LASTİK İŞ

EMEKLİNİN EVİ OLACAK

19.11.2015 - 18:59, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

EMEKLİNİN EVİ OLACAK

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) İle Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanlığının Anlaşması Üzerine Türkiye Emekliler Derneği Gölcük şubesi TOKİ Evleri İçin Kayıtlar devam ediyor.

Emekliler Derneği Gölcük Şube Başkanı Ali Osman Kılıç “Genel Merkezimizin girişimleri İle Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Tarafından Yapılan Anlaşma Sonucunda Derneğimize Kayıtlı Üyelerimize Kocaeli İl Sınırları İçinde TOKİ Konutları yapılacak, Emeklilerin Derneğimiz Şubesinde TOKİ Evleri için kayıtlar başladı. Kayıt yaptırmayan üyelerimiz derneğe müracaat etsinler" dedi. EVİ OLMAYANLAR ALACAK Başkan Kılıç “Alt gelirden emekli olan ve hiç evi olmayanlar müracaat edebilecek. Yapılan evlerde emeklilerimiz kendilerinin oturma şartı var. TOKİ yaptığı evlerin yüzde yirmibeşini emekliler için yapacak. Buda üye olan emeklilerimiz arasında kura ile kimin ev sahibi olacağı belirlenecek. Derneğimize üye evi olmayan emekliler ev sahibi olmak için formlarını bir an önce doldursunlar” dedi. TOKİ EMEKLİYE BAŞVURU ŞARTLARI Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), projelerinde emekliler için özel kontenjan ayıracak. Uygulama, TOKİ’nin yaptığı tüm konut projelerinde geçerli olacak. Bir projenin yüzde 25’inin emeklilere ayıracağı uygulamayla emeklilerin düşük taksit ve uzun vadeyle ev sahibi olması sağlanacak. TOKİ emekli konutlarına başvurmak için TOKİ’nin aradığı genel şartlara sahip olmak yeterli. Bu şartlar; *TOKİ’den konut satın almamış olmak, *TOKİ’den konut kredisi kullanmamış olmak, *Başvuru sahibinin kendisine, eşine veya velayeti altındaki çocuklarına ait tapuda kayıtlı bağımsız bir gayrimenkulü bulunmamak, *Hane halkı gelirinin aylık 3200 liradan fazla olmaması. EV TAKSİDİ 250 LİRA TOKİ Başkanı Ergün Turan, “Emeklilere ve alt gelir grubuna yönelik 250 TL taksitle ve 240 ay vade ile 200 bin konut üretilecek. Taksitler, vatandaşlar konuta taşındıktan sonra ödenmeye başlanacak. Dar gelirli vatandaşlarımız için her yıl 60 bine yakın konut üretilecek. 2023 yılına gelindiğinde yaklaşık 5.5-6 milyon vatandaşımız TOKİ konutlarında oturacak. 81 ilde 3 bin 65 şantiyede 660 bin 639 konuta ulaşıldı” dedi.
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) İle Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanlığının Anlaşması Üzerine Türkiye Emekliler Derneği Gölcük şubesi TOKİ Evleri İçin Kayıtlar devam ediyor.

Emekliler Derneği Gölcük Şube Başkanı Ali Osman Kılıç “Genel Merkezimizin girişimleri İle Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Tarafından Yapılan Anlaşma Sonucunda Derneğimize Kayıtlı Üyelerimize Kocaeli İl Sınırları İçinde TOKİ Konutları yapılacak, Emeklilerin Derneğimiz Şubesinde TOKİ Evleri için kayıtlar başladı. Kayıt yaptırmayan üyelerimiz derneğe müracaat etsinler" dedi.
EVİ OLMAYANLAR ALACAK
Başkan Kılıç “Alt gelirden emekli olan ve hiç evi olmayanlar müracaat edebilecek. Yapılan evlerde emeklilerimiz kendilerinin oturma şartı var. TOKİ yaptığı evlerin yüzde yirmibeşini emekliler için yapacak. Buda üye olan emeklilerimiz arasında kura ile kimin ev sahibi olacağı belirlenecek. Derneğimize üye evi olmayan emekliler ev sahibi olmak için formlarını bir an önce doldursunlar” dedi.
TOKİ EMEKLİYE BAŞVURU ŞARTLARI
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), projelerinde emekliler için özel kontenjan ayıracak. Uygulama, TOKİ’nin yaptığı tüm konut projelerinde geçerli olacak. Bir projenin yüzde 25’inin emeklilere ayıracağı uygulamayla emeklilerin düşük taksit ve uzun vadeyle ev sahibi olması sağlanacak. TOKİ emekli konutlarına başvurmak için TOKİ’nin aradığı genel şartlara sahip olmak yeterli. Bu şartlar;
*TOKİ’den konut satın almamış olmak,
*TOKİ’den konut kredisi kullanmamış olmak,
*Başvuru sahibinin kendisine, eşine veya velayeti altındaki çocuklarına ait tapuda kayıtlı bağımsız bir gayrimenkulü bulunmamak,
*Hane halkı gelirinin aylık 3200 liradan fazla olmaması.
EV TAKSİDİ 250 LİRA
TOKİ Başkanı Ergün Turan, “Emeklilere ve alt gelir grubuna yönelik 250 TL taksitle ve 240 ay vade ile 200 bin konut üretilecek. Taksitler, vatandaşlar konuta taşındıktan sonra ödenmeye başlanacak. Dar gelirli vatandaşlarımız için her yıl 60 bine yakın konut üretilecek. 2023 yılına gelindiğinde yaklaşık 5.5-6 milyon vatandaşımız TOKİ konutlarında oturacak. 81 ilde 3 bin 65 şantiyede 660 bin 639 konuta ulaşıldı” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.