LASTİK İŞ
ismail

CUMHURİYET KOŞUSUNA YOĞUN İLGİ

Spor 27.10.2016 - 09:03, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

CUMHURİYET KOŞUSUNA YOĞUN İLGİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 30 Ekim Pazar günü dördüncüsünü düzenleyeceği “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Koşusu ve Çocuk Maratonu” için vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Şu ana kadar yaklaşık iki bin kişi koşuda yer alabilmek için kayıt yaptırdı. Kayıt yaptıranlar arasında yabancı sporcular da yer alıyor.

KENYA’DAN KASTAMONU’YA KADAR Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyet Koşusu ve Çocuk Maratonu’na bu yıl da yoğun ilgi var. Koşunun herkese açık olması nedeniyle Türkiye’nin yanı sıra dünyadan da koşuya katılmak için sporcular kayıt yaptırdı. Kenya’dan Kastamonu’ya kadar birçok yerden koşuya katılmak için talep geldi. Yabancı katılımcılar arasında geçen yıllarda olduğu gibi Etiyopyalı, Faslı, Kenyalı, Rus, Moldovalı atletler yer alıyor. Ayrıca Afyonkarahisar, Bursa, İstanbul, Aydın, Trabzon, Düzce, İzmir, Kastamonu, Eskişehir, Kütahya, Konya Kayseri ve Sakarya’dan atletler koşuya kayıtlarını gerçekleştirdi.   GÖĞÜS NUMARALARI VE ÇİPLER SEKASEM’DEN VERİLİYOR 10 km koşusuna katılacak sporcular ise göğüs numaraları ve çiplerini almaya başladı. Sporcular söz konusu göğüs numaraları ve çiplerini Seka Sporcu Eğitim Merkezi(SEKASEM)’nden alıyor. Numaralar yarış sabahı da Sekapark alanında dağıtılmaya devam edilecek. Çipini almayan sporcunun derecesi ölçülemeyeceği için, bu eksiklikten kaynaklanan herhangi bir hak talebi de olamayacak.   BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR Cumhuriyet Koşusu ve Çocuk Maratonu başvuruları ise devam ediyor. Kayıt işlemleri Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesi olanwww.kocaeli.bel.tr üzerinden yapılıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesi içindeki “Kocaeli Cumhuriyet Koşusu” bölümünü tıklayan vatandaşlar koşu için gerekli başvuru sayfasına yönlendiriliyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Koşusu ve Cumhuriyet Maratonu için başvuru süresi 28 Ekim Cuma günü 17.00’de sona erecek.   3 AYRI KATEGORİDE DÜZENLENECEK Her yıl büyük ilgi gören ve Cumhuriyet kutlamalarına anlam katan koşu; 3 km halk koşusu, 10 km profesyonel sporcu koşusu ve Çocuk Maratonu olmak üzere 3 ayrı kategoride yapılacak. Yarış parkurunun başlangıç ve bitişi ise Sekapark olacak. Yarış 30 Ekim Pazar günü 09.00’da başlayacak.   NAKDİ ÖDÜL VERİLECEK Koşuda, ilk 10 dereceye giren bayan-erkek koşuculara, derecesine göre madalya ve nakdi ödülün yanı sıra çeşitli ödüller verilecek. 10 km koşusunda birinci gelene 7 bin, ikinciye 5 bin, üçüncüye ise 3 bin TL verilecek. Halk koşusunda ise birinci 1000, ikinci 900, üçüncü ise 800 TL nakdi para ile ödüllendirilecek.   DETAYLI BİLGİ Yarışmayla ilgili detaylı tüm bilgiler, 444 11 41 No’lu çağrı merkezi ile 335 53 49 No’lu telefonlardan alınabilir.    
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 30 Ekim Pazar günü dördüncüsünü düzenleyeceği “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Koşusu ve Çocuk Maratonu” için vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Şu ana kadar yaklaşık iki bin kişi koşuda yer alabilmek için kayıt yaptırdı. Kayıt yaptıranlar arasında yabancı sporcular da yer alıyor.

KENYA’DAN KASTAMONU’YA KADAR

Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyet Koşusu ve Çocuk Maratonu’na bu yıl da yoğun ilgi var. Koşunun herkese açık olması nedeniyle Türkiye’nin yanı sıra dünyadan da koşuya katılmak için sporcular kayıt yaptırdı. Kenya’dan Kastamonu’ya kadar birçok yerden koşuya katılmak için talep geldi. Yabancı katılımcılar arasında geçen yıllarda olduğu gibi Etiyopyalı, Faslı, Kenyalı, Rus, Moldovalı atletler yer alıyor. Ayrıca Afyonkarahisar, Bursa, İstanbul, Aydın, Trabzon, Düzce, İzmir, Kastamonu, Eskişehir, Kütahya, Konya Kayseri ve Sakarya’dan atletler koşuya kayıtlarını gerçekleştirdi.

 

GÖĞÜS NUMARALARI VE ÇİPLER SEKASEM’DEN VERİLİYOR

10 km koşusuna katılacak sporcular ise göğüs numaraları ve çiplerini almaya başladı. Sporcular söz konusu göğüs numaraları ve çiplerini Seka Sporcu Eğitim Merkezi(SEKASEM)’nden alıyor. Numaralar yarış sabahı da Sekapark alanında dağıtılmaya devam edilecek. Çipini almayan sporcunun derecesi ölçülemeyeceği için, bu eksiklikten kaynaklanan herhangi bir hak talebi de olamayacak.

 

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR

Cumhuriyet Koşusu ve Çocuk Maratonu başvuruları ise devam ediyor. Kayıt işlemleri Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesi olanwww.kocaeli.bel.tr üzerinden yapılıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesi içindeki “Kocaeli Cumhuriyet Koşusu” bölümünü tıklayan vatandaşlar koşu için gerekli başvuru sayfasına yönlendiriliyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Koşusu ve Cumhuriyet Maratonu için başvuru süresi 28 Ekim Cuma günü 17.00’de sona erecek.

 

3 AYRI KATEGORİDE DÜZENLENECEK

Her yıl büyük ilgi gören ve Cumhuriyet kutlamalarına anlam katan koşu; 3 km halk koşusu, 10 km profesyonel sporcu koşusu ve Çocuk Maratonu olmak üzere 3 ayrı kategoride yapılacak. Yarış parkurunun başlangıç ve bitişi ise Sekapark olacak. Yarış 30 Ekim Pazar günü 09.00’da başlayacak.

 

NAKDİ ÖDÜL VERİLECEK

Koşuda, ilk 10 dereceye giren bayan-erkek koşuculara, derecesine göre madalya ve nakdi ödülün yanı sıra çeşitli ödüller verilecek. 10 km koşusunda birinci gelene 7 bin, ikinciye 5 bin, üçüncüye ise 3 bin TL verilecek. Halk koşusunda ise birinci 1000, ikinci 900, üçüncü ise 800 TL nakdi para ile ödüllendirilecek.

 

DETAYLI BİLGİ

Yarışmayla ilgili detaylı tüm bilgiler, 444 11 41 No’lu çağrı merkezi ile 335 53 49 No’lu telefonlardan alınabilir.

 

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.