ISPANAKTA SORUN KALMADI

11.12.2019 - 16:37, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ISPANAKTA SORUN KALMADI

Kavaklı Mahallesinde kurulan ve Gölcük’ün en büyük pazarlarından biri olan Çarşamba Pazarı bu hafta da vatandaştan yoğun talep gördü. Pazarcılar vatandaşın pazara olan ilgisinin geçtiğimiz yıllara oranla düşse de şu anki satışlardan memnun olduklarını belirttiler.

İlçemizin en büyük ve en çok tercih edilen pazarlarından biri olan Çarşamba Pazarı bu hafta da büyük rağbet gördü. Pazarcılar vatandaşın bu ilgisinden memnun olduğunu belirtti. Kavaklı Mahallesinde kurulan ve Gölcük’ün en büyük pazarlarından biri olan Çarşamba Pazarı bu hafta da vatandaştan yoğun talep gördü. Pazarcılar vatandaşın pazara olan ilgisinin geçtiğimiz yıllara oranla düşse de şu anki satışlardan memnun olduklarını belirttiler. Ispanakta yaşanan sıkıntı sona erdi Kış aylarını yaşadığımız şu günlerde kış sebzelerinin yanı sıra yaz sebzelerinin de birçoğunu bulunduğu Çarşamba Pazarında vatandaşlarda pazarcılarda oldukça memnundu. Geçtiğimiz aylarda gündemi oldukça meşgul esen ıspanak olayının da geçmesiyle birlikte ıspanak fiyatları yeniden eski fiyatına ve satış oranına geri dönmesi özellikle ıspanak satıcılarını sevindirirken, ıspanak satıcıları, “ Ispanağa resmen iftira attılar ve gerçek ortaya çıkana kadar çok sıkıntı yaşadık ama neyse ki durum çözüldü ve ıspanak satışlarımız yine eskisi gibi güzel devam ediyor” dediler. Yarar, “Semt pazarlarında her zaman daha taze sebze meyve bulunur” Pazarcı esnaflarından Ramazan Yarar gazetemize yaptığı açıklamada, “Ben 18 senedir bu işi yaptırıyorum. 12 yaşındaydım, pazar tezgahında çalışırdım. Pazarda işler eskiden çok daha iyiydi ama yine çok şükür iyiyiz. Marketlerin semt pazarı olduğu günler halk günü adı altında yaptıkları indirim vatandaşları ister istemez marketlere çekiyor. Aslında semt pazarlarında her zaman daha taze sebze meyve bulunur. Biz mallarımızı Hal’den günlük alırız. Pazarda fiyatlarımız oldukça makul geçen seneki fiyatlarla ile neredeyse aynı. Bunun yanında bizim masraflarımız her geçen sene artıyor. Pazarcı esnafı olarak tabii ki kapalı pazar yeri istiyoruz. Ama pazarcıların rahat satış yapabileceği, bizi sıkmayan bir yer yapmalarını istiyoruz. Vatandaşlar da zaten “Öyle çok kapalı bir yer olmasın gelmeyiz” diyorlar. Bizi düşünerek ve bizlere danışarak bir yer yaparlarsa çok iyi olur” şeklinde konuştu. Çarşamba Pazarında Satış Fiyatları Patates 2-2.5 lira, soğan 1.5-2 lira, domates 3.5 lira, salatalık 3.5 lira, havuç 2.5 lira, pırasa 2.5 lira, köy biberi 5 lira, çarliston biber 4 lira, taze fasulye 6 lira, patlıcan 3.5 lira, kabak 3 lira, ıspanak 3 lira, kara lahana 1.5 lira, beyaz lahana 2.5-5 lira, mor lahana 2.5-3.5 lira, pazı 1.5 lira, kıvırcık 1.5-2.5 lira, maydanoz 1 lira, dereotu 1 lira, armut 3-4 lira, ayva 2 lira, muz 7-7.5 lira, mandalina 3 lira, portakal 4 lira, nar 4 lira, hurma 3.5 lira, elma 4 lira.
Kavaklı Mahallesinde kurulan ve Gölcük’ün en büyük pazarlarından biri olan Çarşamba Pazarı bu hafta da vatandaştan yoğun talep gördü. Pazarcılar vatandaşın pazara olan ilgisinin geçtiğimiz yıllara oranla düşse de şu anki satışlardan memnun olduklarını belirttiler.

İlçemizin en büyük ve en çok tercih edilen pazarlarından biri olan Çarşamba Pazarı bu hafta da büyük rağbet gördü. Pazarcılar vatandaşın bu ilgisinden memnun olduğunu belirtti.

Kavaklı Mahallesinde kurulan ve Gölcük’ün en büyük pazarlarından biri olan Çarşamba Pazarı bu hafta da vatandaştan yoğun talep gördü. Pazarcılar vatandaşın pazara olan ilgisinin geçtiğimiz yıllara oranla düşse de şu anki satışlardan memnun olduklarını belirttiler.

Ispanakta yaşanan sıkıntı sona erdi

Kış aylarını yaşadığımız şu günlerde kış sebzelerinin yanı sıra yaz sebzelerinin de birçoğunu bulunduğu Çarşamba Pazarında vatandaşlarda pazarcılarda oldukça memnundu. Geçtiğimiz aylarda gündemi oldukça meşgul esen ıspanak olayının da geçmesiyle birlikte ıspanak fiyatları yeniden eski fiyatına ve satış oranına geri dönmesi özellikle ıspanak satıcılarını sevindirirken, ıspanak satıcıları, “ Ispanağa resmen iftira attılar ve gerçek ortaya çıkana kadar çok sıkıntı yaşadık ama neyse ki durum çözüldü ve ıspanak satışlarımız yine eskisi gibi güzel devam ediyor” dediler.

Yarar, “Semt pazarlarında her zaman daha taze sebze meyve bulunur”

Pazarcı esnaflarından Ramazan Yarar gazetemize yaptığı açıklamada, “Ben 18 senedir bu işi yaptırıyorum. 12 yaşındaydım, pazar tezgahında çalışırdım. Pazarda işler eskiden çok daha iyiydi ama yine çok şükür iyiyiz. Marketlerin semt pazarı olduğu günler halk günü adı altında yaptıkları indirim vatandaşları ister istemez marketlere çekiyor. Aslında semt pazarlarında her zaman daha taze sebze meyve bulunur. Biz mallarımızı Hal’den günlük alırız. Pazarda fiyatlarımız oldukça makul geçen seneki fiyatlarla ile neredeyse aynı. Bunun yanında bizim masraflarımız her geçen sene artıyor. Pazarcı esnafı olarak tabii ki kapalı pazar yeri istiyoruz. Ama pazarcıların rahat satış yapabileceği, bizi sıkmayan bir yer yapmalarını istiyoruz. Vatandaşlar da zaten “Öyle çok kapalı bir yer olmasın gelmeyiz” diyorlar. Bizi düşünerek ve bizlere danışarak bir yer yaparlarsa çok iyi olur” şeklinde konuştu.

Çarşamba Pazarında Satış Fiyatları

Patates 2-2.5 lira, soğan 1.5-2 lira, domates 3.5 lira, salatalık 3.5 lira, havuç 2.5 lira, pırasa 2.5 lira, köy biberi 5 lira, çarliston biber 4 lira, taze fasulye 6 lira, patlıcan 3.5 lira, kabak 3 lira, ıspanak 3 lira, kara lahana 1.5 lira, beyaz lahana 2.5-5 lira, mor lahana 2.5-3.5 lira, pazı 1.5 lira, kıvırcık 1.5-2.5 lira, maydanoz 1 lira, dereotu 1 lira, armut 3-4 lira, ayva 2 lira, muz 7-7.5 lira, mandalina 3 lira, portakal 4 lira, nar 4 lira, hurma 3.5 lira, elma 4 lira.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.