LASTİK İŞ

DUMLU ''İLAÇ FİYATLARINA ZAM GELECEK''

Ekonomi 30.01.2020 - 13:47, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

DUMLU ''İLAÇ FİYATLARINA ZAM GELECEK''

İlimizin en başarılı, en tanınmış eczacılarından biri olan, Vergi Rekortmeni Gölcük’teki Derman Eczanesinin sahibi Eczacı Turan Dumlu, şubat ayında yabancı menşeyli ilaçlara yüzde 12 zam beklendiğini söyledi.

Derman Eczanesinin sahibi Eczacı Turan Dumlu, her yıl şubat ayında ilaç fiyatları üzerinde kur ayarlaması yapıldığını hatırlattı,  şunları söyledi: “Aslında 10-15 yıl öncesine gidecek olursak, ilaç figyatları çok daha yüksekti.  İlaç fiyatlarında ciddi düşüşler meydana geldi.  7-8 yıl önce 30 TL olan bir ilacın şimdiki fiyatı  10 TL.Yıllar içinde fiyatı yüzde 100 oranında düşen ilaçlar oldu.” ŞUBATTA ZAM GELİYOR Eczacı Turan Dumlu, şöyle devam etti: “ Yurt dışından alınan ilaçlara Euro ödeniyor. Euro yükseldikçe ilaç fiyatı da artıyor. Fiyat ayarlaması yapılmazsa, ilaç ithal eden firmalar zarar etmemek için alımı durduruyorlar. Bu durumda ilaç sıkıntısı başlıyor.  Halen 150-200 kalem ilacın piyasada bulunamadığını söyleyebiliriz. Biz eczacılar olarak bir ilaçtan 100 tane istiyorsak,  1-2 tane ancak alabiliyoruz. Özellikle sonbir yıldır ilaç sıkıntısı çok fazla.  Kanser ilaçları, bazı diyabet ilaçları,  tansiyon ilaçlarında sıkıntı var.  Fiyat ayarlamaları ile bu sıkıntının önüne geçilmesini bekliyoruz.  Ancak 2020 ilaç açısından sıkıntılı geçecek gibi görünüyor. Dumlu,ilaç firmalarının 18 Şubat tarihi itibariyle yüzde 15 zam istediklerini, pazarlıkların sürdüğünü, zam oranının yüzde 12 olmasını beklediklerini de söyledi,  “Umuyorum, 18 Şubat’tan sonra ilaç sıkıntısı yaşanmayacak” dedi. Turan Dumlu, bu yıl grip aşısı olmak isteyenlere aşı bulunamadığını da hatırlattı, “Bu nedenle grip salgını geniş ve uzun sürdü” dedi.
İlimizin en başarılı, en tanınmış eczacılarından biri olan, Vergi Rekortmeni Gölcük’teki Derman Eczanesinin sahibi Eczacı Turan Dumlu, şubat ayında yabancı menşeyli ilaçlara yüzde 12 zam beklendiğini söyledi.

Derman Eczanesinin sahibi Eczacı Turan Dumlu, her yıl şubat ayında ilaç fiyatları üzerinde kur ayarlaması yapıldığını hatırlattı,  şunları söyledi: “Aslında 10-15 yıl öncesine gidecek olursak, ilaç figyatları çok daha yüksekti.  İlaç fiyatlarında ciddi düşüşler meydana geldi.  7-8 yıl önce 30 TL olan bir ilacın şimdiki fiyatı  10 TL.Yıllar içinde fiyatı yüzde 100 oranında düşen ilaçlar oldu.”

ŞUBATTA ZAM GELİYOR
Eczacı Turan Dumlu, şöyle devam etti: “ Yurt dışından alınan ilaçlara Euro ödeniyor. Euro yükseldikçe ilaç fiyatı da artıyor. Fiyat ayarlaması yapılmazsa, ilaç ithal eden firmalar zarar etmemek için alımı durduruyorlar. Bu durumda ilaç sıkıntısı başlıyor.  Halen 150-200 kalem ilacın piyasada bulunamadığını söyleyebiliriz. Biz eczacılar olarak bir ilaçtan 100 tane istiyorsak,  1-2 tane ancak alabiliyoruz. Özellikle sonbir yıldır ilaç sıkıntısı çok fazla.  Kanser ilaçları, bazı diyabet ilaçları,  tansiyon ilaçlarında sıkıntı var.  Fiyat ayarlamaları ile bu sıkıntının önüne geçilmesini bekliyoruz.  Ancak 2020 ilaç açısından sıkıntılı geçecek gibi görünüyor.

Dumlu,ilaç firmalarının 18 Şubat tarihi itibariyle yüzde 15 zam istediklerini, pazarlıkların sürdüğünü, zam oranının yüzde 12 olmasını beklediklerini de söyledi,  “Umuyorum, 18 Şubat’tan sonra ilaç sıkıntısı yaşanmayacak” dedi.

Turan Dumlu, bu yıl grip aşısı olmak isteyenlere aşı bulunamadığını da hatırlattı, “Bu nedenle grip salgını geniş ve uzun sürdü” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.