BİRLİK VE BERABERLİK İÇİN TOPLANDILAR

24.07.2019 - 18:17, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

BİRLİK VE BERABERLİK İÇİN TOPLANDILAR

Gölcük Muş Dağarası Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği 2009 yılında kurularak faaliyete geçti. Kuruluşunun ardından 2014 yılında Gölcük Kavaklı Mahallesi Yavuz Caddesi üzerinde dernek binası yapmak için arsa satın aldılar.

Gölcük'te faaliyet gösteren Gölcük Muş Dağarası Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği yeni oluşan Kadın Kolları birlik beraberliği sağlamak amacı ile Dernek binasında bine yakın kadın bir araya geldi. Gölcük Muş Dağarası Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği 2009 yılında kurularak faaliyete geçti. Kuruluşunun ardından 2014 yılında Gölcük Kavaklı Mahallesi Yavuz Caddesi üzerinde dernek binası yapmak için arsa satın aldılar. Aldıkları arsanın üzerine derneğin kültür binasını yapmaya başladılar. 20 Ekim 2018 tarihinde açılışını yaparak dernek binası hizmete girdi. Dernek Başkanı Yusuf Kara ve yönetimi çalışmalarını sürdürürken, derneğin kadınlar kolunu oluşumu için karar aldılar. Alınan bu önerinin ardından, Gölcük Muş Dağarası Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği kadınlar kolu oluşarak Hatice Albayrak Kadın Kolları başkanı olarak seçildi.  Göreve başlayan Kadın Kolları Başkanı Hatice Albayrak, yeni yönetimini oluşturdu. Oluşturduğu yeni yönetimi ile birlikte Dernek binasında birlik ve beraberlik toplantısını düzenledi. Toplantı sadece kadınlara ait olduğundan yaklaşın bine yakın kadınlar toplantıya katılım sağladı. Toplantı Başlamasıyla Dernek Başkanı Yusuf Kara kısa bir açıklama yaparak şunları dile getirdi. Başkan Kara; “derneğimizin kuruluşundan bu güne kadar hep amacına hizmet vermiştir. Bu hizmet kapsamında hepimiz inanarak gerekli çalışmalarımızı sürdürdük. Derneğimizin Kadın Kollarını oluşturulmasıyla derneğimizin canlılığı daha da arttı. Çünkü bu günkü toplantınızda daha ilk olmasına rağmen yaklaşık bine yakın siz bayanlar katılım sağladınız. Biz yönetim olarak sizlerin tüm çalışmalarınıza destek vereceğiz” dedi. Bu konuşmaların ardından sonra Gölcük Muş Dağarası Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği kadın kolları başkanı Hatice Albayrak; “öncelikle birlik beraberlik, kaynaşma ve tanışma toplantımız hayırlara vesile olmasını diklerim. Değerli arkadaşlar bu gün çok büyük bir katılım sağladınız. Buda Kocaeli genelinde bir örnektir. Amacına yönelik kurulan bu derneğimiz biz kadınlar olarak dernekten uzak kalmayı istemedik. Biz kadınlar olarak dernek bünyesinde çalışmalarımızı sürdürmek için elimizi taşın altına koyduk. Bu günkü toplantımız özellikle kültürel olarak kültürümüzü tanımak ve yaşatmaktır. Kurulan derneğimizin binası sadece Muş Dağarası'na değil tüm Gölcük halkına hizmet verecektir. Bu dernek çatı altında birlik ve beraberliği birlikte sağlayacağız. bu bağlamda hedefimiz yaşadığımız bu coğrafyada yani Gölcük ilçemize gerek sosyal gerek kültürel, gerekse ekonomi olarak katkı sağlayacağız. Aynı zamanda ihtiyaç ailelere gerekli yardım desteklerimizi vereceğiz” dedi. Yapılan hediye çekilişinden sonra toplantı son buldu. Fahri Haner  
Gölcük Muş Dağarası Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği 2009 yılında kurularak faaliyete geçti. Kuruluşunun ardından 2014 yılında Gölcük Kavaklı Mahallesi Yavuz Caddesi üzerinde dernek binası yapmak için arsa satın aldılar.

Gölcük'te faaliyet gösteren Gölcük Muş Dağarası Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği yeni oluşan Kadın Kolları birlik beraberliği sağlamak amacı ile Dernek binasında bine yakın kadın bir araya geldi.

Gölcük Muş Dağarası Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği 2009 yılında kurularak faaliyete geçti. Kuruluşunun ardından 2014 yılında Gölcük Kavaklı Mahallesi Yavuz Caddesi üzerinde dernek binası yapmak için arsa satın aldılar. Aldıkları arsanın üzerine derneğin kültür binasını yapmaya başladılar. 20 Ekim 2018 tarihinde açılışını yaparak dernek binası hizmete girdi. Dernek Başkanı Yusuf Kara ve yönetimi çalışmalarını sürdürürken, derneğin kadınlar kolunu oluşumu için karar aldılar. Alınan bu önerinin ardından, Gölcük Muş Dağarası Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği kadınlar kolu oluşarak Hatice Albayrak Kadın Kolları başkanı olarak seçildi. 

Göreve başlayan Kadın Kolları Başkanı Hatice Albayrak, yeni yönetimini oluşturdu. Oluşturduğu yeni yönetimi ile birlikte Dernek binasında birlik ve beraberlik toplantısını düzenledi. Toplantı sadece kadınlara ait olduğundan yaklaşın bine yakın kadınlar toplantıya katılım sağladı. Toplantı Başlamasıyla Dernek Başkanı Yusuf Kara kısa bir açıklama yaparak şunları dile getirdi. Başkan Kara; “derneğimizin kuruluşundan bu güne kadar hep amacına hizmet vermiştir. Bu hizmet kapsamında hepimiz inanarak gerekli çalışmalarımızı sürdürdük. Derneğimizin Kadın Kollarını oluşturulmasıyla derneğimizin canlılığı daha da arttı. Çünkü bu günkü toplantınızda daha ilk olmasına rağmen yaklaşık bine yakın siz bayanlar katılım sağladınız. Biz yönetim olarak sizlerin tüm çalışmalarınıza destek vereceğiz” dedi.

Bu konuşmaların ardından sonra Gölcük Muş Dağarası Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği kadın kolları başkanı Hatice Albayrak; “öncelikle birlik beraberlik, kaynaşma ve tanışma toplantımız hayırlara vesile olmasını diklerim. Değerli arkadaşlar bu gün çok büyük bir katılım sağladınız. Buda Kocaeli genelinde bir örnektir. Amacına yönelik kurulan bu derneğimiz biz kadınlar olarak dernekten uzak kalmayı istemedik. Biz kadınlar olarak dernek bünyesinde çalışmalarımızı sürdürmek için elimizi taşın altına koyduk. Bu günkü toplantımız özellikle kültürel olarak kültürümüzü tanımak ve yaşatmaktır. Kurulan derneğimizin binası sadece Muş Dağarası'na değil tüm Gölcük halkına hizmet verecektir. Bu dernek çatı altında birlik ve beraberliği birlikte sağlayacağız. bu bağlamda hedefimiz yaşadığımız bu coğrafyada yani Gölcük ilçemize gerek sosyal gerek kültürel, gerekse ekonomi olarak katkı sağlayacağız. Aynı zamanda ihtiyaç ailelere gerekli yardım desteklerimizi vereceğiz” dedi. Yapılan hediye çekilişinden sonra toplantı son buldu.

Fahri Haner  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.