LASTİK İŞ
ismail

ATIK YAĞLAR TOPLANIYOR !

Gölcük 27.07.2016 - 21:12, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

ATIK YAĞLAR TOPLANIYOR !

Gölcük Belediyesi İlçe genelinde Atık Yağ Toplama işlemini, mahalle sakinlerinin, esnafların ve kurum ve kuruluşların desteği ve duyarlılığı sayesinde düzenli bir şekilde sürdürüyor.

Çevreye verdiği zararın farkında bile olmadan lavabolara dökülen kızartmalık atık yağların su giderlerini zaman içerisinde tıkayarak kanalizasyon sistemlerine zarar vermesi, kanalizasyon sistemlerinin yenilenmesini gerektirdiği için de ekonomimizi olumsuz yönde etkilediği bilinmektedir.   Aynı zamanda yoğunluğu suya göre daha hafif olan yağın su ile buluşması yani kanalizasyonlara dökülmesi durumunda, suyun yüzeyini kaplayan yağın havadan suya oksijen akışını engellemesi ile birlikte su altındaki canlı yaşamı olumsuz yönde etkileniyor.   Gölcük Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü ve Çevre Mühendisi Serkan Aksöz “ Gölcük Belediyesi olarak Atık Yağ toplama işleminin İlçe genelinde devam ettiğini ve Atık Yağ konusundaki çalışmaların vatandaşlardan, okullardan, esnaflardan, kurum ve kuruluşlardan destek gördüğünü belirtti. Evlerde kullanılarak lavabolara ve çöpe dökülen 1 lt kızartmalık atık yağın, 1 milyon litre suyu içilemez ve kullanılamaz hale getiriyor. Atık Yağların birçok kez kızartma işlemine tabi tutulması insan sağlığı açısından oldukça tehlikelidir. Bu nedenle kızartma işlemi için kullandığımız yağları en fazla 2.kez tekrar kullanmak, sağlığımızı koruyabilmemiz açısından çok daha önemlidir. Vatandaşlar oluşan Atık Yağları pet şişelerde biriktirip, bağlı oldukları Muhtarlıklardaki Atık Yağ Toplama Bidonlarına bırakabilirler” dedi.  
Gölcük Belediyesi İlçe genelinde Atık Yağ Toplama işlemini, mahalle sakinlerinin, esnafların ve kurum ve kuruluşların desteği ve duyarlılığı sayesinde düzenli bir şekilde sürdürüyor.

Çevreye verdiği zararın farkında bile olmadan lavabolara dökülen kızartmalık atık yağların su giderlerini zaman içerisinde tıkayarak kanalizasyon sistemlerine zarar vermesi, kanalizasyon sistemlerinin yenilenmesini gerektirdiği için de ekonomimizi olumsuz yönde etkilediği bilinmektedir.

 

Aynı zamanda yoğunluğu suya göre daha hafif olan yağın su ile buluşması yani kanalizasyonlara dökülmesi durumunda, suyun yüzeyini kaplayan yağın havadan suya oksijen akışını engellemesi ile birlikte su altındaki canlı yaşamı olumsuz yönde etkileniyor.

 

Gölcük Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü ve Çevre Mühendisi Serkan Aksöz “ Gölcük Belediyesi olarak Atık Yağ toplama işleminin İlçe genelinde devam ettiğini ve Atık Yağ konusundaki çalışmaların vatandaşlardan, okullardan, esnaflardan, kurum ve kuruluşlardan destek gördüğünü belirtti. Evlerde kullanılarak lavabolara ve çöpe dökülen 1 lt kızartmalık atık yağın, 1 milyon litre suyu içilemez ve kullanılamaz hale getiriyor. Atık Yağların birçok kez kızartma işlemine tabi tutulması insan sağlığı açısından oldukça tehlikelidir. Bu nedenle kızartma işlemi için kullandığımız yağları en fazla 2.kez tekrar kullanmak, sağlığımızı koruyabilmemiz açısından çok daha önemlidir. Vatandaşlar oluşan Atık Yağları pet şişelerde biriktirip, bağlı oldukları Muhtarlıklardaki Atık Yağ Toplama Bidonlarına bırakabilirler” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.