LASTİK İŞ

ERENKAYA’NIN DOSYASI İNCELENİYOR

Gündem 24.06.2016 - 15:52, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

ERENKAYA’NIN DOSYASI İNCELENİYOR

İzgaz Davası’ndan yargılanan Sefa Sirmen’in Yargıtay tarafından cezası onandı. Sefa Sirmen İhsaniye Meydanında polisler tarafından alınarak Kocaeli T Tipi Cezaevi’ne getirildi.

İzgaz davası kapsamında Yargıtay’ın 2011 yılındaki beraat kararını bozup eski milletvekilleri Sefa Sirmen ve Hikmet Erenkaya’nın yeniden yargılanmasını istemesiyle Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada iki isim de 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmasının ardından Sirmen gibi Erenkaya da temyize gitmişti. Yargıtay, Sirmen’in hapis cezasını onaylayıp tebliğ ederken Erenkaya’ya hiçbir tebliğin gitmediği öğrendi. Konuyla ilgili konuşan Erenkaya, “Sefa Sirmen ile birlikte yargılanıyorduk. Benimle ilgili bir şey yok. Bana bir karar tebliğ edilmedi hala buradayım” demekle yetindi., Erenkaya hakkında mahkemenin verdiği cezayı bozdu ancak Yargıtay Erenkaya'nın İZGAZ'la bir alakası olup olmadığını öğrenmek için dosyayı yerel mahkemeye geri gönderdi. Yerel mahkeme dosyayı inceleyecek ve bilgileri Yargıtay'a gönderecek. Erenkaya'nın akıbeti bu incelemenin ardından belli olacak.  
İzgaz Davası’ndan yargılanan Sefa Sirmen’in Yargıtay tarafından cezası onandı. Sefa Sirmen İhsaniye Meydanında polisler tarafından alınarak Kocaeli T Tipi Cezaevi’ne getirildi.

İzgaz davası kapsamında Yargıtay’ın 2011 yılındaki beraat kararını bozup eski milletvekilleri Sefa Sirmen ve Hikmet Erenkaya’nın yeniden yargılanmasını istemesiyle Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada iki isim de 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmasının ardından Sirmen gibi Erenkaya da temyize gitmişti. Yargıtay, Sirmen’in hapis cezasını onaylayıp tebliğ ederken Erenkaya’ya hiçbir tebliğin gitmediği öğrendi.

Konuyla ilgili konuşan Erenkaya, “Sefa Sirmen ile birlikte yargılanıyorduk. Benimle ilgili bir şey yok. Bana bir karar tebliğ edilmedi hala buradayım” demekle yetindi., Erenkaya hakkında mahkemenin verdiği cezayı bozdu ancak Yargıtay Erenkaya'nın İZGAZ'la bir alakası olup olmadığını öğrenmek için dosyayı yerel mahkemeye geri gönderdi. Yerel mahkeme dosyayı inceleyecek ve bilgileri Yargıtay'a gönderecek. Erenkaya'nın akıbeti bu incelemenin ardından belli olacak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.