LASTİK İŞ
ismail

GELECEĞİN KAFKASLARI

21.11.2015 - 16:08, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

GELECEĞİN KAFKASLARI

Gölcük Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği, kendi kültürünü ve geleneklerini yeni nesile öğretmek için başlattığı, yöresel müzik ve folklor kursu, her geçen gün mesafe kaydediyor. Çalışmalarını Piri Reis İlkokulu salonunda sürdüren folklorcuların son çalışmasını, Kaymakam Adem Yazıcı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu da izledi

İlçemizin en önemli kültür derneklerinden birisi olan ve yaptığı çalışmalar ile göz dolduran, Gölcük Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği, kendi kültürünü ve geleneklerini yeni nesile öğretmek için başlattığı, yöresel müzik ve folklor kursu, her geçen gün mesafe kaydediyor. Çalışmalarını Piri Reis İlkokulu salonunda sürdüren folklorcuların son çalışmasını, Kaymakam Adem Yazıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Okul Müdürü Cemalettin Yılmaz, Dernek Başkanı Murat Sevim ile yönetim kurulu üyelerinden Ahmet Aydın, Ahmet Şahin, Sevgi Kahraman, Yusuf Koç ve Hasan Basri Artvinli birlikte izlediler. Provalarının bile nefes kestiği gösteri, izleyenleri adeta büyüledi.   Çalışmalarını haftada 2 gün Piri Reis İlkokulu’nda, hocaları ve müzisyenleri Şeyma Koç ve Akordiyon hocası Samet Sevim nezaretinde sürdüren toplam 30 öğrenci, şimdiden geleceğin Kafkas Sanatçısı olma yolunda önemli adımlar atıyorlar. Prova sonrası, folklorcülere hitaben bir konuşma yapan Kaymakm Yazıcı, muhteşem gösteri için kursiyerleri tebrik ederek, “Gerçekten burada çok güzel ve önemli bir iş icra ediyorsunuz. Yörenizin halk oyunları sizlerin becerileri ile hayat buluyor. Ben sizlere bu imkanı sağlayan Dernek Başkanınıza ve hocalarınıza teşekkür ediyorum. İçinizdeki gençlik enerjinizi bu şekilde dışa vurmanız takdire şayan bir olay” dedi. Dernek Başkanı Sevim de, Kaymakam Yazıcı’ya övgü dolu sözleri teşekkür ederken, bir teşekkürde kendilerine bu imkanı sağlayan Piri Reis İlkokulu Müdürü Yılmaz’a etti. 
Gölcük Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği, kendi kültürünü ve geleneklerini yeni nesile öğretmek için başlattığı, yöresel müzik ve folklor kursu, her geçen gün mesafe kaydediyor. Çalışmalarını Piri Reis İlkokulu salonunda sürdüren folklorcuların son çalışmasını, Kaymakam Adem Yazıcı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu da izledi

İlçemizin en önemli kültür derneklerinden birisi olan ve yaptığı çalışmalar ile göz dolduran, Gölcük Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği, kendi kültürünü ve geleneklerini yeni nesile öğretmek için başlattığı, yöresel müzik ve folklor kursu, her geçen gün mesafe kaydediyor. Çalışmalarını Piri Reis İlkokulu salonunda sürdüren folklorcuların son çalışmasını, Kaymakam Adem Yazıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Okul Müdürü Cemalettin Yılmaz, Dernek Başkanı Murat Sevim ile yönetim kurulu üyelerinden Ahmet Aydın, Ahmet Şahin, Sevgi Kahraman, Yusuf Koç ve Hasan Basri Artvinli birlikte izlediler. Provalarının bile nefes kestiği gösteri, izleyenleri adeta büyüledi.

 

Çalışmalarını haftada 2 gün Piri Reis İlkokulu’nda, hocaları ve müzisyenleri Şeyma Koç ve Akordiyon hocası Samet Sevim nezaretinde sürdüren toplam 30 öğrenci, şimdiden geleceğin Kafkas Sanatçısı olma yolunda önemli adımlar atıyorlar. Prova sonrası, folklorcülere hitaben bir konuşma yapan Kaymakm Yazıcı, muhteşem gösteri için kursiyerleri tebrik ederek, “Gerçekten burada çok güzel ve önemli bir iş icra ediyorsunuz. Yörenizin halk oyunları sizlerin becerileri ile hayat buluyor. Ben sizlere bu imkanı sağlayan Dernek Başkanınıza ve hocalarınıza teşekkür ediyorum. İçinizdeki gençlik enerjinizi bu şekilde dışa vurmanız takdire şayan bir olay” dedi.

Dernek Başkanı Sevim de, Kaymakam Yazıcı’ya övgü dolu sözleri teşekkür ederken, bir teşekkürde kendilerine bu imkanı sağlayan Piri Reis İlkokulu Müdürü Yılmaz’a etti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.