LASTİK İŞ
ismail

BU ÜRÜNLERİ KULLANMAYIN !

Sağlık 18.08.2015 - 09:21, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

BU ÜRÜNLERİ KULLANMAYIN !

Güvensiz bulunan kozmetiklere 846 bin lira ceza kesildi. Sağlık Bakanlınca, 877 adet kozmetik ürün ve tıbbi cihazın denetimleri yapıldı

Denetim sonucunda 211 ürünün uygunsuz, 30 ürünün ise güvensiz olduğu tespit edildi. Bakanlık ürünleri, markaları ve hangi seriye ait olduğunu tespit ederek açıkladı. Buna göre toplam 846 bin 935 lira ceza uygulandı. İşte bakanlığın tespit ettiği güvensiz bulunan o ürünler. Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’ndan aldığı bilgiye göre, bu yılın ikinci çeyreğinde gerçekleştirilen kozmetik ve tıbbi cihaz denetimleri tamamlandı. İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından yürütülen kozmetik ve tıbbi cihazların piyasa gözetim ve denetim faaliyetleri kapsamında, 2015 yılının ikinci çeyreğinde gerçekleştirilen denetimlerde; çeşitli firmalar tarafından piyasaya arz edilmiş teknik düzenlemeye aykırı ve güvensiz ürün olduğu tespit edilen ürünlere idari yaptırımlar uygulandı. Buna göre, 2015 yılının ikinci çeyreğinde; 877 adet ürün denetlendi. Bu ürünlerden 211’İ uygunsuz, 30’u ise güvensiz ürün olarak tespit edildi. Gerçekleştirilen denetim faaliyetleri sonucunda 846 bin 935 lira ceza uygulandı   Jaleriz Organic Bebek Şampuanı – Ürünün ilgili serisinde analiz sonucu mikrobiyal üreme tespit edilmiştir. İdari yaptırım (geri çekme, imha ve idari para cezası) uygulanmıştır. Ela Talk Pudrası Pişik ve Banyo Pudrası 75g. – Ürünün ilgili serisinde analiz sonucu mikrobiyal üreme tespit edilmiştir. İdari yaptırım (geri çekme, imha ve idari para cezası) uygulanmıştır. Wee Baby Bebek Pudrası (İmal ve Son Kullanma Tarihi:25.08.2014/Üretim tarihinden itibaren 5 yıldır.) – Ürünün ilgili serisinde analiz sonucu mikrobiyal üreme tespit edilmiştir. İdari yaptırım (geri çekme, imha ve idari para cezası) uygulanmıştır. Naturel Kil Maskesi Ürünün – ilgili serisinde analiz sonucu mikrobiyal üreme tespit edilmiştir. İdari yaptırım (geri çekme, imha ve idari para cezası) uygulanmıştır. Lüx Kelebek Doğal Kil Maskesi – Ürünün ilgili serisinde analiz sonucu mikrobiyal üreme tespit edilmiştir. İdari yaptırım (geri çekme, imha ve idari para cezası) uygulanmıştır. Lüx Kelebek Peeling Maske – Ürünün ilgili serisinde analiz sonucu mikrobiyal üreme tespit edilmiştir. İdari yaptırım (geri çekme, imha ve idari para cezası) uygulanmıştır. Lüx Kelebek Rose Water (Gül Suyu) – Ürünün ilgili serisinde analiz sonucu mikrobiyal üreme tespit edilmiştir. İdari yaptırım (geri çekme, imha ve idari para cezası) uygulanmıştır. Rephair Saç Serumu – Analiz sonucuna göre güvensizlik tespit edilmiştir. İdari yaptırım (geri çekme ve idari para cezası) uygulanmıştır. Rephair Saç Losyonu – Analiz sonucuna göre güvensizlik tespit edilmiştir. İdari yaptırım (geri çekme ve idari para cezası) uygulanmıştır. Rephair Şampuan – Analiz sonucuna göre güvensizlik tespit edilmiştir. İdari yaptırım (geri çekme ve idari para cezası) uygulanmıştır. Global Keratin Hair Taming System With Juvexin Chocolate Light Wave 1000 ml - Analiz sonucunda Kozmetik Mevzuatına aykırılık tespit edilmiştir. İdari yaptırım (geri çekme, imha ve idari para cezası) uygulanmıştır.   TIBBİ CİHAZ VE MEDİKAL ÜRÜNLERİN DE BULUNDUĞU TAM LİSTE İÇİN TIKLAYINIZ
Güvensiz bulunan kozmetiklere 846 bin lira ceza kesildi. Sağlık Bakanlınca, 877 adet kozmetik ürün ve tıbbi cihazın denetimleri yapıldı

Denetim sonucunda 211 ürünün uygunsuz, 30 ürünün ise güvensiz olduğu tespit edildi. Bakanlık ürünleri, markaları ve hangi seriye ait olduğunu tespit ederek açıkladı. Buna göre toplam 846 bin 935 lira ceza uygulandı. İşte bakanlığın tespit ettiği güvensiz bulunan o ürünler.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’ndan aldığı bilgiye göre, bu yılın ikinci çeyreğinde gerçekleştirilen kozmetik ve tıbbi cihaz denetimleri tamamlandı. İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından yürütülen kozmetik ve tıbbi cihazların piyasa gözetim ve denetim faaliyetleri kapsamında, 2015 yılının ikinci çeyreğinde gerçekleştirilen denetimlerde; çeşitli firmalar tarafından piyasaya arz edilmiş teknik düzenlemeye aykırı ve güvensiz ürün olduğu tespit edilen ürünlere idari yaptırımlar uygulandı. Buna göre, 2015 yılının ikinci çeyreğinde; 877 adet ürün denetlendi. Bu ürünlerden 211’İ uygunsuz, 30’u ise güvensiz ürün olarak tespit edildi. Gerçekleştirilen denetim faaliyetleri sonucunda 846 bin 935 lira ceza uygulandı

 

Jaleriz Organic Bebek Şampuanı – Ürünün ilgili serisinde analiz sonucu mikrobiyal üreme tespit edilmiştir. İdari yaptırım (geri çekme, imha ve idari para cezası) uygulanmıştır.

Ela Talk Pudrası Pişik ve Banyo Pudrası 75g. – Ürünün ilgili serisinde analiz sonucu mikrobiyal üreme tespit edilmiştir. İdari yaptırım (geri çekme, imha ve idari para
cezası) uygulanmıştır.

Wee Baby Bebek Pudrası (İmal ve Son Kullanma Tarihi:25.08.2014/Üretim tarihinden itibaren 5 yıldır.) – Ürünün ilgili serisinde analiz sonucu mikrobiyal üreme tespit edilmiştir. İdari yaptırım (geri çekme, imha ve idari para cezası) uygulanmıştır.

Naturel Kil Maskesi Ürünün – ilgili serisinde analiz sonucu mikrobiyal üreme tespit edilmiştir. İdari yaptırım (geri çekme, imha ve idari para cezası) uygulanmıştır.

Lüx Kelebek Doğal Kil Maskesi – Ürünün ilgili serisinde analiz sonucu mikrobiyal üreme tespit edilmiştir. İdari yaptırım (geri çekme, imha ve idari para cezası) uygulanmıştır.

Lüx Kelebek Peeling Maske – Ürünün ilgili serisinde analiz sonucu mikrobiyal üreme tespit edilmiştir. İdari yaptırım (geri çekme, imha ve idari para cezası) uygulanmıştır.

Lüx Kelebek Rose Water (Gül Suyu) – Ürünün ilgili serisinde analiz sonucu mikrobiyal üreme tespit edilmiştir. İdari yaptırım (geri çekme, imha ve idari para cezası) uygulanmıştır.

Rephair Saç Serumu – Analiz sonucuna göre güvensizlik tespit edilmiştir. İdari yaptırım (geri çekme ve idari para cezası) uygulanmıştır.

Rephair Saç Losyonu – Analiz sonucuna göre güvensizlik tespit edilmiştir. İdari yaptırım (geri çekme ve idari para cezası) uygulanmıştır.

Rephair Şampuan – Analiz sonucuna göre güvensizlik tespit edilmiştir. İdari yaptırım (geri çekme ve idari para cezası) uygulanmıştır.

Global Keratin Hair Taming System With Juvexin Chocolate Light Wave 1000 ml - Analiz sonucunda Kozmetik Mevzuatına aykırılık tespit edilmiştir. İdari yaptırım (geri çekme, imha ve idari para cezası) uygulanmıştır.

 

TIBBİ CİHAZ VE MEDİKAL ÜRÜNLERİN DE BULUNDUĞU TAM LİSTE İÇİN TIKLAYINIZ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.