LASTİK İŞ

AKAR, İKTİDARI ÇALIŞTIRIYOR

11.02.2016 - 15:06, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

AKAR, İKTİDARI ÇALIŞTIRIYOR

CHP Kocaeli Milletvekili ve PM üyesi Haydar Akar Meclis gündemine taşıdığı konularla ses getirmeye devam ediyor. Aylardır dile getirdiği Zorunlu Trafik Sigortasındaki fiyat artışları ile ilgili Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek tarafından olumlu yanıt alan Akar’a Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’dan da çözüm üreteceğiz sözü geldi

AKAR’IN ÖNERİLERİ TEK TEK MECLİSE GELİYOR Daha önce HGS de yaşanan ve vatandaşların isyan ettiği sorunları gündeme getiren Akar’ın bu konudaki ısrarları çalışmaları sonrasında Meclis de torba yasa içerisinde düzenlemeye gidilmiş ve 2014 öncesi HGS cezaları için en uzun mesafenin 10 katı olan ücretler geçtiği mesafeye indirilmişti. HGS cezalarındaki 7 günlük ceza süresinde de düzenleme yapılmış ve 15 güne çıkarılmıştı. Zorunlu Trafik Sigortası konusunda da Meclis de basın toplantısı, soru önergesi ve Kanun Teklifi veren CHP Kocaeli Milletvekili Akar son olarak Meclis de gündem dışı konuşma yaparak;  Haziran ayında bir yönetmelik değişikliği yaptınız, trafik sigortası yapan şirketler "Maliyetleri karşılayamıyoruz." dediler, 8 kat, 9 kat zam yaptılar. 300 liraya trafik sigortası yaptıranlar 800 liraya, 900 liraya trafik sigortası yaptırmaya başladılar. Daha önce 200 lira, 300 lira ödeyen vatandaşlarımız şimdi 900 lira ödüyor. Bugün, vatandaşlar araçlarının trafik sigortalarını ödeyemiyorlar. Niye trafik sigortası var arkadaşlar? Bir de üçüncü şahısların zararını karşılıyor. Bir de vatandaş yanında kasko yaptırıyor, kendi zararını karşılayabilmek için. Hadi, gelin, bununla ilgili düzenlemeleri yapalım konuya ilişkin Kanun Teklifi de verdim eğer bu konuda sizlerde hayırlı bir iş yapmak istiyorsanız gelin vatandaşın biraz nefes almasını sağlayalım.’ diyerek destek istemiş buna Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek tarafından cevap verilerek ‘Bu konuda epey bir geri dönüş ve tartışma var, elbette çalışacağız.’’demişti.   BAKAN BİNALİ YILDIRIM ÇÖZECEĞİZ   Konuya ilişkin son olarak açıklama yapan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ‘Bu sigorta işi konusunda çok haklısınız, yerden göğe haklısınız. Bu konuda bir çalışma başladı. Bu işi bir düzene intizama sokacağız. Geçen hafta bunun kararını aldık. Ne tür iyileştirme yapılabilirse, bunların hepsini yapacağız. Trafik sigortasıyla, kasko birleştirilebilir bu da bir çözüm. Kapsamla ilgili bir takım sıkıntılar var. Primleri artıran kapsam, kapsam tekrar gözden geçirilecek. Ona göre makul bir çözüm üretmeye gayret edeceğiz dedi. Akar da yaptığı açıklamada vatandaşın asıl sorunlarını tek tek Meclise taşıyorum ve çözülene kadar da ısrarla gündeme getirmeye devam edeceğim dedi.  
CHP Kocaeli Milletvekili ve PM üyesi Haydar Akar Meclis gündemine taşıdığı konularla ses getirmeye devam ediyor. Aylardır dile getirdiği Zorunlu Trafik Sigortasındaki fiyat artışları ile ilgili Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek tarafından olumlu yanıt alan Akar’a Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’dan da çözüm üreteceğiz sözü geldi

AKAR’IN ÖNERİLERİ TEK TEK MECLİSE GELİYOR

Daha önce HGS de yaşanan ve vatandaşların isyan ettiği sorunları gündeme getiren Akar’ın bu konudaki ısrarları çalışmaları sonrasında Meclis de torba yasa içerisinde düzenlemeye gidilmiş ve 2014 öncesi HGS cezaları için en uzun mesafenin 10 katı olan ücretler geçtiği mesafeye indirilmişti. HGS cezalarındaki 7 günlük ceza süresinde de düzenleme yapılmış ve 15 güne çıkarılmıştı.

Zorunlu Trafik Sigortası konusunda da Meclis de basın toplantısı, soru önergesi ve Kanun Teklifi veren CHP Kocaeli Milletvekili Akar son olarak Meclis de gündem dışı konuşma yaparak;  Haziran ayında bir yönetmelik değişikliği yaptınız, trafik sigortası yapan şirketler "Maliyetleri karşılayamıyoruz." dediler, 8 kat, 9 kat zam yaptılar. 300 liraya trafik sigortası yaptıranlar 800 liraya, 900 liraya trafik sigortası yaptırmaya başladılar. Daha önce 200 lira, 300 lira ödeyen vatandaşlarımız şimdi 900 lira ödüyor. Bugün, vatandaşlar araçlarının trafik sigortalarını ödeyemiyorlar. Niye trafik sigortası var arkadaşlar? Bir de üçüncü şahısların zararını karşılıyor. Bir de vatandaş yanında kasko yaptırıyor, kendi zararını karşılayabilmek için. Hadi, gelin, bununla ilgili düzenlemeleri yapalım konuya ilişkin Kanun Teklifi de verdim eğer bu konuda sizlerde hayırlı bir iş yapmak istiyorsanız gelin vatandaşın biraz nefes almasını sağlayalım.’ diyerek destek istemiş buna Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek tarafından cevap verilerek ‘Bu konuda epey bir geri dönüş ve tartışma var, elbette çalışacağız.’’demişti.

 

BAKAN BİNALİ YILDIRIM ÇÖZECEĞİZ

 

Konuya ilişkin son olarak açıklama yapan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ‘Bu sigorta işi konusunda çok haklısınız, yerden göğe haklısınız. Bu konuda bir çalışma başladı. Bu işi bir düzene intizama sokacağız. Geçen hafta bunun kararını aldık. Ne tür iyileştirme yapılabilirse, bunların hepsini yapacağız. Trafik sigortasıyla, kasko birleştirilebilir bu da bir çözüm. Kapsamla ilgili bir takım sıkıntılar var. Primleri artıran kapsam, kapsam tekrar gözden geçirilecek. Ona göre makul bir çözüm üretmeye gayret edeceğiz dedi. Akar da yaptığı açıklamada vatandaşın asıl sorunlarını tek tek Meclise taşıyorum ve çözülene kadar da ısrarla gündeme getirmeye devam edeceğim dedi.


 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.