LASTİK İŞ

AŞÇILAR YARIŞIYOR

29.05.2016 - 16:04, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

AŞÇILAR YARIŞIYOR

Beyaz Kalpler öğrencileri aşçılık ve servis elemanlığı yarışmasında hünerlerini sergiledi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğüne bağlı Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi’nde aşçılık ve servis elemanlığı eğitimi alan öğrenciler arasında yemek hazırlama ve servis yarışması düzenlendi. HÜNERLERİNİ GÖSTERDİLER Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Beyaz Kalpler Merkezi’nde yarışma heyecanı yaşandı. Merkezde aşçı yardımcılığı ve servis elemanlığı eğitimi alan öğrenciler ikişerli takımlara ayrılarak hünerlerini sergiledi. Aşçılık ve Servis Elemanlığı öğrencileri aldıkları eğitim ile belirlenen zaman diliminde menülerini hazırlayıp ve servis yaptılar. Yarışma boyunca birbirinden farklı ve lezzetli sofralar kurularak, özel sunum teknikleri ile hazırlanan tatlar jüriye sunuldu. BEŞ AYRI TAKIM BEŞ AYRI LEZZET Yarışmada öğrencilerden; Selim Çıracı ile Yusuf Bengi; Tavuk Şinitzel Ezogelin Corba Fırında Sütlaç, Bedirhan Aydın ile Alperen Acar, Köri Soslu Tavuk Pilav ve Yayla Çorbası, Hazar Turgay ile Abdürrahim Temel; Mercimek Çorbası Fırında Köfte Püre ve Tatlı, Emirhan Koç ile Fırat Candan; Sebzeli Kebap Ezogelin Çorbası Puding ve Söğüş, İrem Özcan ile Selin Cambaz ise Taze Fasulye Tavuk Çorbası ve Kek hazırlayarak hünerlerini sergiledi.   DERECEYE GİRENLER Beyaz Kalpler eğitmenlerinin jüri olarak görev yaptıkları ve oldukça zorlandıkları yarışma sonunda, Aşçılık dalında Yusuf Bengi ve Selim Çıracı, Servis Elemanlığında Gülüzar Serdar ve İsmail Engin birinci oldu.   BEYAZ KALPLER NEDİR? Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi’nde eğitim alacak 12-18 yaş arasındaki sosyal risk grubunda bulunan çocuklar, uzman personel tarafından saha çalışması yapılarak bulunuyor. Bir aylık inceleme süresince psikolog ve sosyologlar tarafından çocukların aileleri ve sosyal çevreleri ile görüşmeler gerçekleştiriliyor. Bir yıl süre ile merkezden eğitim alabilen gençlerin toplum içerisinde daha etkin ve faydalı hale gelebilmeleri amaçlanıyor. BeyazKalpler’de öğrenciler drama, aşçı yardımcılığı, servis elemanlığı, değerler eğitimi, cam boncuk, ritim, spor gibi birçok alanda boş zamanlarını değerlendirerek, hem öğreniyor, hem de kaliteli ve keyifli zaman geçiriyor.   BEYAZ KALPLER’DE PAYDAŞ KURUMLAR Proje, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, Kocaeli Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Antikkapı, THK, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Müftülüğü’nün katılımı ile organize bir şekilde yürütülüyor
Beyaz Kalpler öğrencileri aşçılık ve servis elemanlığı yarışmasında hünerlerini sergiledi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğüne bağlı Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi’nde aşçılık ve servis elemanlığı eğitimi alan öğrenciler arasında yemek hazırlama ve servis yarışması düzenlendi.

HÜNERLERİNİ GÖSTERDİLER

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Beyaz Kalpler Merkezi’nde yarışma heyecanı yaşandı. Merkezde aşçı yardımcılığı ve servis elemanlığı eğitimi alan öğrenciler ikişerli takımlara ayrılarak hünerlerini sergiledi. Aşçılık ve Servis Elemanlığı öğrencileri aldıkları eğitim ile belirlenen zaman diliminde menülerini hazırlayıp ve servis yaptılar. Yarışma boyunca birbirinden farklı ve lezzetli sofralar kurularak, özel sunum teknikleri ile hazırlanan tatlar jüriye sunuldu.

BEŞ AYRI TAKIM BEŞ AYRI LEZZET

Yarışmada öğrencilerden; Selim Çıracı ile Yusuf Bengi; Tavuk Şinitzel Ezogelin Corba Fırında Sütlaç, Bedirhan Aydın ile Alperen Acar, Köri Soslu Tavuk Pilav ve Yayla Çorbası, Hazar Turgay ile Abdürrahim Temel; Mercimek Çorbası Fırında Köfte Püre ve Tatlı, Emirhan Koç ile Fırat Candan; Sebzeli Kebap Ezogelin Çorbası Puding ve Söğüş, İrem Özcan ile Selin Cambaz ise Taze Fasulye Tavuk Çorbası ve Kek hazırlayarak hünerlerini sergiledi.

 

DERECEYE GİRENLER

Beyaz Kalpler eğitmenlerinin jüri olarak görev yaptıkları ve oldukça zorlandıkları yarışma sonunda, Aşçılık dalında Yusuf Bengi ve Selim Çıracı, Servis Elemanlığında Gülüzar Serdar ve İsmail Engin birinci oldu.

 

BEYAZ KALPLER NEDİR?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi’nde eğitim alacak 12-18 yaş arasındaki sosyal risk grubunda bulunan çocuklar, uzman personel tarafından saha çalışması yapılarak bulunuyor. Bir aylık inceleme süresince psikolog ve sosyologlar tarafından çocukların aileleri ve sosyal çevreleri ile görüşmeler gerçekleştiriliyor. Bir yıl süre ile merkezden eğitim alabilen gençlerin toplum içerisinde daha etkin ve faydalı hale gelebilmeleri amaçlanıyor. BeyazKalpler’de öğrenciler drama, aşçı yardımcılığı, servis elemanlığı, değerler eğitimi, cam boncuk, ritim, spor gibi birçok alanda boş zamanlarını değerlendirerek, hem öğreniyor, hem de kaliteli ve keyifli zaman geçiriyor.

 

BEYAZ KALPLER’DE PAYDAŞ KURUMLAR

Proje, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, Kocaeli Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Antikkapı, THK, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Müftülüğü’nün katılımı ile organize bir şekilde yürütülüyor

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.