ÇOCUKLARA TRAFİK EĞİTİMİ !

Gölcük 06.07.2015 - 23:08, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

ÇOCUKLARA TRAFİK EĞİTİMİ !

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğünün Çocuklar İçin trafik Eğitimi-Trafik Dedektifleri Projesi kapsamında İlçemizde görevli Trafik Polis Memuru Sezgin Beşir tarafından, eğitim verildi.

Yaz Kur'an kurslarına devam eden öğrencilere İl Emniyet Müdürlüğünün başlattığı çocuklar için trafik eğitimi ve Trafik dedektifliği projesi kapsamında Trafik polisi Sezgin Beşir tarafından, Kervansaray Camii ve Kur'an Kursu, Değirmendere Yunus Emre Camii ve Kur'an Kursu, Hicret Erkek Hafızlık Kur'an Kursu, Akyüzler Camii ve Kur'an Kursu ile 17 Ağustos Mescidinde Kur'an Kurslarına katılan öğrencilere trafik eğitimi verildi. TRAFİK KURALLARI ANLATILDI Polis Memuru Sezgin Beşir çocuklara uyması gereken kuralları anlattı. Beşir "Üst Geçitleri ve Alt geçitleri Kullanmalıyız, bölünmemiş (Geniş) caddelerde karşıya nasıl geçeceğiz? Karşıya geçerken asla dikkatinizi dağıtmayınız, Araçlar uzak olabilir ancak hızlı geliyorlarsa geçmesini bekleyeceğiz. Park etmiş araçların arasından diğer taşıtları görmek zordur onun için dikkatli olmalısınız. Taşıtları görebilmek için park halindeki araçların yol tarafında durunuz. Yeşil ışığı, yol kenarına iki adım mesafede bekleyin. Geçide gelmeden çok önce yeşil yanmış ise, bir sonraki yeşil ışığı beklemelisin. Size yeşil ışık yanmış olsa da araçlara dikkat ediniz. Kavşakta trafik polisi varsa yalnız onun işaretlerini gözleyin. Kaldırımsız yolda şoförlerin yüzünü görerek yürüyün. Kaldırımda dükkanlar tarafından yürüyün. Yolda oynamayalım. Araçların çok olduğu yollardan okulunuza yürümeyin. Servisi yakalamak için yola koşarak çıkmayın. Servisten indikten sonra diğer taşıtları görmeden yola fırlamayın. Araç içinde mutlaka oturmalısın, emniyet kemeri gevşek olmamalı ve boynunuzun üzerinden bağlanmamalı. Bisikletle dönerken kolunuzla işaret verin. Karşıdan karşıya bisiklet üzerinde geçmeyin. Caddeler bisiklete binmek için uygun yerler değildir.
Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğünün Çocuklar İçin trafik Eğitimi-Trafik Dedektifleri Projesi kapsamında İlçemizde görevli Trafik Polis Memuru Sezgin Beşir tarafından, eğitim verildi.

Yaz Kur'an kurslarına devam eden öğrencilere İl Emniyet Müdürlüğünün başlattığı çocuklar için trafik eğitimi ve Trafik dedektifliği projesi kapsamında Trafik polisi Sezgin Beşir tarafından, Kervansaray Camii ve Kur'an Kursu, Değirmendere Yunus Emre Camii ve Kur'an Kursu, Hicret Erkek Hafızlık Kur'an Kursu, Akyüzler Camii ve Kur'an Kursu ile 17 Ağustos Mescidinde Kur'an Kurslarına katılan öğrencilere trafik eğitimi verildi.

TRAFİK KURALLARI ANLATILDI
Polis Memuru Sezgin Beşir çocuklara uyması gereken kuralları anlattı. Beşir "Üst Geçitleri ve Alt geçitleri Kullanmalıyız, bölünmemiş (Geniş) caddelerde karşıya nasıl geçeceğiz? Karşıya geçerken asla dikkatinizi dağıtmayınız, Araçlar uzak olabilir ancak hızlı geliyorlarsa geçmesini bekleyeceğiz. Park etmiş araçların arasından diğer taşıtları görmek zordur onun için dikkatli olmalısınız. Taşıtları görebilmek için park halindeki araçların yol tarafında durunuz. Yeşil ışığı, yol kenarına iki adım mesafede bekleyin. Geçide gelmeden çok önce yeşil yanmış ise, bir sonraki yeşil ışığı beklemelisin. Size yeşil ışık yanmış olsa da araçlara dikkat ediniz. Kavşakta trafik polisi varsa yalnız onun işaretlerini gözleyin. Kaldırımsız yolda şoförlerin yüzünü görerek yürüyün. Kaldırımda dükkanlar tarafından yürüyün. Yolda oynamayalım. Araçların çok olduğu yollardan okulunuza yürümeyin. Servisi yakalamak için yola koşarak çıkmayın. Servisten indikten sonra diğer taşıtları görmeden yola fırlamayın. Araç içinde mutlaka oturmalısın, emniyet kemeri gevşek olmamalı ve boynunuzun üzerinden bağlanmamalı. Bisikletle dönerken kolunuzla işaret verin. Karşıdan karşıya bisiklet üzerinde geçmeyin. Caddeler bisiklete binmek için uygun yerler değildir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.