LASTİK İŞ

AKAR KANUN TEKLİFİNİ VERDİ İKTİDAR DÜZENLEMEYE GİDİYOR

Gündem 31.01.2016 - 16:35, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

AKAR KANUN TEKLİFİNİ VERDİ İKTİDAR DÜZENLEMEYE GİDİYOR

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar vatandaşın asıl sorunlarını Meclis gündemine getirerek iktidarı düzenleme yapmaya zorluyor.

Akar daha önce HGS konusunda Kanun Teklifi vermiş daha sonra Bakan Binali Yıldırım tarafından da sistem hataları kabul edilerek  torba yasa içerisinde düzenlemeye gidilmişti. Son olarak Zorunlu Trafik Sigortasını Meclis gündemine getiren Akar’ın vermiş olduğu Kanun Teklifinden sonra hükümet harekete geçerek düzenleme yapılması için çalışmalara başladı.   ZORUNLU TRAFİK SOYGUNU OLDU   HGS’den sonra Zorunlu Trafik Sigortasındaki zamları gündeme getiren Akar konuya ilişkin Meclis de basın toplantısı gerçekleştirmiş, soru önergesi vermiş ve son olarak da Kanun Teklifi vererek vatandaşları isyan ettiren zamlar için önlem alınması gerektiğini belirtmişti. Meclis de gündem dışı söz de alan Akar şunları söyledi, ‘ 2008'de 28 sigorta şirketine verdiniz trafik sigortasını. Haziran ayında bir yönetmelik değişikliği yaptınız, trafik sigortası yapan şirketler "Maliyetleri karşılayamıyoruz." dediler, 8 kat, 9 kat zam yaptılar. 300 liraya trafik sigortası yaptıranlar 800 liraya, 900 liraya trafik sigortası yaptırmaya başladılar. Daha önce 200 lira, 300 lira ödeyen vatandaşlarımız şimdi 900 lira ödüyor. Bugün, vatandaşlar araçlarının trafik sigortalarını ödeyemiyorlar. Niye trafik sigortası var arkadaşlar? Bir de üçüncü şahısların zararını karşılıyor. Bir de vatandaş yanında kasko yaptırıyor, kendi zararını karşılayabilmek için. Hadi, gelin, bununla ilgili düzenlemeleri yapalım konuya ilişkin Kanun Teklifi de verdim eğer bu konuda sizlerde hayırlı bir iş yapmak istiyorsanız gelin vatandaşın biraz nefes almasını sağlayalım.’ diyerek destek istedi.   AKAR’IN BU TEKLİFİ DE MECLİSE GELİYOR   Meclis de konuya ilişkin açıklama yapan Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek,  vatandaşların şikayet ettikleri zorunlu trafik sigorta ücretlerindeki artış hakkında da çalışma yapılacağını kaydetti. Şimşek, "Bu konuda epey bir geri dönüş ve tartışma var, elbette çalışacağız.dedi. Hazine müsteşarlığın konuya ilişkin yapacağı çalışmanın önümüzdeki haftalarda Meclise gelerek düzenlemenin yapılması beklenirken, CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’da bu konun takipçisi olacağını ve düzenlemenin biran önce hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.  
CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar vatandaşın asıl sorunlarını Meclis gündemine getirerek iktidarı düzenleme yapmaya zorluyor.

Akar daha önce HGS konusunda Kanun Teklifi vermiş daha sonra Bakan Binali Yıldırım tarafından da sistem hataları kabul edilerek  torba yasa içerisinde düzenlemeye gidilmişti. Son olarak Zorunlu Trafik Sigortasını Meclis gündemine getiren Akar’ın vermiş olduğu Kanun Teklifinden sonra hükümet harekete geçerek düzenleme yapılması için çalışmalara başladı.

 

ZORUNLU TRAFİK SOYGUNU OLDU

 

HGS’den sonra Zorunlu Trafik Sigortasındaki zamları gündeme getiren Akar konuya ilişkin Meclis de basın toplantısı gerçekleştirmiş, soru önergesi vermiş ve son olarak da Kanun Teklifi vererek vatandaşları isyan ettiren zamlar için önlem alınması gerektiğini belirtmişti.

Meclis de gündem dışı söz de alan Akar şunları söyledi, ‘ 2008'de 28 sigorta şirketine verdiniz trafik sigortasını. Haziran ayında bir yönetmelik değişikliği yaptınız, trafik sigortası yapan şirketler "Maliyetleri karşılayamıyoruz." dediler, 8 kat, 9 kat zam yaptılar. 300 liraya trafik sigortası yaptıranlar 800 liraya, 900 liraya trafik sigortası yaptırmaya başladılar. Daha önce 200 lira, 300 lira ödeyen vatandaşlarımız şimdi 900 lira ödüyor. Bugün, vatandaşlar araçlarının trafik sigortalarını ödeyemiyorlar. Niye trafik sigortası var arkadaşlar? Bir de üçüncü şahısların zararını karşılıyor. Bir de vatandaş yanında kasko yaptırıyor, kendi zararını karşılayabilmek için. Hadi, gelin, bununla ilgili düzenlemeleri yapalım konuya ilişkin Kanun Teklifi de verdim eğer bu konuda sizlerde hayırlı bir iş yapmak istiyorsanız gelin vatandaşın biraz nefes almasını sağlayalım.’ diyerek destek istedi.

 

AKAR’IN BU TEKLİFİ DE MECLİSE GELİYOR

 

Meclis de konuya ilişkin açıklama yapan Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek,  vatandaşların şikayet ettikleri zorunlu trafik sigorta ücretlerindeki artış hakkında da çalışma yapılacağını kaydetti. Şimşek, "Bu konuda epey bir geri dönüş ve tartışma var, elbette çalışacağız.dedi. Hazine müsteşarlığın konuya ilişkin yapacağı çalışmanın önümüzdeki haftalarda Meclise gelerek düzenlemenin yapılması beklenirken, CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’da bu konun takipçisi olacağını ve düzenlemenin biran önce hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.