LASTİK İŞ

DESSAT'A ÖDÜL YAĞDI !

Gölcük 24.05.2016 - 17:03, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

DESSAT'A ÖDÜL YAĞDI !

15. Uluslararası Kemer Sualtı Günleri Fotoğraf ve Video Yarışması’ndan Kocaeli’ne doğa ve arkeoloji dalında 6 ödül geldi.

Sualtındaki doğal ve kültürel değerleri tanıtmak amacıyla bu yıl 15.’si gerçekleştirilen Uluslararası Kemer Sualtı Günleri Fotoğraf ve Video Yarışması sonuçlandı. Yurtdışından da çok sayıda sualtı fotoğrafçısının katıldığı safari şekildeki yarışmada, kısa adı DESSAT olan Değirmendere Sualtı Topluluğu’na ödül yağdı. Yarışmada kulüp sporcularından Mehtap Akbaş Çiftci, çektiği antik çapa ile Jale İnan Sualtı Arkeoloji Fotoğraf dalında birinci, ahtapot fotoğrafı ile ise Nurdoğan Özkaya Sualtı Doğa Fotoğraf dalında ikinciliğe lâyık görüldü. Ayrıca, Ekrem Akurgal Sualtı Arkeoloji dalı video birinciliği ise yine Çiftci’ye gitti. Nurdoğan Özkaya Sualtı Doğa Fotoğraf birincisi deniztavşanı ile Deniz Muzaffer Gökmen olurken, Jale İnan Sualtı Arkeoloji Fotoğraf ikincisi ise geniş açı amfora fotoğrafı ile İlker Acar oldu. Acar aynı zamanda Nurdoğan Özkaya Sualtı Doğa dalı fotoğraf kategorisinde de 3.oldu. Ödül alan diğer isimler ise şöyle: Ekrem Akurgal Sualtı Arkeoloji video Hakan Berat Demircan (ikincilik), Emre Omur Sualtı Doğa Video Feridun Bakırcı (birincilik), Emre Omur Sualtı Doğa Video Hakan Berat Demircan (ikincilik), EUIFA Gençlik ve Çevre Ödülü Kamran Kamaei, Haluk Cecan Sualtı Canlı Model Video Günay Dönmez (birincilik), Haluk Cecan Sualtı Canlı Model Video Dilan Ulusoy (ikincilik), Recep Dönmez Sualtı Canlı Model Fotoğraf Dilan Ulusoy (birincilik), Recep Dönmez Sualtı Canlı Model Fotoğraf Günay Dönmez (ikincilik) Avrupa’nın en büyük 3 sualtı festivali arasına girmeyi başaran Kemer’den Kocaeli’ye toplam 6 ödülün geldiğini ifade eden Değirmendere Sualtı Topluluğu (DESSAT) Başkanı Murat Kulakaç, sonuçtan mutlu olduklarını söyledi. Kocaeli’nde sualtını, dalış sporunu sevdirmek için büyük uğraşlar verdiklerini ifade eden Murat Kulakaç, bölgede yetişen sporcuların Kocaeli’ni ulusal / uluslararası yarışmalarda başarıyla temsil ettiğini dile getirdi. Değirmendere’nin son dönemde özellikle sualtı fotoğrafçıları için cazibe merkezi haline geldiğini dile getiren Murat Kulakaç, 17 Ağustos Depremi’nden sonra oluşan Batıkşehir’in yıl içerisinde çok sayıda yabancı sualtı fotoğrafçısını bölgeye çektiğini söyledi. Jüri başkanlığını Sualtı Görüntüleme Yönetmeni Tahsin Ceylan’ın yaptığı Fotoğraf ve Video yarışmasının jürisi ise şu isimlerden oluştu: Kürşat Tüzmen, Timo Dersch, Aydın Aytuğ, Haldun Aydıngün, Doç.Dr. Ertekin Doksanaltı, Doç.Dr. Mehmet Tekocak, Dr. Erdoğan Aslan, Volkan Yorulmaz, Atilla Önen, Ali Ethem Keskin, Filiz Ceylan, Bengiz Özdereli, Prof.Dr. Asuman Baldıran, Prof.Dr. Ahmet Tırpan, Prof.Dr. Ahmet Ünal, Prof.Dr. Şevket Dönmez, Prof.Dr. Aynur Özfırat, Doç.Dr. Hasan Cicioğlu, Doç.Dr. İbrahim Kunt, Prof.Dr. Ahmet Tırpan, Prof.Dr. Ahmet Ünal, Doç.Dr. Şengül, Aydıngün, Doç.Dr. Murat Egi, Yrd.Doç.Dr. Hakan Öniz.  
15. Uluslararası Kemer Sualtı Günleri Fotoğraf ve Video Yarışması’ndan Kocaeli’ne doğa ve arkeoloji dalında 6 ödül geldi.

Sualtındaki doğal ve kültürel değerleri tanıtmak amacıyla bu yıl 15.’si gerçekleştirilen Uluslararası Kemer Sualtı Günleri Fotoğraf ve Video Yarışması sonuçlandı. Yurtdışından da çok sayıda sualtı fotoğrafçısının katıldığı safari şekildeki yarışmada, kısa adı DESSAT olan Değirmendere Sualtı Topluluğu’na ödül yağdı.

Yarışmada kulüp sporcularından Mehtap Akbaş Çiftci, çektiği antik çapa ile Jale İnan Sualtı Arkeoloji Fotoğraf dalında birinci, ahtapot fotoğrafı ile ise Nurdoğan Özkaya Sualtı Doğa Fotoğraf dalında ikinciliğe lâyık görüldü. Ayrıca, Ekrem Akurgal Sualtı Arkeoloji dalı video birinciliği ise yine Çiftci’ye gitti. Nurdoğan Özkaya Sualtı Doğa Fotoğraf birincisi deniztavşanı ile Deniz Muzaffer Gökmen olurken, Jale İnan Sualtı Arkeoloji Fotoğraf ikincisi ise geniş açı amfora fotoğrafı ile İlker Acar oldu. Acar aynı zamanda Nurdoğan Özkaya Sualtı Doğa dalı fotoğraf kategorisinde de 3.oldu.

Ödül alan diğer isimler ise şöyle: Ekrem Akurgal Sualtı Arkeoloji video Hakan Berat Demircan (ikincilik), Emre Omur Sualtı Doğa Video Feridun Bakırcı (birincilik), Emre Omur Sualtı Doğa Video Hakan Berat Demircan (ikincilik), EUIFA Gençlik ve Çevre Ödülü Kamran Kamaei, Haluk Cecan Sualtı Canlı Model Video Günay Dönmez (birincilik), Haluk Cecan Sualtı Canlı Model Video Dilan Ulusoy (ikincilik), Recep Dönmez Sualtı Canlı Model Fotoğraf Dilan Ulusoy (birincilik), Recep Dönmez Sualtı Canlı Model Fotoğraf Günay Dönmez (ikincilik)

Avrupa’nın en büyük 3 sualtı festivali arasına girmeyi başaran Kemer’den

Kocaeli’ye toplam 6 ödülün geldiğini ifade eden Değirmendere Sualtı Topluluğu

(DESSAT) Başkanı Murat Kulakaç, sonuçtan mutlu olduklarını söyledi.

Kocaeli’nde sualtını, dalış sporunu sevdirmek için büyük uğraşlar verdiklerini ifade eden Murat Kulakaç, bölgede yetişen sporcuların Kocaeli’ni ulusal / uluslararası yarışmalarda başarıyla temsil ettiğini dile getirdi. Değirmendere’nin son dönemde özellikle sualtı fotoğrafçıları için cazibe merkezi haline geldiğini dile getiren Murat Kulakaç, 17 Ağustos Depremi’nden sonra oluşan Batıkşehir’in yıl içerisinde çok sayıda yabancı sualtı fotoğrafçısını bölgeye çektiğini söyledi.

Jüri başkanlığını Sualtı Görüntüleme Yönetmeni Tahsin Ceylan’ın yaptığı Fotoğraf

ve Video yarışmasının jürisi ise şu isimlerden oluştu: Kürşat Tüzmen, Timo Dersch, Aydın Aytuğ, Haldun Aydıngün, Doç.Dr. Ertekin Doksanaltı, Doç.Dr. Mehmet Tekocak, Dr. Erdoğan Aslan, Volkan Yorulmaz, Atilla Önen, Ali Ethem Keskin, Filiz Ceylan, Bengiz Özdereli, Prof.Dr. Asuman Baldıran, Prof.Dr. Ahmet Tırpan, Prof.Dr. Ahmet Ünal, Prof.Dr. Şevket Dönmez, Prof.Dr. Aynur Özfırat, Doç.Dr. Hasan Cicioğlu, Doç.Dr. İbrahim Kunt, Prof.Dr. Ahmet Tırpan, Prof.Dr. Ahmet Ünal, Doç.Dr. Şengül, Aydıngün, Doç.Dr. Murat Egi, Yrd.Doç.Dr. Hakan Öniz.



 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.