LASTİK İŞ
ismail

ÇANAKÇI ''TAPULU ÖZEL ORMANLAR KULLANIMA AÇILMALI''

Gündem 14.12.2017 - 18:25, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ÇANAKÇI ''TAPULU ÖZEL ORMANLAR KULLANIMA AÇILMALI''

Gölcük Ziraat Odası Başkanı ve İl Koor. Kurulu Başkanı Bekir Çanakçı “Gölcük ilçe sınırları içerisinde çok sayıda köylü ve çiftçi özel orman statüsünde bulunan tapulu arazilerini kullanamadıkları için mağdur edilmektedir”dedi.

Çanakçı “1989 yılında orman kadastrosu tarafından yapılan çalışmada köylerde ve beldelerde orman arazisine yakın olan alanlarda bulunan vatandaşın tapulu arazileri özel orman konumuna sokulmuştur. Vatandaşlar o günün şartlarında yeterince bilgilendirilmedikleri için duruma itiraz etmemiştirler. Listeler askıya çıkmasına rağmen hiç kimse konuyu incelememiş ve itiraz etmemiştir. Uzun yıllar geçtikten sonra arazilerde kuruyan kestane ve cevizlerin bakım ihtiyacı ortaya çıktığında mevcut durum ve vahameti anlaşılmıştır. Bu durum kestane ve ceviz üretiminde düşmeye neden olmuştur. Bu bir milli kayıptır. Orman işletme müdürlüğü özel orman kanunu bulunduğu için haklı olarak kesim, aşılama ya da temizlik gibi hiçbir işlem yaptırmamaktadır. Bu durum ise vatandaşla ile orman işletme müdürlüğü arasında çeşitli sürtüşmelere neden olmaktadır.  Bu konunun acil olarak çözülmesi gerekmektedir. Yetkililerden istediğimiz, yeni bir yasal düzenleme çıkarılması, özel orman statüsünde bulunan arazilerin kullanıma açılması, vatandaşın arazisindeki kestane ve cevizlerin yeniden üretim imkanı sağlanmasıdır. Kestane ve ceviz orman ürünü olmaktan çıkartılıp, normal bir meyve ağacı konumuna sokulması çiftçilerimizin yararına olacaktır”şeklinde konuştu. 
Gölcük Ziraat Odası Başkanı ve İl Koor. Kurulu Başkanı Bekir Çanakçı “Gölcük ilçe sınırları içerisinde çok sayıda köylü ve çiftçi özel orman statüsünde bulunan tapulu arazilerini kullanamadıkları için mağdur edilmektedir”dedi.

Çanakçı “1989 yılında orman kadastrosu tarafından yapılan çalışmada köylerde ve beldelerde orman arazisine yakın olan alanlarda bulunan vatandaşın tapulu arazileri özel orman konumuna sokulmuştur. Vatandaşlar o günün şartlarında yeterince bilgilendirilmedikleri için duruma itiraz etmemiştirler. Listeler askıya çıkmasına rağmen hiç kimse konuyu incelememiş ve itiraz etmemiştir. Uzun yıllar geçtikten sonra arazilerde kuruyan kestane ve cevizlerin bakım ihtiyacı ortaya çıktığında mevcut durum ve vahameti anlaşılmıştır. Bu durum kestane ve ceviz üretiminde düşmeye neden olmuştur. Bu bir milli kayıptır. Orman işletme müdürlüğü özel orman kanunu bulunduğu için haklı olarak kesim, aşılama ya da temizlik gibi hiçbir işlem yaptırmamaktadır. Bu durum ise vatandaşla ile orman işletme müdürlüğü arasında çeşitli sürtüşmelere neden olmaktadır. 
Bu konunun acil olarak çözülmesi gerekmektedir. Yetkililerden istediğimiz, yeni bir yasal düzenleme çıkarılması, özel orman statüsünde bulunan arazilerin kullanıma açılması, vatandaşın arazisindeki kestane ve cevizlerin yeniden üretim imkanı sağlanmasıdır. Kestane ve ceviz orman ürünü olmaktan çıkartılıp, normal bir meyve ağacı konumuna sokulması çiftçilerimizin yararına olacaktır”şeklinde konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.