LASTİK İŞ
ismail

DEPREME HAZIR OLALIM

26.04.2017 - 20:33, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

DEPREME HAZIR OLALIM

Kocaeli Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Kongre Sarayında afet ve acil durum öncesi hazırlıklar bağlamında TAMP Kocaeli, Afet Müdahale Planı, İlçelerin afet Planındaki konumunu, görev ve sorumluluklarını ve destek çözüm ortaklığı boyutlarını ilçe yetkililerine aktarmak ve koordinasyonu sağlamak amaçlı bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi

Gölcük Kongre Sarayında gerçekleşen programa Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Yazı İleri Müdürü Lütfü Yılmaz, Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci, Muhtarlar Derneği Başkanı Bilge Saral, Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve GESOTİM Başkanı Necmi Kocaman, Gölcük Müftülüğü Din Görevlileri, Mahalle ve Köy Muhtarları ve Sivil Toplum Kuruluşları katıldı. Tekoğul, deprem konusunda bilgi verdi Bilgilendirme toplantısında konuşan İl AFAD Müdürü Salim Tekoğul, AFAD'ın teşkilat yapısı ve afet hazırlıkları hakkında bilgiler verdi. Afetler öncesinde yapılan planlama, eğitim ve zarar azaltma faaliyetleri konusunda katılımcıları aydınlatan Tekoğul, afet sırasındaki müdahale çalışmalarını, müdahale koordinelerini ve afetler sonrasındaki hayatı normale döndürme amaçlı iyileştirme çabalarını anlattı. Kaymakamlık ve Belediyelerle ortak yürütülen afet incelemeleri, hasar tespit ve zarar tespit çalışmaları ve acil yardım konularında katılımcıları bilgilendiren Tekoğul, AFAD gönüllüsü olmak isteyenlerin başvurularının alındığını kaydetti. Afet eğitimleri topyekun afet hazırlığı için çok önemlidir AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul konuşmasını şöyle sürdürdü; “İlimiz için kronik hale gelen hasarlı binalar konusunda Belediyeler sahada tespitleri güncelliyor. Güncel durumlar bize ulaştığında daha önce sunduğumuz çözüm önerilerini geliştirerek bu müzmin sorunun ortadan kaldırılması ve yerel bakımdan sahiplenilmesi gayretini sürdürmüş olacağız. Afet eğitimleri topyekun afet hazırlığı için çok önemlidir. Okul müdürlerinin okullarda afet eğitimi talep etmelerini bekliyoruz. Cami imamlarımızdan toplumsal hastalık haline dönüşen kaderci yaklaşımın yanlışlığını halkımıza anlatmalarını istirham ediyoruz. Çünkü hep birlikte hazırlanmak zorundayız. Muhtarlarımızdan toplanma alanları gibi mahallelerini direkt ilgilendiren konularda takipçi olmalarını ve bu alanlara altyapı hizmetlerinin ulaştırılmasını önemsemelerini talep ediyoruz.  Meramımızı özetlemek gerekirse bir kurumun tek başına afetin üstesinden gelemeyeceğini bilerek afetlere hep birlikte hazırlanmamız gerektiğini anlatmak üzere burada bulunuyoruz” dedi.
Kocaeli Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Kongre Sarayında afet ve acil durum öncesi hazırlıklar bağlamında TAMP Kocaeli, Afet Müdahale Planı, İlçelerin afet Planındaki konumunu, görev ve sorumluluklarını ve destek çözüm ortaklığı boyutlarını ilçe yetkililerine aktarmak ve koordinasyonu sağlamak amaçlı bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi

Gölcük Kongre Sarayında gerçekleşen programa Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Yazı İleri Müdürü Lütfü Yılmaz, Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci, Muhtarlar Derneği Başkanı Bilge Saral, Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve GESOTİM Başkanı Necmi Kocaman, Gölcük Müftülüğü Din Görevlileri, Mahalle ve Köy Muhtarları ve Sivil Toplum Kuruluşları katıldı.
Tekoğul, deprem konusunda bilgi verdi
Bilgilendirme toplantısında konuşan İl AFAD Müdürü Salim Tekoğul, AFAD'ın teşkilat yapısı ve afet hazırlıkları hakkında bilgiler verdi. Afetler öncesinde yapılan planlama, eğitim ve zarar azaltma faaliyetleri konusunda katılımcıları aydınlatan Tekoğul, afet sırasındaki müdahale çalışmalarını, müdahale koordinelerini ve afetler sonrasındaki hayatı normale döndürme amaçlı iyileştirme çabalarını anlattı. Kaymakamlık ve Belediyelerle ortak yürütülen afet incelemeleri, hasar tespit ve zarar tespit çalışmaları ve acil yardım konularında katılımcıları bilgilendiren Tekoğul, AFAD gönüllüsü olmak isteyenlerin başvurularının alındığını kaydetti.
Afet eğitimleri topyekun afet hazırlığı için çok önemlidir
AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul konuşmasını şöyle sürdürdü; “İlimiz için kronik hale gelen hasarlı binalar konusunda Belediyeler sahada tespitleri güncelliyor. Güncel durumlar bize ulaştığında daha önce sunduğumuz çözüm önerilerini geliştirerek bu müzmin sorunun ortadan kaldırılması ve yerel bakımdan sahiplenilmesi gayretini sürdürmüş olacağız. Afet eğitimleri topyekun afet hazırlığı için çok önemlidir. Okul müdürlerinin okullarda afet eğitimi talep etmelerini bekliyoruz. Cami imamlarımızdan toplumsal hastalık haline dönüşen kaderci yaklaşımın yanlışlığını halkımıza anlatmalarını istirham ediyoruz. Çünkü hep birlikte hazırlanmak zorundayız. Muhtarlarımızdan toplanma alanları gibi mahallelerini direkt ilgilendiren konularda takipçi olmalarını ve bu alanlara altyapı hizmetlerinin ulaştırılmasını önemsemelerini talep ediyoruz.  Meramımızı özetlemek gerekirse bir kurumun tek başına afetin üstesinden gelemeyeceğini bilerek afetlere hep birlikte hazırlanmamız gerektiğini anlatmak üzere burada bulunuyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.