DOĞRUL KABRİ BAŞINDA ANILDI

09.12.2019 - 16:54, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

DOĞRUL KABRİ BAŞINDA ANILDI

Cemiyetin kuruluşunun 69. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında, İlim Yayma Cemiyeti Gölcük Şube 9. Başkanı Av. Abdülkadir Doğrul, vefatının 5. yılında Ulaşlı’daki kabri başında şube üyeleri, ailesi ve dostları tarafından anıldı.

Anma etkinliğinde Beleideye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü  Nihat Abiş, AK parti İlçe Başkanı Çetin Seymen, Sadet Partisi İlçe Başkanı Yaşar Yıldız, Ak Parti Eski İlçe Başkanları Mevlüt Demir, İlim cayma cemiyeti üyeleri katıldı. Merhum Başkan Doğrul için Kuran-ı Kerim tilaveti yapılırken, başta vatan ve mukaddesat için mücadele etmiş Şühedaya ve İlim Yayma Cemiyeti’ne hizmet etmiş gönül insanlarına da dualar edildi. 1972 yılında Kütahya’da doğan Doğrul, evli ve üç çocuk babasıydı. Uzun yıllar ilçemizde avukatlık yapan Doğrul, bir dönem siyasette de yer alarak Ak Parti Gölcük İlçe Başkanlığı görevini icra etmişti.  İLİM YAYMA CEMİYETİNİN FAALİYETLERİ 11 Ekim 1951 tarihinde yeni bir medeniyet inşası ideali etrafında toplanan 68 değerli gönüllünün kurduğu İlim Yayma Cemiyeti günümüze kadar ülkemiz milli eğitimine 100’ü aşkın İmam Hatip Lisesi kazandırdı. Türkiye’de bugün, Cemiyet bünyesinde binlerce öğrencinin barındığı 178 öğrenci yurdu ve halka yönelik çalışmaların da yapıldığı 174 şube bulunmaktadır. Bu çalışmalar neticesinde Bakanlar Kurulu kararıyla kamu yararına faaliyet gösteren dernek statüsü kazanılmıştır. Cemiyet, 1979 yılından bugüne Gölcük ilçemizde de faaliyetlerini sürdürüyor. Sabri Metin tarafından kurulan Gölcük Şubesinde sırasıyla; Ahmet Günaydın, Mehmet Kama, Mehmet Hamdi Nam, Nejdet Sarıkaya (Merhum), Mahmut Aygün (Merhum), Ali Bulut, Hüseyin Gürdal, Abdülkadir Doğrul (Merhum), Ali Kemal Eren başkanlık yapmıştır. Hali hazırda Mustafa Adem Demir şubenin 11. Başkanı olarak çalışmalarına devam etmektedir.  
Cemiyetin kuruluşunun 69. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında, İlim Yayma Cemiyeti Gölcük Şube 9. Başkanı Av. Abdülkadir Doğrul, vefatının 5. yılında Ulaşlı’daki kabri başında şube üyeleri, ailesi ve dostları tarafından anıldı.

Anma etkinliğinde Beleideye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü  Nihat Abiş, AK parti İlçe Başkanı Çetin Seymen, Sadet Partisi İlçe Başkanı Yaşar Yıldız, Ak Parti Eski İlçe Başkanları Mevlüt Demir, İlim cayma cemiyeti üyeleri katıldı. Merhum Başkan Doğrul için Kuran-ı Kerim tilaveti yapılırken, başta vatan ve mukaddesat için mücadele etmiş Şühedaya ve İlim Yayma Cemiyeti’ne hizmet etmiş gönül insanlarına da dualar edildi.

1972 yılında Kütahya’da doğan Doğrul, evli ve üç çocuk babasıydı. Uzun yıllar ilçemizde avukatlık yapan Doğrul, bir dönem siyasette de yer alarak Ak Parti Gölcük İlçe Başkanlığı görevini icra etmişti. 

İLİM YAYMA CEMİYETİNİN FAALİYETLERİ
11 Ekim 1951 tarihinde yeni bir medeniyet inşası ideali etrafında toplanan 68 değerli gönüllünün kurduğu İlim Yayma Cemiyeti günümüze kadar ülkemiz milli eğitimine 100’ü aşkın İmam Hatip Lisesi kazandırdı. Türkiye’de bugün, Cemiyet bünyesinde binlerce öğrencinin barındığı 178 öğrenci yurdu ve halka yönelik çalışmaların da yapıldığı 174 şube bulunmaktadır. Bu çalışmalar neticesinde Bakanlar Kurulu kararıyla kamu yararına faaliyet gösteren dernek statüsü kazanılmıştır. Cemiyet, 1979 yılından bugüne Gölcük ilçemizde de faaliyetlerini sürdürüyor. Sabri Metin tarafından kurulan Gölcük Şubesinde sırasıyla; Ahmet Günaydın, Mehmet Kama, Mehmet Hamdi Nam, Nejdet Sarıkaya (Merhum), Mahmut Aygün (Merhum), Ali Bulut, Hüseyin Gürdal, Abdülkadir Doğrul (Merhum), Ali Kemal Eren başkanlık yapmıştır. Hali hazırda Mustafa Adem Demir şubenin 11. Başkanı olarak çalışmalarına devam etmektedir.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.