LASTİK İŞ
ismail

ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN 102. YILDÖNÜMÜ ANITPARK'TA KUTLANDI

Gündem 19.03.2017 - 08:27, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN 102. YILDÖNÜMÜ ANITPARK'TA KUTLANDI

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında Gölcük’te bir dizi etkinlik düzenlendi. 102 yıl önce yaşanan büyük zaferin gururu ve elde edilen askeri başarının yıldönümü bir kez daha kutlandı.

Bu zaferin elde edilmesi sırasında verilen 250 bini aşkın askerimizle birlikte tüm şehitlerimiz de bir kez daha saygı ve rahmetle anıldı.   Gölcük Anıtpark'ta gerçekleştirilen törende Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Deniz Ana Üs ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Baybars Küçükatay, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş Gölcük Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Gülle, Gölcük İlçe Jandarma Komutanı Burçak Kırca, Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci, Gölcük İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Faruk Keskin, Gölcük İlçe Müftüsü Mehmet Yazıcı, Gölcük İlçe Yazı İşleri Müdürü Lütfü Yılmaz, Gölcük Gaziler Dernek Başkanı Mehmet Arslan başta olmak üzere, sivil ve askeri erkan, siyasi partilerin başkan ve temsilcileri ile çok sayıda öğrenci, vatandaş, gaziler ve şehit aileleri katıldı.   Tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlarken, akabinde çelenklerin konulmasıyla devam etti. Törende günün anlam ve önemine yönelik konuşma yapan Dz. Bnb. Mahir Erken “Şanlı tarihimizdeki kahramanlık destanlarından biri de Çanakkale Zaferidir. Bu zaferin Türk tarihi içinde ayrı bir yeri vardır. Hala gözler onunla yaşarır, yürekler onunla ürperir, düşünceler onunla yücelir. Bugün meydana gelmiş gibi canlıdır. Unutulmamıştır, unutulmazda. Çünkü o anaların göz yaşı Mehmetçiğin canı ve kanıdır. Çanakkale zaferi 1. Dünya savaşında kahraman yiğitlerimizin cihanı hayrete bırakan başlı başına gerçek bir iman ve eşsiz bir kahramanlık destanıdır. Çanakkale geçilmez sözü ile yüceltilen büyük destan işte böyle yazılmış bu şuur ve sarsılmaz güç ile kazanmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle bütün şehitlerimizi minnet, şükran ve saygıyla anıyoruz” dedi.   Tören Gölcük Fen Lisesi öğrencisi tarafından, Çanakkale konulu şiir okunmasıyla son buldu. Akabinde şehitler mezarlığı ziyaret edilerek, mezarlıkta bulunan şehit mezarlarına karanfil bırakılıp, dualar edildi.
18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında Gölcük’te bir dizi etkinlik düzenlendi. 102 yıl önce yaşanan büyük zaferin gururu ve elde edilen askeri başarının yıldönümü bir kez daha kutlandı.

Bu zaferin elde edilmesi sırasında verilen 250 bini aşkın askerimizle birlikte tüm şehitlerimiz de bir kez daha saygı ve rahmetle anıldı.

 

Gölcük Anıtpark'ta gerçekleştirilen törende Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Deniz Ana Üs ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Baybars Küçükatay, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş Gölcük Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Gülle, Gölcük İlçe Jandarma Komutanı Burçak Kırca, Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci, Gölcük İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Faruk Keskin, Gölcük İlçe Müftüsü Mehmet Yazıcı, Gölcük İlçe Yazı İşleri Müdürü Lütfü Yılmaz, Gölcük Gaziler Dernek Başkanı Mehmet Arslan başta olmak üzere, sivil ve askeri erkan, siyasi partilerin başkan ve temsilcileri ile çok sayıda öğrenci, vatandaş, gaziler ve şehit aileleri katıldı.

 

Tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlarken, akabinde çelenklerin konulmasıyla devam etti. Törende günün anlam ve önemine yönelik konuşma yapan Dz. Bnb. Mahir Erken “Şanlı tarihimizdeki kahramanlık destanlarından biri de Çanakkale Zaferidir. Bu zaferin Türk tarihi içinde ayrı bir yeri vardır. Hala gözler onunla yaşarır, yürekler onunla ürperir, düşünceler onunla yücelir. Bugün meydana gelmiş gibi canlıdır. Unutulmamıştır, unutulmazda. Çünkü o anaların göz yaşı Mehmetçiğin canı ve kanıdır. Çanakkale zaferi 1. Dünya savaşında kahraman yiğitlerimizin cihanı hayrete bırakan başlı başına gerçek bir iman ve eşsiz bir kahramanlık destanıdır. Çanakkale geçilmez sözü ile yüceltilen büyük destan işte böyle yazılmış bu şuur ve sarsılmaz güç ile kazanmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle bütün şehitlerimizi minnet, şükran ve saygıyla anıyoruz” dedi.

 

Tören Gölcük Fen Lisesi öğrencisi tarafından, Çanakkale konulu şiir okunmasıyla son buldu. Akabinde şehitler mezarlığı ziyaret edilerek, mezarlıkta bulunan şehit mezarlarına karanfil bırakılıp, dualar edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.