LASTİK İŞ

AFACAN'DAN ATIK PİL KAMPANYASI

Gölcük 24.11.2015 - 21:02, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

AFACAN'DAN ATIK PİL KAMPANYASI

Gölcük’te atık pil toplama kampanyasına, Afacan Kreş başlattığı bir kampanyayla destek veriyor.

Farkında olmadan çevreye attığımız birçok atıkta zehir bulunuyor. Çevreye en büyük zararı veren atıklardan biri de pillerdir. Günlük hayatımızda, evlerde, işyerlerinde, ulaşımda ve sanayide önemli miktarda pil kullanılmaktadır. Pillerin, elektronik cihazlar, saatler, kameralar, hesap makineleri, işitme aletleri, kablosuz telefonlar, oyuncaklar gibi erlerde geniş bir kullanım alanı bulmakta.   Ancak bu pillerin bilinçsiz kullanılması ve bunun sonucunda atıklarının yok edilememesi çevreye zarar veriyor. Pil atıkları, içerdikleri civa, kurşun, çinko, kadmiyum gibi zararlı maddelerden dolayı toprağı kirletiyor ve bu yolla insan sağlığına zarar veriyor.   Bu anlamda Gölcük Belediyesi’nin desteğiyle merkez mahallesinde bulunan Afacan Kreş tarafından yürütülen kampanya ile çevreye büyük zararı olan atık piller toplanarak güzel bir çalışma yürütüldü. Ahmet Çelebi’nin Müdürlüğü’nü yaptığı Afacan Kreş öğrencileri, Öğretmenleri Merve Gerez önderliğinde evlerinden ve çevresinden topladıkları 5 kg atık pili Gölcük Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne teslim ederek çevre temizliğine önemli bir katkıda bulundular.  
Gölcük’te atık pil toplama kampanyasına, Afacan Kreş başlattığı bir kampanyayla destek veriyor.

Farkında olmadan çevreye attığımız birçok atıkta zehir bulunuyor. Çevreye en büyük zararı veren atıklardan biri de pillerdir. Günlük hayatımızda, evlerde, işyerlerinde, ulaşımda ve sanayide önemli miktarda pil kullanılmaktadır. Pillerin, elektronik cihazlar, saatler, kameralar, hesap makineleri, işitme aletleri, kablosuz telefonlar, oyuncaklar gibi erlerde geniş bir kullanım alanı bulmakta.

 

Ancak bu pillerin bilinçsiz kullanılması ve bunun sonucunda atıklarının yok edilememesi çevreye zarar veriyor. Pil atıkları, içerdikleri civa, kurşun, çinko, kadmiyum gibi zararlı maddelerden dolayı toprağı kirletiyor ve bu yolla insan sağlığına zarar veriyor.

 

Bu anlamda Gölcük Belediyesi’nin desteğiyle merkez mahallesinde bulunan Afacan Kreş tarafından yürütülen kampanya ile çevreye büyük zararı olan atık piller toplanarak güzel bir çalışma yürütüldü. Ahmet Çelebi’nin Müdürlüğü’nü yaptığı Afacan Kreş öğrencileri, Öğretmenleri Merve Gerez önderliğinde evlerinden ve çevresinden topladıkları 5 kg atık pili Gölcük Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne teslim ederek çevre temizliğine önemli bir katkıda bulundular.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.