LASTİK İŞ

FESTİVAL GELİN ALMAYLA TAMAMLANDI

15.08.2017 - 12:33, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

FESTİVAL GELİN ALMAYLA TAMAMLANDI

Gölcük Belediyesi, Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından bu yıl birincisi düzenlenen Saraylı – Örcün Tarihi Koridoru, Doğal Yaşam Projesi kapsamında Gölcük Belediyesi Saraylı-Örcün Kültür ve Turizm Festivali etkinliklerinin ikinci günü çeşitli etkinliklerle devam etti.

İlk günü akşamı kız isteme ve heyamola etkinlikleriyle tamamlanan Saraylı-Örcün Kültür ve Turizm Festivali ikinci gününde gelin alma, gelin alayı ile devam etti. Program, kız evinden Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş' in gelini evden çıkarma merasimiyle başladı. Baba evinden çıkarılan gelin ata bindirildi. Evin önündeki eğlenceye Başkan Mehmet Ellibeş' de katıldı. Daha sonra gelin alayı davul zurna eşliğinde Saraylı Meydanı' na gitmek üzere yola çıktı. Başkan Ellibeş gelin ve damadı tebrik etti, sonrasında gelin ve damat karşılıklı oynadılar. Saraylı Meydanındaki eğlence halkın katılımıyla coşkulu bir hal aldı.  Saraylı Örcün Kültür ve Turizm festivali hakkında açıklamalarda bulanan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, “Gölcük Belediyesi olarak düzenlediğimiz Saraylı-Örcün Tarih Koridoru etkinlikleri programının ikinci günündeyiz. Bugün Örcün'den gelin alma merasimini icra ettik. Hep beraber kız evine gittik. Gelin  hanımı çıkardık, dualarla ata bindirdik. Atın sırtında Örcün Köyü'nden Saraylı'ya Gelin alayı ile birlikte geldik. Burada Saraylılı hemşerilerimizle gelini karşıladı, gelinimiz damat tarafından atından indirildi ve evine teslim ettik. Etkinliklerimiz bu şekilde devam ediyor. Örfümüzü, geleneklerimizi bu şekilde sürdürmeye devam edeceğiz. Saraylı ve Örcün köylerimiz tarihin derinliklerinden gelen en eski yerleşim alanlarımız. Yöremizdeki insanlarımızın bu bölgemize sıklıkla ziyarete gelmelerini arzu ediyoruz. Ben bu vesileye bu etkinliğe emeklerini desteklerini esirgemeyen  tüm Saraylı ve Örcün Köyü halkımıza özellikle hanımefendilerimize teşekkür ediyorum ve herkese sağlıklı günler diliyorum” dedi.
Gölcük Belediyesi, Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından bu yıl birincisi düzenlenen Saraylı – Örcün Tarihi Koridoru, Doğal Yaşam Projesi kapsamında Gölcük Belediyesi Saraylı-Örcün Kültür ve Turizm Festivali etkinliklerinin ikinci günü çeşitli etkinliklerle devam etti.

İlk günü akşamı kız isteme ve heyamola etkinlikleriyle tamamlanan Saraylı-Örcün Kültür ve Turizm Festivali ikinci gününde gelin alma, gelin alayı ile devam etti. Program, kız evinden Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş' in gelini evden çıkarma merasimiyle başladı.
Baba evinden çıkarılan gelin ata bindirildi. Evin önündeki eğlenceye Başkan Mehmet Ellibeş' de katıldı. Daha sonra gelin alayı davul zurna eşliğinde Saraylı Meydanı' na gitmek üzere yola çıktı.
Başkan Ellibeş gelin ve damadı tebrik etti, sonrasında gelin ve damat karşılıklı oynadılar. Saraylı Meydanındaki eğlence halkın katılımıyla coşkulu bir hal aldı. 
Saraylı Örcün Kültür ve Turizm festivali hakkında açıklamalarda bulanan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, “Gölcük Belediyesi olarak düzenlediğimiz Saraylı-Örcün Tarih Koridoru etkinlikleri programının ikinci günündeyiz. Bugün Örcün'den gelin alma merasimini icra ettik. Hep beraber kız evine gittik. Gelin  hanımı çıkardık, dualarla ata bindirdik. Atın sırtında Örcün Köyü'nden Saraylı'ya Gelin alayı ile birlikte geldik. Burada Saraylılı hemşerilerimizle gelini karşıladı, gelinimiz damat tarafından atından indirildi ve evine teslim ettik. Etkinliklerimiz bu şekilde devam ediyor. Örfümüzü, geleneklerimizi bu şekilde sürdürmeye devam edeceğiz. Saraylı ve Örcün köylerimiz tarihin derinliklerinden gelen en eski yerleşim alanlarımız. Yöremizdeki insanlarımızın bu bölgemize sıklıkla ziyarete gelmelerini arzu ediyoruz. Ben bu vesileye bu etkinliğe emeklerini desteklerini esirgemeyen  tüm Saraylı ve Örcün Köyü halkımıza özellikle hanımefendilerimize teşekkür ediyorum ve herkese sağlıklı günler diliyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.