DENİZEVLERDE KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞLADI

Gündem 25.04.2017 - 12:16, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

DENİZEVLERDE KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞLADI

17 Ağustos Depreminin ardından ne zaman yıkılacağı sürekli gündemde tutulan denizevler için son nokta konuldu. Kentsel dönüşüm için hasarlı binaların yıkımına başlandı. Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş yıkımı yerinde takip etti.

Kentsel dönüşüm kapsamına giren ancak yıllardır yıkılmayı bekleyen Denizevlerde son noktaya gelindi. Denizevler sakinleri için Toki’nin yapacağı evlerin ihalesi geçtiğimiz ay yapıldı. İhalenin ardından Denizevlerde ki binaların yıkımına başlandı. Yıkımı yerinde takip eden Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş “Kentsel dönüşüm kapsamında Sanayi çarşımızın yapımına başladık. 17 Ağustos depreminden sonra Denizevler mahallemiz zaten afet bölgesi ilan edildi. Burada yaşayan vatandaşlarımız için  İhsaniye Beşkardeşler mevkiinde yapılacak 600 konutlara  yerleşecekler.  KİMSEYİ MAĞDUR ETMEK İSTEMEDİK Bu bölge depremde çökmüş bölge. Devletimiz o bölgeyi afet bölgesi ilan etti. O bölgede kesinlikle ev yapımı yasak diyen Başkan Ellibeş, "Riskli bir alan ve bakanlar kurulu kararı var ve boşaltma kararı olan bir yer. Yaptırdığımız incelemelerde sonuç kesinlikle ev yaptırılamayacağı sonucu çıktı. Denizevler'de yaşayan vatandaşlarımızı mağdur etmek istemedik. Onlara yeni konutlar yapalım dedik ve arsalara ve binalara rayiç bedeller verilsin. Alacaklar varsa alacaklar alınsın, borç çıkarsa borç ödemesi çıksın dedik. Amacımız kentsel dönüşüm projemizi hayata geçirirken kimseyi mağdur etmek istemiyoruz dedik. Mahalle sakinlerimizle anlaştık. Binalar boşaltılarak kentsel dönüşüm için yıkımlar başladı”dedi.
17 Ağustos Depreminin ardından ne zaman yıkılacağı sürekli gündemde tutulan denizevler için son nokta konuldu. Kentsel dönüşüm için hasarlı binaların yıkımına başlandı. Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş yıkımı yerinde takip etti.

Kentsel dönüşüm kapsamına giren ancak yıllardır yıkılmayı bekleyen Denizevlerde son noktaya gelindi. Denizevler sakinleri için Toki’nin yapacağı evlerin ihalesi geçtiğimiz ay yapıldı. İhalenin ardından Denizevlerde ki binaların yıkımına başlandı. Yıkımı yerinde takip eden Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş “Kentsel dönüşüm kapsamında Sanayi çarşımızın yapımına başladık. 17 Ağustos depreminden sonra Denizevler mahallemiz zaten afet bölgesi ilan edildi. Burada yaşayan vatandaşlarımız için  İhsaniye Beşkardeşler mevkiinde yapılacak 600 konutlara  yerleşecekler. 

KİMSEYİ MAĞDUR ETMEK İSTEMEDİK
Bu bölge depremde çökmüş bölge. Devletimiz o bölgeyi afet bölgesi ilan etti. O bölgede kesinlikle ev yapımı yasak diyen Başkan Ellibeş, "Riskli bir alan ve bakanlar kurulu kararı var ve boşaltma kararı olan bir yer. Yaptırdığımız incelemelerde sonuç kesinlikle ev yaptırılamayacağı sonucu çıktı. Denizevler'de yaşayan vatandaşlarımızı mağdur etmek istemedik. Onlara yeni konutlar yapalım dedik ve arsalara ve binalara rayiç bedeller verilsin. Alacaklar varsa alacaklar alınsın, borç çıkarsa borç ödemesi çıksın dedik. Amacımız kentsel dönüşüm projemizi hayata geçirirken kimseyi mağdur etmek istemiyoruz dedik. Mahalle sakinlerimizle anlaştık. Binalar boşaltılarak kentsel dönüşüm için yıkımlar başladı”dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.