LASTİK İŞ

AKAR ''TABUT EVLERDE YAŞAM DEVAM EDİYOR''

Gölcük 19.08.2016 - 13:22, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

AKAR ''TABUT EVLERDE YAŞAM DEVAM EDİYOR''

CHP Kocaeli Milletvekili ve PM Üyesi Haydar Akar 17 Ağustos 1999 Gölcük Depreminin yıldönümünde Meclis de söz alarak, deprem konusunda ülke olarak 17 yılda 17 santimetre yol alınamadığını belirtti

Akar, 1999 Gölcük depreminde binlerce insanımızın hayatını kaybettiğini ve binlercesinin de yaralandığına dikkat çekerek halen bölgede depremin izlerinin sürdüğünü söyledi. TABUT EVLERDE YAŞAM DEVAM EDİYOR Deprem sonrası birçok yasa ve yönetmeliğin çıktığını belirten Akar maalesef çıkan yasa ve yönetmeliklere rağmen Gölcük ve Düzce depremleri sonrası 400 bin hasarlı bina da yaşamların devam ettiğini söyledi. Kocaeli de deprem sonrası ilk yapılan tespitlerde 617 yıkılması gereken bina varken daha sonra Kocaeli Valiliğin yaptığı tespit de bu rakamın 3.756’ya çıktığını belirten Akar, yine yapılan tespitlerde bu binalarda 4200 kiracının yaşadığını ve bunun  da genelde Üniversite öğrenimi için şehir dışından gelen öğrenciler olduğunu söyleyerek halen bu konuda gerekli derslerin alınmadığını ve gerekli adımların  atılmadığını belirtti.   KENTSEL DÖNÜŞÜM RANTSAL DÖNÜŞÜM OLDU Yapılan Kentsel dönüşüm projelerine değinen Akar şunları söyledi; ‘Kentsel dönüşüm" dedik, "rantsal dönüşüme" dönüştü. İstanbul'da 493 tane toplanma alanı tespit edildi; bunun 300'üne imar verildi ve depremde İstanbul'un kaçacağı bir alan kalmadı.     Onun için sizden rica ediyorum, artık depremle ilgili gerçekten bir çalışma yapılsın, depremle ilgili oluşturulan kurullar çalışmalarına bir an evvel başlasın, çok geç kaldık. Yine bu kürsülerden "Allah bizi korusun." deyip de arkasını unutmamak üzere diyorum çünkü unutuyoruz, her olaydan sonra taziye, başsağlığı diliyoruz ve unutuyoruz.’ dedi.  
CHP Kocaeli Milletvekili ve PM Üyesi Haydar Akar 17 Ağustos 1999 Gölcük Depreminin yıldönümünde Meclis de söz alarak, deprem konusunda ülke olarak 17 yılda 17 santimetre yol alınamadığını belirtti

Akar, 1999 Gölcük depreminde binlerce insanımızın hayatını kaybettiğini ve binlercesinin de yaralandığına dikkat çekerek halen bölgede depremin izlerinin sürdüğünü söyledi.

TABUT EVLERDE YAŞAM DEVAM EDİYOR

Deprem sonrası birçok yasa ve yönetmeliğin çıktığını belirten Akar maalesef çıkan yasa ve yönetmeliklere rağmen Gölcük ve Düzce depremleri sonrası 400 bin hasarlı bina da yaşamların devam ettiğini söyledi.

Kocaeli de deprem sonrası ilk yapılan tespitlerde 617 yıkılması gereken bina varken daha sonra Kocaeli Valiliğin yaptığı tespit de bu rakamın 3.756’ya çıktığını belirten Akar, yine yapılan tespitlerde bu binalarda 4200 kiracının yaşadığını ve bunun  da genelde Üniversite öğrenimi için şehir dışından gelen öğrenciler olduğunu söyleyerek halen bu konuda gerekli derslerin alınmadığını ve gerekli adımların  atılmadığını belirtti.

 

KENTSEL DÖNÜŞÜM RANTSAL DÖNÜŞÜM OLDU

Yapılan Kentsel dönüşüm projelerine değinen Akar şunları söyledi; ‘Kentsel dönüşüm" dedik, "rantsal dönüşüme" dönüştü. İstanbul'da 493 tane toplanma alanı tespit edildi; bunun 300'üne imar verildi ve depremde İstanbul'un kaçacağı bir alan kalmadı.     Onun için sizden rica ediyorum, artık depremle ilgili gerçekten bir çalışma yapılsın, depremle ilgili oluşturulan kurullar çalışmalarına bir an evvel başlasın, çok geç kaldık. Yine bu kürsülerden "Allah bizi korusun." deyip de arkasını unutmamak üzere diyorum çünkü unutuyoruz, her olaydan sonra taziye, başsağlığı diliyoruz ve unutuyoruz.’ dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.