LASTİK İŞ

CHP'DE ADAY ADAYLIĞI SÜRECİ PAZARTESİ BAŞLIYOR

Asayiş 29.08.2015 - 10:37, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

CHP'DE ADAY ADAYLIĞI SÜRECİ PAZARTESİ BAŞLIYOR

CHP’de aday adaylığı süreci 31 Ağustos Pazartesi günü başlıyor. CHP, erken seçimde 81 ildeki adaylarını ön seçim yapmadan merkez yoklamasıyla belirleyecek.

CHP’de erken seçim tarihinin resmi olarak ilan edilmesi sonrasında kongrelerin durdurulmasının ardından seçim çalışmalarına başlandı. Milletvekili aday adayı olmak isteyenler için başvurular 31 Ağustos Pazartesi günü başlıyor. Aday adaylığına başvurmak isteyen CHP’lilerin 7 Eylül Pazartesi gününe kadar başvurularını yapması gerekiyor. KADINLARA BİR JEST DAHA CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 7 Haziran’da yapılan seçim öncesinde oluşturulan milletvekili aday listelerinde kadınlara öncelik vermişti. Erken seçim döneminde de kadınlar için bir sürpriz yaptı. Milletvekili adayı olmak için başvuru yapacak erkekler 5.000 TL, kadınlar ise 2.500 TL ödeyecek. Bunun yanında engelli vatandaşlar ise ücretsiz başvuru hakkına sahip. MERKEZ YOKLAMASIYLA BELİRLENECEK CHP’deki seçim öncesindeki bir diğer gelişme ise milletvekili adaylarının belirlenmesi konusunda oldu. CHP Parti Meclisi, 23 Ağustos Pazar günü yaptığı toplantıda aday belirleme yönetmeliğindeki değişiklik önerisini kabul etmiş, bu değişiklik sonrası erken seçimde "ön seçim" yapıp yapmaması gerektiğini YSK'ya sormaya karar vermişti. 24 Ağustos’ta başvurunun yapıldığı YSK’dan 25 Ağustos’ta yanıt geldi. YSK, CHP’nin talebine olumlu dönüş yaptı. YSK’nın bu kararı ile CHP, erken seçimde 81 ildeki adaylarını ön seçim yapmadan merkez yoklamasıyla belirleyecek.
CHP’de aday adaylığı süreci 31 Ağustos Pazartesi günü başlıyor. CHP, erken seçimde 81 ildeki adaylarını ön seçim yapmadan merkez yoklamasıyla belirleyecek.

CHP’de erken seçim tarihinin resmi olarak ilan edilmesi sonrasında kongrelerin durdurulmasının ardından seçim çalışmalarına başlandı. Milletvekili aday adayı olmak isteyenler için başvurular 31 Ağustos Pazartesi günü başlıyor. Aday adaylığına başvurmak isteyen CHP’lilerin 7 Eylül Pazartesi gününe kadar başvurularını yapması gerekiyor.

KADINLARA BİR JEST DAHA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 7 Haziran’da yapılan seçim öncesinde oluşturulan milletvekili aday listelerinde kadınlara öncelik vermişti. Erken seçim döneminde de kadınlar için bir sürpriz yaptı. Milletvekili adayı olmak için başvuru yapacak erkekler 5.000 TL, kadınlar ise 2.500 TL ödeyecek. Bunun yanında engelli vatandaşlar ise ücretsiz başvuru hakkına sahip.

MERKEZ YOKLAMASIYLA BELİRLENECEK

CHP’deki seçim öncesindeki bir diğer gelişme ise milletvekili adaylarının belirlenmesi konusunda oldu. CHP Parti Meclisi, 23 Ağustos Pazar günü yaptığı toplantıda aday belirleme yönetmeliğindeki değişiklik önerisini kabul etmiş, bu değişiklik sonrası erken seçimde "ön seçim" yapıp yapmaması gerektiğini YSK'ya sormaya karar vermişti. 24 Ağustos’ta başvurunun yapıldığı YSK’dan 25 Ağustos’ta yanıt geldi. YSK, CHP’nin talebine olumlu dönüş yaptı. YSK’nın bu kararı ile CHP, erken seçimde 81 ildeki adaylarını ön seçim yapmadan merkez yoklamasıyla belirleyecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.