DADAŞLAR KÜLTÜR GECESİ'NDE BULUŞTU !

02.02.2016 - 16:47, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

DADAŞLAR KÜLTÜR GECESİ'NDE BULUŞTU !

Gölcük Erzurumlular Derneği Kültür gecesi düzenleyerek yöresel türkülerle coştular

Erzurumlular Kültür gecesinde buluştu İlçemizde uzun zamandan beri hizmet veren Gölcük Erzurumlular Derneği kültürel tanıtımında aralıksız etkinliklerini devam ettiriyorlar. Gölcük Erzurumlular Dernek Başkanı Muhammet Turan geçtiğimiz Aralık Ayında Çiğ Köfteli sıra gecesi düzenleyerek büyük bir ilgi çekti. Bu etkinlik kapsamında Gölcük Erzurumlular Derneği Başkanı Muhammet Turan ve dernek yönetimi yöresel kültürünü tanıtım için kete ve lor’lu dürüm gecesi düzenledi. KATILIM YÜKSEK OLDU Geceye Gölcük Belediye başkanı Mehmet Ellibeş, Kocaeli Erzurumlular Federasyon başkanı Tekin Dursun, Kocaeli Erzurumlular Vakıf başkanı Azmi Cihat Hatipoğlu, SGK Yalova müdürü Mehmet Salih Aydın, Gebze Erzurumlular Dernek başkanı Zeki Gündüz, Gölcük Seyyar Pazarcılar Odası başkanı Abdurrezzak Tuncer, Gölcük Muş Ziyaretliler Dernek Başkanı Seyfettin Öztürk, Gölcük Samsunlular Dernek Başkanı Kurtça Kaygısız, Gölcük Musiki Derneği Başkanı Vahit Şentürk, Derince Erzurumlular Dernek Başkanı Avni Gözütok ve Çok sayıda dernek üyeleri ve davetliler katılım sağlarken gecenin sanatçı konuğu ise Erzurum Yöresinden Türk Halk Müziği sanatçısı Ömer Akçay katılarak geceye renk kattı.   BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ BOZULMASIN Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş; “öncelikle sizlerin bu gecenize katılmak ayrı bir mutluluktur. İlçemizde kurulan derneklerimiz bu şekilde kültürlerini tanıtarak ve birlikte yaşamak çok önemlidir. Bu kültürel etkinliklerimiz hepimiz için çok önemlidir. Değerli arkadaşlar biz hepimiz bir başka ilden göç ederek burada yaşamımızı idame ediyoruz. Burada Dernek kurularak ve bu dernek çatısı altında bir araya gelerek kendi kültürümüzü tanıtmak, yaşatmak ve Kültürümüzle birlikte yaşamaktır. Bu tür Etkinliklerinin devam etmesinden yanayım. Birlik ve beraberlik içerisinde yaşamımızı sürdürerek kültürümüze daha çok katkı sunmalıyız” dedi.  YÖRESEL TÜRKÜLER SÖYLENDİ Kültür Gecesinde tüm davetliler yerini aldıktan sonra Dernek yönetimi tarafından Erzurum’un kültürel yemeklerinden Kete ve lor’lu dürüm ikram edildi. Erzurum yöresi Türk Halk Müziği Sanatçı Ömer Akçay, Erzurum yöresinden biri birinden güzel türküleri okuyunca konuklar kimisi oturduğu yerde alkışlarla destek verirken, kimisi de piste çıkarak yöresel oyunlarından oynadılar. 
Gölcük Erzurumlular Derneği Kültür gecesi düzenleyerek yöresel türkülerle coştular

Erzurumlular Kültür gecesinde buluştu

İlçemizde uzun zamandan beri hizmet veren Gölcük Erzurumlular Derneği kültürel tanıtımında aralıksız etkinliklerini devam ettiriyorlar. Gölcük Erzurumlular Dernek Başkanı Muhammet Turan geçtiğimiz Aralık Ayında Çiğ Köfteli sıra gecesi düzenleyerek büyük bir ilgi çekti. Bu etkinlik kapsamında Gölcük Erzurumlular Derneği Başkanı Muhammet Turan ve dernek yönetimi yöresel kültürünü tanıtım için kete ve lor’lu dürüm gecesi düzenledi.

KATILIM YÜKSEK OLDU

Geceye Gölcük Belediye başkanı Mehmet Ellibeş, Kocaeli Erzurumlular Federasyon başkanı Tekin Dursun, Kocaeli Erzurumlular Vakıf başkanı Azmi Cihat Hatipoğlu, SGK Yalova müdürü Mehmet Salih Aydın, Gebze Erzurumlular Dernek başkanı Zeki Gündüz, Gölcük Seyyar Pazarcılar Odası başkanı Abdurrezzak Tuncer, Gölcük Muş Ziyaretliler Dernek Başkanı Seyfettin Öztürk, Gölcük Samsunlular Dernek Başkanı Kurtça Kaygısız, Gölcük Musiki Derneği Başkanı Vahit Şentürk, Derince Erzurumlular Dernek Başkanı Avni Gözütok ve Çok sayıda dernek üyeleri ve davetliler katılım sağlarken gecenin sanatçı konuğu ise Erzurum Yöresinden Türk Halk Müziği sanatçısı Ömer Akçay katılarak geceye renk kattı.

 

BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ BOZULMASIN

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş; “öncelikle sizlerin bu gecenize katılmak ayrı bir mutluluktur. İlçemizde kurulan derneklerimiz bu şekilde kültürlerini tanıtarak ve birlikte yaşamak çok önemlidir. Bu kültürel etkinliklerimiz hepimiz için çok önemlidir. Değerli arkadaşlar biz hepimiz bir başka ilden göç ederek burada yaşamımızı idame ediyoruz. Burada Dernek kurularak ve bu dernek çatısı altında bir araya gelerek kendi kültürümüzü tanıtmak, yaşatmak ve Kültürümüzle birlikte yaşamaktır. Bu tür Etkinliklerinin devam etmesinden yanayım. Birlik ve beraberlik içerisinde yaşamımızı sürdürerek kültürümüze daha çok katkı sunmalıyız” dedi. 

YÖRESEL TÜRKÜLER SÖYLENDİ

Kültür Gecesinde tüm davetliler yerini aldıktan sonra Dernek yönetimi tarafından Erzurum’un kültürel yemeklerinden Kete ve lor’lu dürüm ikram edildi. Erzurum yöresi Türk Halk Müziği Sanatçı Ömer Akçay, Erzurum yöresinden biri birinden güzel türküleri okuyunca konuklar kimisi oturduğu yerde alkışlarla destek verirken, kimisi de piste çıkarak yöresel oyunlarından oynadılar. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.