FİKRİ IŞIK MSB BAKANI OLDU !

Asayiş 24.05.2016 - 11:54, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

FİKRİ IŞIK MSB BAKANI OLDU !

Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan yeni kabinede Fikri Işık , Milli Savunma BAkanı olarak yer aldı. Işık, daha önce Bilim Sanayi ve Teknoloji bakanıydı.

Başbakan Binali Yıldırım, yeni kabine listesini açıkladı. Yeni kabinede pek çok bakanlıkta değişiklik yapılırken, Kocaeli’den bir isim yine kabinede yer aldı. O isim Fikri Işık oldu. Aynı zamanda Kocaeli Milletvekili olan ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı görevini yürüten Işık, yeni kabineye tekrar girdi. Ama bu kez Milli Savunma Bakanı oldu. Bilindiği gibi Kocaeli’den bakanlık için kulislerde Işık’ın yerine Binali Yıldırım’a yakınlığıyla bilinen Sami Çakır ve Şevki Yılmaz’ın oğlu Mehmet Akif Yılmaz’ın isimleri konuşuluyordu. Böylelikle bu kulisler boşa çıkmış oldu. Başbakan Yıldırım'ın açıkladığı 65. hükümet şöyle:  Başbakan: Binali Yıldırım  Başbakan Yardımcıları: Nurettin Canikli, Mehmet Şimşek, Numan Kurtulmuş, Yıldırım Tuğrul Türkeş, Veysi Kaynak Adalet Bakanı: Bekir Bozdağ Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı: Fatma Betül Sayan Kaya Avrupa Birliği Bakanı: Ömer Çelik Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Faruk Özlü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Süleyman Soylu Çevre ve Şehircilik Bakanı: Mehmet Özhaseki Dışişleri Bakanı: Mevlüt Çavuşoğlu Ekonomi Bakanı: Nihat Zeybekci Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Berat Albayrak Gençlik ve Spor Bakanı: Akif Çağatay Kılıç Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı: Faruk Çelik Gümrük ve Ticaret Bakanı: Bülent Tüfenkci İçişleri Bakanı: Efkan Ala Kalkınma Bakanı: Lütfi Elvan Kültür ve Turizm Bakanı: Nabi Avcı Maliye Bakanı: Naci Ağbal Milli Eğitim Bakanı: İsmet Yılmaz Milli Savunma Bakanı: Fikri Işık Orman ve Su İşleri Bakanı: Veysel Eroğlu Sağlık Bakanı: Recep Akdağ Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı: Ahmet Aslan Beştepe'den onayı aldı Saat 10.10 sularında evinden ayrılan Binali Yıldırım, saat 10.30'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmek üzere Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na gitti. Sivil plakalı araçla Beştepe'ye gelen Yıldırım yeni kabine listesini burada Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunarak onay aldı.  65. Hükümet programının da bugün TBMM Genel Kurulu’nda okunması planlanıyor. Programın okunmasından 48 saat geçtikten sonra program üzerinde siyasi parti grupları tarafından gerçekleşecek görüşmelerin 27 Mayıs Cuma günü yapılması, yeni hükümet için güven oylamasının ise, 29 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilmesi düşünülüyor.    
Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan yeni kabinede Fikri Işık , Milli Savunma BAkanı olarak yer aldı. Işık, daha önce Bilim Sanayi ve Teknoloji bakanıydı.

Başbakan Binali Yıldırım, yeni kabine listesini açıkladı. Yeni kabinede pek çok bakanlıkta değişiklik yapılırken, Kocaeli’den bir isim yine kabinede yer aldı. O isim Fikri Işık oldu. Aynı zamanda Kocaeli Milletvekili olan ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı görevini yürüten Işık, yeni kabineye tekrar girdi. Ama bu kez Milli Savunma Bakanı oldu.
Bilindiği gibi Kocaeli’den bakanlık için kulislerde Işık’ın yerine Binali Yıldırım’a yakınlığıyla bilinen Sami Çakır ve Şevki Yılmaz’ın oğlu Mehmet Akif Yılmaz’ın isimleri konuşuluyordu. Böylelikle bu kulisler boşa çıkmış oldu.

Başbakan Yıldırım'ın açıkladığı 65. hükümet şöyle: 

Başbakan: Binali Yıldırım 

Başbakan Yardımcıları: Nurettin Canikli, Mehmet Şimşek, Numan Kurtulmuş, Yıldırım Tuğrul Türkeş, Veysi Kaynak

Adalet Bakanı: Bekir Bozdağ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı: Fatma Betül Sayan Kaya

Avrupa Birliği Bakanı: Ömer Çelik

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Faruk Özlü

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Süleyman Soylu

Çevre ve Şehircilik Bakanı: Mehmet Özhaseki

Dışişleri Bakanı: Mevlüt Çavuşoğlu

Ekonomi Bakanı: Nihat Zeybekci

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Berat Albayrak

Gençlik ve Spor Bakanı: Akif Çağatay Kılıç

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı: Faruk Çelik

Gümrük ve Ticaret Bakanı: Bülent Tüfenkci

İçişleri Bakanı: Efkan Ala

Kalkınma Bakanı: Lütfi Elvan

Kültür ve Turizm Bakanı: Nabi Avcı

Maliye Bakanı: Naci Ağbal

Milli Eğitim Bakanı: İsmet Yılmaz

Milli Savunma Bakanı: Fikri Işık

Orman ve Su İşleri Bakanı: Veysel Eroğlu

Sağlık Bakanı: Recep Akdağ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı: Ahmet Aslan

Beştepe'den onayı aldı

Saat 10.10 sularında evinden ayrılan Binali Yıldırım, saat 10.30'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmek üzere Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na gitti. Sivil plakalı araçla Beştepe'ye gelen Yıldırım yeni kabine listesini burada Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunarak onay aldı. 

65. Hükümet programının da bugün TBMM Genel Kurulu’nda okunması planlanıyor. Programın okunmasından 48 saat geçtikten sonra program üzerinde siyasi parti grupları tarafından gerçekleşecek görüşmelerin 27 Mayıs Cuma günü yapılması, yeni hükümet için güven oylamasının ise, 29 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilmesi düşünülüyor.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.