LASTİK İŞ
ismail

DÖŞEME KÖYÜ BEBEKLERİ​​ GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR

30.07.2015 - 19:46, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

DÖŞEME KÖYÜ BEBEKLERİ​​ GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR

İlçemizin tarihi köylerinden biri olan Nüzhetiye - Döşeme Köyünün Kadınlarının geleneksel kıyafetlerini yaşatmak için bez bebek çalışmasına başladılar. Döşeme köyü bebekleri Salı günü sanat galerisinde görücüye çıkacaklar.

İlçemizin  tarihi köylerinden biri olan Nüzhetiye - Döşeme Köyünün Kadınlarının geleneksel kıyafetlerini yaşatmak köyde yetiştirilen ürünlerden elde edilen mamullerin paketlenmesi​, etiketlenmesi, satışa hazırlanması gibi konularda köyün kadınlarını bilinçlendirme ve cesaretlendirme programı Gölcük Belediyesi Sanat Galerisi tarafından yürütülmekte. ​Bölgesel Turizm Kalkınmasında Kadın Hareket​i​ adınada başlayan projeyi  Gölcük Belediyesi ve  Döşeme Köyü Muhtarlığı birlikte yapıyor. Sekiz Mayıs Dünya kadınlar gününde başlayan proje 8 temmuzda tamamlandı. Programın Yürütücü Birimi ise Gölcük Belediyesi Sanat Galerisi KADINLARIN İŞ DÜNYASINA GİRMESİ      Programın amacı Kırsal alanda kadının gerek istihdama katılmasını, gerek girişimciliğini, gelekse toplumsal statüsünü etkileyen en önemli unsurlardan biri eğitim, var olanı geliştirme ve cesaretlendirmedir. Ülkemizde kadınlar açısından böyle süreçlere  katılım ve gelişimin sürdürülmesinde önemli sorunlar yaşanmaktadır.  Toplumda kadının eğitimi önünde engel oluşturan yanlış inanış, örf ve  adetlerin toplum üzerinde etkisini azaltmak için tüm ilgili kamu kurum ve kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içinde bulunularak toplumun bilinçlendirilmesi ​önem taşımaktadır. Bizler bunun bilincindeyiz. KÖYLÜ KADINLAR KENDİ PARASINI KAZANACAK ​Gölcük tarihi köylerinden biri olan Nüzhetiye - Döşeme Köyünün Kadınlarının geleneksel kıyafetleri, köyde yetiştirilen ürünlerden elde edilen mamullerin paketlenmesi​, etiketlenmesi, satışa hazırlanması gibi konularda köyün kadınlarını bilinçlendirme ve cesaretlendirme programı Gölcük Belediyesi Sanat Galerisi tarafından yürütülmektedir. Burada gerçekleştirilen her adım kadınlarımızın başarı hikâyesi olacak ve kadınlarımız tarihi köyümüzün geleneklerini canlı tutarken, kırsalın zenginliğini özleyenlere keyifle sunacaklardır. 10 GİŞİŞİMCİ KADIN Projeyi başlatan ve kolaylaştırma adına projede Y.Müh.Dilek ALP PERÇİN ve Fatih Genç destek olurken Eğitmenler Münire Uysal ve Nursen Demirhan, üç ay boyunca ​Mürvet AKA (Padi) ,Kübra ÇEB GENÇ (Ayşe), Zinnet SUBAŞI ÖZBAKIR (Zeynep), Nebahat BAŞER (Huriye), Gülşen GÜLHAN AKA, Asiye ÖZBAKIR (Ekmek Anne), Müjgân KARAKUZU (Safiye),Serpil AYIKOL, (Emine) ,Rayime BAŞER (Huriye) ve Gülderen DENİZ (Elif)'e yöresel kıyafetlerden bez bebek yapmayı öğretti. 
İlçemizin tarihi köylerinden biri olan Nüzhetiye - Döşeme Köyünün Kadınlarının geleneksel kıyafetlerini yaşatmak için bez bebek çalışmasına başladılar. Döşeme köyü bebekleri Salı günü sanat galerisinde görücüye çıkacaklar.
İlçemizin  tarihi köylerinden biri olan Nüzhetiye - Döşeme Köyünün Kadınlarının geleneksel kıyafetlerini yaşatmak köyde yetiştirilen ürünlerden elde edilen mamullerin paketlenmesi​, etiketlenmesi, satışa hazırlanması gibi konularda köyün kadınlarını bilinçlendirme ve cesaretlendirme programı Gölcük Belediyesi Sanat Galerisi tarafından yürütülmekte.
​Bölgesel Turizm Kalkınmasında Kadın Hareket​i​ adınada başlayan projeyi  Gölcük Belediyesi ve  Döşeme Köyü Muhtarlığı birlikte yapıyor. Sekiz Mayıs Dünya kadınlar gününde başlayan proje 8 temmuzda tamamlandı. Programın Yürütücü Birimi ise Gölcük Belediyesi Sanat Galerisi
KADINLARIN İŞ DÜNYASINA GİRMESİ
    
Programın amacı Kırsal alanda kadının gerek istihdama katılmasını, gerek girişimciliğini, gelekse toplumsal statüsünü etkileyen en önemli unsurlardan biri eğitim, var olanı geliştirme ve cesaretlendirmedir. Ülkemizde kadınlar açısından böyle süreçlere  katılım ve gelişimin sürdürülmesinde önemli sorunlar yaşanmaktadır. 
Toplumda kadının eğitimi önünde engel oluşturan yanlış inanış, örf ve  adetlerin toplum üzerinde etkisini azaltmak için tüm ilgili kamu kurum ve kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içinde bulunularak toplumun bilinçlendirilmesi ​önem taşımaktadır. Bizler bunun bilincindeyiz.
KÖYLÜ KADINLAR KENDİ PARASINI KAZANACAK
​Gölcük tarihi köylerinden biri olan Nüzhetiye - Döşeme Köyünün Kadınlarının geleneksel kıyafetleri, köyde yetiştirilen ürünlerden elde edilen mamullerin paketlenmesi​, etiketlenmesi, satışa hazırlanması gibi konularda köyün kadınlarını bilinçlendirme ve cesaretlendirme programı Gölcük Belediyesi Sanat Galerisi tarafından yürütülmektedir. Burada gerçekleştirilen her adım kadınlarımızın başarı hikâyesi olacak ve kadınlarımız tarihi köyümüzün geleneklerini canlı tutarken, kırsalın zenginliğini özleyenlere keyifle sunacaklardır.
10 GİŞİŞİMCİ KADIN
Projeyi başlatan ve kolaylaştırma adına projede Y.Müh.Dilek ALP PERÇİN ve Fatih Genç destek olurken Eğitmenler Münire Uysal ve Nursen Demirhan, üç ay boyunca ​Mürvet AKA (Padi) ,Kübra ÇEB GENÇ (Ayşe), Zinnet SUBAŞI ÖZBAKIR (Zeynep), Nebahat BAŞER (Huriye), Gülşen GÜLHAN AKA, Asiye ÖZBAKIR (Ekmek Anne), Müjgân KARAKUZU (Safiye),Serpil AYIKOL, (Emine) ,Rayime BAŞER (Huriye) ve Gülderen DENİZ (Elif)'e yöresel kıyafetlerden bez bebek yapmayı öğretti. 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.