaşık 800 daire yıkıldı. Bunun yanında 80 nin üzerinde can kaybımız oldu. Değerli arkadaşlar yaşanan depremde ülkemizin dört bir yanında bizlere ulaşmak için, bizim acılarımızı paylaşmak için ve bize yardım etmek için seferber oldular. Biz depremde çok şey kaybederken çok şeyde öğrendik. Bakın bizi enkaz altından çıkarmak için gelen insanlara sorduk. Bu Halıdere tekrar canlanır mı? Çünkü umudumuz yok tekrar canlanmasına. Bize söylenen şu. Halıdere daha da güzelleşecek ama, yaşamı nı yitiren geri gelmeyecektir. Yanı kayıp olan mal geri gelecek fakat ölen insanlar geri gelmez. Biz bunun gibi çok şeyler öğrendik. Paylaşmayı, birlikte ağlamayı ve sevinmeyi öğrendik” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.